Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, konopka napisał:

Dołóż czujnik zewnętrzny i sprawa rozwiązana

A może znasz symbol wtyku który się przykręca z czujnikami

Opublikowano

Wszystkim użytkownikom skzp-02 życzę radosnych świąt. Dużo miłości, zdrowia i najniższego z możliwych bezproblemowego spalania .

Wesołych Świąt

• Lubię to 1
Opublikowano

A dziękować dziękować wzajemnie wesołych mam małe pytanie mianowicie, podłączyłem czujnik pokojowy nie panel w opcjach czujnik w panelu na 0 ustawiona temp. Komfortowa histeria 0.2 na mięszaczu zadana 27 min. 25  Max.40 pompa wł.gdy mieszacz na 1 korekta pogodowa na 4. Pytanie moje jak to będzie pracowało czyli czy od korekty pogodowej czy sam sobie będzie wyliczał między 25 a 40 st. Czy i to i to bo zbaraniałem

Opublikowano (edytowane)

Korekta pogodowej dla wewnetrznego termometera  nie dziala.Ostalo nie poprawione w nowej aktualizacii.Wciaz tylko pogodowka,lub termostat.Wspolpraca nie.Termostat wirtualny ostaje na on.Kiedy bedzes mial termostata mechanicznego, dziala.Ogrzewanie dla termostatu nie bardzo ekonomiczne,pogodowka nie w pelni dokladna.Obnižanie  tem.wentylu przy pogodowke o troche stopni dla wewn.term.jest sprawna droga.Na techu tak bylo i jest to super.

Edytowane przez bercus
Opublikowano

Kurde nie bardzo rozumiem co napisałeś przepraszam , czyli jak jest czujnik pokojowy to w moim przypadku korekta pogodowa nie działa i sterownik będzie lawirował w przedziale 25 a 40 st.

Opublikowano

Tak.daješ termostat na stop,jest tylko pogodowka,obnižanie nie dziala.Daješ na ekon,lub komfort,czasowka,bedzie lawirowac.

Opublikowano
1 godzinę temu, audilhr napisał:

A dziękować dziękować wzajemnie wesołych mam małe pytanie mianowicie, podłączyłem czujnik pokojowy nie panel w opcjach czujnik w panelu na 0 ustawiona temp. Komfortowa histeria 0.2 na mięszaczu zadana 27 min. 25  Max.40 pompa wł.gdy mieszacz na 1 korekta pogodowa na 4. Pytanie moje jak to będzie pracowało czyli czy od korekty pogodowej czy sam sobie będzie wyliczał między 25 a 40 st. Czy i to i to bo zbaraniałem

Będzie sobie wyliczał miedzy 25 a 40 biorąc cały czas poprawkę na korektę pogodową. Czyli do swoich wyliczeń będzie dodana korekta pogodowa chyba że coś się zmieniło w najnowszym sofcie którego jako użytkownik tłokowca jeszcze nie posiadam :(

Opublikowano

Zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia życzę wszystkim forumowiczów!!!

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tak wiem napisałem w skrócie.Wszystkiego najlepszego i wesołych świąt dla forum SKZP i Konstruktora sterownika

Opublikowano
W dniu 22.12.2018 o 19:20, matsuo11 napisał:

Soft nowy wgrany i tak jak Tomasz powiedział nie wracamy do ustawień fabrycznych. Z stroną Wojtka też ok działa bez żadnych zmian jest Ok zobaczymy jeszcze jak z tym zaworem 3d na poprzednim faktycznie co innego pokazywał ster a co innego na  siłowniku {Afrizo}

2.18B dobrze ci pokazuje % mieszacza?

Ja dałem na razie 80s stabilizacji i obserwuję.

Wesołych Świąt dla wszystkich.

Opublikowano

Ja również życzę wszystkim użytkownikom oraz twórcy SKZP Tomkowi Brz,zdrowych i pogodnych świąt,oraz szczęsliwego nowego roku.

Opublikowano

Witam ja też życzę wszystkim forumowiczą i producentom wesołych świąt Bożego Narodzenia dużo zdrowia ,radości i zadowolenia 

Opublikowano

Dziękuję za wszystkie życzenia w imieniu całej ekipy Timela.

Wszystkim życzymy zdrowych, spokojnych Świat Bożego Narodzenia.

Małego spalania, bez spieków, bez sadzy i z czystym wymiennikiem :-)

Opublikowano

Zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia dla wszystkich sympatyków sterownika SKZP-02

Opublikowano
1 godzinę temu, Deafnezz napisał:

80 to za dużo,daj  25-35 i obserwuj.Ja na 2.10 miałem 27s i było ok teraz mam 20 i na razie ok soft 2.18

Opublikowano

P. Tomku jeśli można by dołożyć taka opcje żeby raz w tygodniu można było nagrzac zbiornik cwu do tych 70 stopni żeby wy niszczyć bakterie było by dobra opcja bo tak to trzeba ręcznie i czy można byłoby włączać i wyłączać opcje zasypu żeby mi nie włączał się alarm bo puki jestem w domu to ok włączam sam ale jak mnie nie ma jadę w delegacje to moi dziadkowie tego nie włącza bo nie wiedza chodzbym tłumaczył nie wiem ile. Dzięki i Wesołych Świąt.

Opublikowano

Spokojnych i przede wszystkim Zdrowych Świąt Bożego Narodzenia życzę wszystkim forumowiczom i ich rodzinom.

Opublikowano
3 godziny temu, Deafnezz napisał:

Jest różnica pokazuje 47-48 na sterze jest 51 ale to chyba w normie obserwuję dalej

Wesołych Świąt