Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sas Bio Efekt 23 Kw Tech St 550 Z Pid Pellet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 9.09.2020 o 11:51, shingo napisał:

Panowie podpowiedzcie proszę gdzie znajduje się czujnik ognia. 

Na stronie 46 masz pokazane 

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano (edytowane)
W dniu 9.09.2020 o 11:59, david2512 napisał:

Na stronie 46 masz pokazane 

Na 46 stronie mam napełnianie kotla wodą. 

Edytowane przez Ryszard
Opublikowano (edytowane)
W dniu 9.09.2020 o 13:12, shingo napisał:

Na 46 stronie mam napełnianie kotla wodą. 

Edytowane przez Ryszard
Opublikowano

5f7b84c41bdcae2df2c54d2894325822.jpg

Tu jest czujnik ognia przy palniku od wewnątrz zbiornika, przy zapalarce.

Opublikowano

Czujnik (fotokomórka) znajduje się w otworze obok ślimaka (po prawej) w komorze spalania. Żeby zobaczyć trzeba zdjąć pokrywę z paleniska... Od strony podajnika jest jak na obrazku. 

multiflame.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

A masz 1.0.15 bo mi kilka dni temu przysłali niby najnowszy ale 1.0.14

Edytowane przez Darekgra
Opublikowano

Ustawienia pogodowe sa zależne tylko i wyłącznie od domu . Metoda prob i bledow . Musisz tak ustawic aby nie przegrzewalo lub nie było za zimno w domu .

Opublikowano

Zrob kalubracje zaworu, jeśli nie pomoże to wyślij zdj zaworu z oznaczeniem  rur .

Opublikowano

@gniochu zapewne masz odwrotnie ustawione kierunki otwierania. I 100% otwarcia na sterowniku to w realu zamknięty na maxa.

Opublikowano

A jak to sprawdzić? Ogarnąłem już temperatura jest ok nie zauważyłem że druga pompka wyłączona. Ale teraz nadal tak jak na zdjęciu 

Screenshot_20201026_132648_pl.techsterowniki.emodul.jpg

I prawie cały czas otwarty na maxa chociaż temperatura prawie osiągnięta a chyba powinien przymykać.

Opublikowano

Wstaw tu zdjęcia zaworu z siłownikiem oraz ze zdjętym siłownikiem oraz stopień otwarcia w % w momencie robienia zdjęć.

Oraz opisz rury dochodzące do zaworu.

Kocioł, powrót do kotła, powrót z instalacji, zasilanie instalacji.

Ogólnie wrzuć kilka zdjęć instalacji.

Opublikowano

Jeśli wyłączyłeś pogodówke w ustawieniach zaworów to już niema wpływu na pracę zaworu.

Opublikowano

Na kociol pogodowka tez nie ma wpływu jedyne regulator pokojowy z załączonym obniżeniem.  Wtedy regulator inforuje kociol o dogrzaniu pomieszczen i obniza temperature kotla o temperature ktora masz ustawiona w obniżeniu. 

Opublikowano

To nie wiem co jest grane ale znów nie dogrzewa. Zadaną specjalnie ustawiłem 50 stopni a zawór puszcza maksymalnie 33 stopnie. Po włączeniu tej drugiej pompki o której pisałem przez chwilę było okej A teraz znów to samo