Skocz do zawartości

david2512

Forumowicz
  • Liczba zawartości

    25
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O david2512

  • Tytuł
    Bywa od czasu do czasu

O sobie

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja
    Częstochowa

Informacje o ogrzewaniu

  • Co ogrzewam?
    Budynek 265m2, ocieplony 15cm styr
  • Instalacja
    Podłogówka 82m2 + 8 grzejników. Bufor 500l.
    bojler 250l
  • Kocioł
    Sas bio efekt 23kw

Ostatnie wizyty

62 wyświetleń profilu
  1. U mnie też było 100 i nawet po wyczyszczeniu czujnika ognia dalej się wygaszal, przestawilem na 20 i jest super
  2. W menu serwis jak macie ustawiona jasność razpalania?
  3. Dzwoniłem do techa i powiedzieli że musi być zabrudzony czujnik światła, wiecie może gdzie się znajduje?
  4. Jak działało to normalnie to piec włączal się pięć razy na dzień. A obecnie w czasie pracy to co 10/15 minut. Piec się nie wychladza bo wygasza się jak mam 60/65 na piecu przy zadanej 70 stopni - w zasadzie to nie ma reguły ile jest na piecu. Co jest ciekawe, to jak miałem wyłączone wygaszanie / rozpalanie to i tak co jakiś czas się wygaszal i rozpalal
  5. Przez ostatnie dwa tygodnie palilem w podtrzymaniu, jednak w moim przypadku bardziej ekonomiczne jest w trybie wygaszania. Temp. Spalin nie przekracza mi 150 stopni. Według Ciebie może się tak dziać jeżeli sadza się na nim osadzila?
  6. Nie mam termostatu pokojowego - w ustawieniach jest wyłączony
  7. Jaka może być przyczyna że piec co chwilę się wygasza w czasie pracy?
  8. Temp. Spalin jest na poziomie 120 w czasie pracy. Ustawione jest max 160
  9. Jak jest w podtrzymaniu to się nie wygasza
  10. Czyszczenie rusztu w czasie pracy mam co 4minuty. Czas podawania 2s Czas przerwy 12s
  11. Mam kolejny problem. Udało się ustawić podtrzymanie (tryb wygaszania wyłączony i tryb rozpalania wyłączony) jednak w czasie pracy w pewnym momencie się wygasza, później podsyp i rozpalanie i znowu praca i po jakimś czasie znowu się na chwilę wygasza, tez tak macie?
  12. Jaka może być przyczyną że piec nie działa mi na podtrzymaniu? w menu instalatora ustawiłem żeby się nie wygaszal, ale nic to nie zmienia i się wygasza i nie ma znaczenia czy w pid czy manual
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.