Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik Kotla Skzp-02 - Aplikacja Mobilna, Konwertery

Wiadomość dodana przez marcin

Tutaj piszemy tylko o aplikacji mobilnej dla SKZP autorstwa @wojszym2244.

Główną dyskusję o SKZP 02 znajdziesz klikając tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś od 10:16 zawieszenie połączenia ze stroną skzp.novitech

Dane są wysyłane

Opublikowano

Dzięki za informację.

Opublikowano

RS 485 już nieaktualny.

Mam jeszcze konwerter RS 232 umożliwiający podgląd pracy sterownika poprzez stronę skzp.novitech.pl

USR-TCP 232-302 z zasilaczem. Konwerter skonfigurowany, tylko podpiąć i wpisać swoje dane do sterownika.

Jeśli ktoś zainteresowany, kontakt na PW proszę.

post-70418-0-97106400-1520003603_thumb.jpg

Opublikowano

Witam

zakupiłem od kolegi Jokeya  konwerter USR-TCP 232-304

posiadam SKZP 02 ze złączem RJ 11 ( 6pinów )

może ktoś podpowie jak podłączyć  - który pin w RJ 11 do A a Który do B konwertera

Opublikowano

Zagadaj do Carlo, bo on ma chyba połączenie zestawione przez RJ11, tak coś kojarzę.

Opublikowano (edytowane)

Bez przesady z tą wazeliną...

Aplikacja Wojszyma i strona skzp.novitech,pl w wielu aspektach bije na głowę moduł Timela, a o wykresach już nie wspominając.

Edytowane przez Jockey
Opublikowano

Witam

zakupiłem od kolegi Jokeya  konwerter USR-TCP 232-304

posiadam SKZP 02 ze złączem RJ 11 ( 6pinów )

może ktoś podpowie jak podłączyć  - który pin w RJ 11 do A a Który do B konwertera

Dla tych co będą podłączać sterownik SKZP-02 z konwerterem usr-tcp232-410s RS485

sterownik SKZP-02 pisze Panel gniazdo RJ11 Piny 2-3 zasilanie 5V nie łączymy z usr-tcp232-410s RS485

sterownik SKZP-02 RJ11 Piny 4-5 napięcie 2,6V łączymy z usr-tcp232-410s RS485 A+ RJ11pin4+  B-RJ11 pin5-

i wszystko chodzi

Opublikowano

Ostatnio dorobiłem na stronie "dymki" po najechaniu na element sterownika.

Teraz robię wyskakujące okienka po kliknięciu na element. Narazie działają: spaliny, kocioł, powrót.

Z problemów to: brak czujnik spalin aktywny, temp max kotła

Wydaje mi się, że tych danych nie ma w pakietach wysyłanych z sterownika.

Można zgłaszać uwagi i postulaty.

• Zgadzam się 2
Opublikowano

Dymki widziałem już wcześniej, wyskakujące okienka - fajny pomysł!

Dzięki Wojszym! zdrowko2.gif

Opublikowano

Nie wiem czy ma to związek z podłączeniem się pod stronę , czy to wina aktualizacji, ale ostatnio po powrocie do domu sterownik był wygaszony i nieaktywny. Nie można było go włączyć ani nic zrobić. Pomogło wyłączenie z prądu. Od trzech lat to pierwszy raz taka sytuacja. Tylko co gdyby był mróz a ja na urlopie poza domem?

miał ktoś podobny problem?

Opublikowano

Witam a ja mam inne pytanie osobiście jeszcze nie posiadam internetu w sterowniku ale mysle ze sie to zmieni na nowy sezon ale wracajac czy nie lepiej by było polaczenie sił i tak pełna moca uderzyc w konkurencje i dogadac sie i polaczyc Timel& aplikacje wojszym strone www?? A Moze byly juz takie rozmowy bo teraz jak sie nie myle to albo aplikacja timela albo www a tak to juz by byla petarda full opcja.Czy istnieje wogole taka szansa?

Opublikowano (edytowane)

Użytkowanie aplikacji Wojszyma i podgląd przez stronę www można realizować jednocześnie...

Edytowane przez Jockey
Opublikowano (edytowane)

Chyba skończyłem wyskakujące okienka. Brakuje pewnych parametrów, ale w danych przesyłanych z sterownika chyba też ich nie ma.

Może być problem, ze nie widać zmian. Wtedy najlepiej użyć innej przeglądarki.

Edytowane przez wojszym2244
  • Zgadzam się 2
Opublikowano

No Wojszym, bajeczka ;) Miałeś fajny pomysł.

Wielkie dzięki za Twoją pracę!

Opublikowano

Brawo.

Fajne te okienka, tylko bez możliwości zapisu to nie całkiem przydatne.

Jak dla mnie to jeszcze zapis i luzik.

Kolego WOJSZYM super pomysł warty zaangażowania. :rolleyes: .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, w momencie kiedy zabraknie prądu, choćby na ułamek sek. Bo tyle potrzebuje mój ups to po ponownym załączeniu sterownik nie wstaje ! Wszystko wraca do normy po odłączeniu konwertera od rs232. Macie tak ?