Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik Kotla Skzp-02 - Aplikacja Mobilna, Konwertery

Wiadomość dodana przez marcin

Tutaj piszemy tylko o aplikacji mobilnej dla SKZP autorstwa @wojszym2244.

Główną dyskusję o SKZP 02 znajdziesz klikając tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kabel z końcówką RS zrobiony i ostatnie pytanie czy z dwóch przewodów 4b i 7a jest jakaś kolejność wpięcia w sterownik w złącza a i b

Opublikowano

Kabel z końcówką RS zrobiony i ostatnie pytanie czy z dwóch przewodów 4b i 7a jest jakaś kolejność wpięcia w sterownik w złącza a i b

wypinasz złączkę ze sterownika podpinasz oba przewody wpinasz z powrotem drugi koniec do konwertera i do prądu i gotowe

4 w db9  do B w sterowniku

7 w db9  do A w sterowniku

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie czy po podlaczeniu konwentera zresetuja się ustawienia sterownika

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie czy po podlaczeniu konwentera zresetuja się ustawienia sterownika

Opublikowano

Wszystko podłączone natomiast mam problem z zalogowaniem się na stronę routera i konwentera proszę jak ktoś wie jak to zrobić niech podpowie

Opublikowano

Wszystko podłączone natomiast mam problem z zalogowaniem się na stronę routera i konwentera proszę jak ktoś wie jak to zrobić niech podpowie

Opublikowano

możemy spróbować przez team viewer 

Opublikowano

Witam Dopiero teraz miałem chwilę by przetestować konwerter z Allegro za 100zl. Wszystko działa w 100% a konfiguracja trwała zaledwie 2 minutki. Co ciekawe urządzenie prawdopodobnie obsłuży 232 i 486/jednocześnie więc jak za te Pieniążki w 100% godne do polecenia

Opublikowano

A jak rozwiązujęcie sprawę stałego adresu IP mój dostawca internetu tego nie ma w ofercie i zablokował dostep do rutera

Opublikowano

A jak rozwiązujęcie sprawę stałego adresu IP mój dostawca internetu tego nie ma w ofercie i zablokował dostep do rutera

Opublikowano

Właśnie tej strony nie mogę otworzyc

Opublikowano

Tak wszystko śmiga super dzięki wielkiej pomocy jednego z forumowiczów i za to Wielkie Dzięki problem zaczyna się gdy jestem poza wi fi

Opublikowano

Poza wifi są 2 problemy. Trzeba mieć adres i port. Adres załatwia się przez dynamic dns, czyli np. www.no-ip.com albo inne. Wystarczy użyć google. Dynamic dns wskaże na adres IP routera, z którego się łączymy.

Jak mamy zewnętrzne IP to pewnie mamy też własny router i na nim załatwiamy sprawę portu, przekierowując go na adres urządzenia w domu.

Jak nie mamy zewnętrznego IP to pewnie w routerze nie mamy możliwości przekierowania portu.

Nie jest to sytuacja beznadziejna. Da się to zrobić. Np. VPN albo serwer pośredniczący PHP.

VPN to wyższa szkoła jazdy (raczej dla informatyków) a PHP to dla programistów.

Opublikowano

Mam ale tylko gdy jestem w zasięgu wi fi