Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy może ktoś opisać instrukcje co po kolei zrobić żeby wykonać poprawnie aktualizację?

Opublikowano (edytowane)

Formatujesz pendrive w FAT32, kopiujesz plik prog.bin na niego i tyle.

Wtedy wystarczy włożyć pendrive do portu USB sterownika, zrobić restart i powinno się wgrać.

Edytowane przez radekrp90
Opublikowano

Tylko trzeba pamiętać, że sterownik po aktualizacji przejdzie na ustawienia fabryczne.

Jak ktoś ma swoje nastawy w główce to ok, a jak nie to WARTO sobie zapisać w notesiku :)

Powodzenia

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi. Póki co nie mam jakichś swoich ustawień bo pracuje z PID. Obecną wersję mam 3.4.0. Defro przesłali mi 3.5.2. Myślę że nie będzie tam negatywnych zmian i warto robić aktualizację? 

Opublikowano

Zawsze warto, ale...

Nie chodzi o ustawienia serwisowe. Chodzi o czasy otwarcia zaworów 3D/4D, różne korekty, nastawy krzywej grzewczej, itd..

Takie podstawy :)

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Ok. dzięki. W sumie to zostanie poprawienie czasów dla zaworu 4D bo reszty nie ruszałem. Krzywej grzewczej też nie mam bo nie steruje ani zadnym regulatorem ani pogodówką :)

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano

możecie podac do k1pv4 aktualizacje 3.5.2

dziekuje

Opublikowano

Ma ktoś soft do Sigma Uni R 16KW czy pisać do Defro? Ważne żeby dobrze działał z 4d i pompa kotłową.

Opublikowano

Na stronie Defro w zakładce "wsparcie" albo "do pobrania" nic nie ma?

Opublikowano

Kiedyś było wszystko do ściągnięcia, teraz trzeba pisać podobno żeby podesłali.

Opublikowano

Tu kolega @segal21
ma najnowszy soft pod K1PRv4. A jaką moc to sobie wybierzesz przy ustawieniu.

Pozdrawiam

Opublikowano

To kolega @segal21 wywołany do tablicy, poproszę o kontakt.

Opublikowano
5 godzin temu, mirryc napisał:

możecie podac do k1pv4 aktualizacje 3.5.2

dziekuje

Z zapalarką ?

Opublikowano

Tak, ja szukam do Uni z zapalarka

Opublikowano

Napisze tak, jeżeli chodzi ci na obecnym sofcie to bym go nie zmieniał, 3.5.2.to jest tylko soft pod palnik z zapalarką, jeżeli nie masz zapalarki to Ci on nic nie da, najlepiej mieć stary soft w zapasie, żeby w razie,w, wgrac stary.

Opublikowano

No mam właśnie z zapalarka. Zamiast 3d robię teraz rodzicom 4d z pompą kotłową i zobaczę jak to będzie działać

Opublikowano
41 minut temu, segal21 napisał:

Napisze tak, jeżeli chodzi ci na obecnym sofcie to bym go nie zmieniał, 3.5.2.to jest tylko soft pod palnik z zapalarką, jeżeli nie masz zapalarki to Ci on nic nie da, najlepiej mieć stary soft w zapasie, żeby w razie,w, wgrac stary.

Siemka :)

Opublikowano

do K1Pv4 jest tylko wersja 3.4.0 nie ma nowszej, była beta 3.5.0 ale z problemami, z nowości tylko Regulator pokojowy SPKG LUX (v5.2.13)

Opublikowano

Wracając do zadanego wcześniej pytania - jak to jest z tzw "cross-flashem"? Software dedykowany do sterowników innych firm zadziała?

Ja z moim sterownikiem dojść do ładu już nie mogę ale raczej tutaj serwisantów nie ma, a jeśli są to raczej i tak nie podzielą się wiedzą :D

Przy okazji - ktoś próbował rozwikłać jak są szyfrowane te softy, ktoś je modyfikował? Może są jakieś oprogramowania niezależne?

Opublikowano

Po montażu 4d to pompę kotłową podłączyć jako dodatkową? W sterowniku np. "pompa dodatkowa 1" i potem oznaczyć jako pompa CO tak?

Opublikowano (edytowane)

Jezeli chodzi o obieg kotłowy to tak. Np. pompa dodatkowa 1 lub 2. Potem masz wybór "pompa przewałowa" lub "pompa krotkiego obiegu"

Ja mam podpiętą pod dodatkową 1 i jako "pompa przewałowa". Musiałem wskazać start pompy i temp. powrotu. Powyżej zadanej powrotu (np. 58°) pompa się wyłączą i załącza jak spadnie poniżej zadanej o 2°

Przy "pompa krotkiego obiegu" musisz tylko podać start pompy i pracuje ona cały czas.

Edytowane przez gilal
Opublikowano

Dzięki. No widzisz, właśnie się dlatego pytam bo w sofcie 3.2.5 pompy przewalowej, kotłowej czy krótkiego obiegu nie mam.

Opublikowano

Spoko :)

Ja bynajmniej tak mam w APC3. Ale myślę, że i sofcik dla eko też to ma.

Pozdrawiam