Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Akurat te nastawy prawie mnie nie interesują ... ale wgląd w nastawy CO np. aktualną wartość temperatury CO to byłoby coś.

Opublikowano

To chyba tylko dla Igneo Touch?

Gość adamaadres
Opublikowano

Prawdopodobnie tylko w Touch, ale sprawdź czy nad pogodą pojawił się button "panel serwisowy"

panel serwisowy.JPG

Opublikowano

Nie ma :(

image.png.cc85aed02f968d621248b36dfd4b99ab.png

Opublikowano

Widzę, że chłopcy idą w dobrą stronę. Mam nadzieję, że niedługo w panelu serwisowym pojawią się również opje cwu i poszczególnych obwodów CO

Opublikowano

Dlatego warto zacisnąć pasa i zainwestować w touch bo slim jest i będzie olewany.

Opublikowano

No i stało sie po ponad 2,5 roku użytkowania padła mi zapalarka w Tytanie. Czy ktoś wie jak sie ja wymienia? Jaki jest koszt? Zamawiać przez Tekle? Czy jest może na to gwarancja? Ale pewnie nie?

pozdrawiam :)

Opublikowano (edytowane)

U mnie trzy sezony i jak narazie grzałka działa,  ale w grudniu kupiłem nową i leży na wszelki wypadek. Bałem się,  że padnie w najgorszym momencie świąt. Zamawiałem telefonicznie w Tekli ale dokładnie nie pamiętam ile z wysyłką kosztowała.  Napewno między 100-150.

U mojego szwagra tytan 25 odpalony we wrześniu w zeszłym tygodniu serwisant wymieniał po spalona,  ale bez gwarancji na tą część 

Edytowane przez mrekzo
Opublikowano

Samemu można wymienić bez problemu.... 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Kriss12 napisał:

Czasami wtyczka od kabla się poluzuje i też nie grzeje ......spróbuj poruszać wtyczką

Wydaje mi sie ze jakieś zwarcie musiało byc bo wczoraj padł mi prąd i od tamtego czasu zapalarka poszła. Chyba zapalarka była winowajca. A jakim kabelkiem poruszać? 

0D9D1EB9-5356-46B9-9E26-C27CD0D48F0C.jpeg

Edytowane przez IzaTom
Opublikowano (edytowane)

Na tej płytce do której wchodzą  kable są napisy który od czego.  W momencie przepalania się grzałka robi zwarcie i dlatego wywala bezpiecznik.  

Edytowane przez mrekzo
Opublikowano (edytowane)

Aha czyli wszystko jasne :) szybko zamawiać grzałkę bo super ciepło na dworzu to nie jest :)

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano
2 godziny temu, IzaTom napisał:

Wydaje mi sie ze jakieś zwarcie musiało byc bo wczoraj padł mi prąd i od tamtego czasu zapalarka poszła. Chyba zapalarka była winowajca. A jakim kabelkiem poruszać? 

0D9D1EB9-5356-46B9-9E26-C27CD0D48F0C.jpeg

To po prawej na górze, to raczej czujnik płomienia. Zobacz gdzie idzie przewód ten z kabelkami ( biały, czerwony) pierwsza kostka. Zapalarka chyba będzie od spodu... 

Opublikowano

Wymieniłem zapalarkę. Generalnie nie ma większego problemu i każdy zrobi to sam. Znajduję się po lewej stronie i jest łatwy dostęp odkręcając dwie śrubki. Następnie zostaje już tylko sama zapalarka w obudowie, gdzie też trzeba odkręcić jedną śrubkę. Warto kupić sobie na zapas :) Pozdrawiam 

Moja wytrzymała 2,5 roku i była pęknięta

Opublikowano

@IzaTom i jak kocioł się sprawuje? Czy oprócz zapalarki byly jakieś problemy?

Opublikowano
W dniu 18.04.2019 o 10:44, IzaTom napisał:

Wymieniłem zapalarkę. Generalnie nie ma większego problemu i każdy zrobi to sam. Znajduję się po lewej stronie i jest łatwy dostęp odkręcając dwie śrubki. Następnie zostaje już tylko sama zapalarka w obudowie, gdzie też trzeba odkręcić jedną śrubkę. Warto kupić sobie na zapas :) Pozdrawiam 

Moja wytrzymała 2,5 roku i była pęknięta

Szkoda że nie wstawiłeś dokładnego zdjęcia gdzie znajduje się ta zapalarka.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie czy może ktoś z was palił pelletem Fabich jeśli tak to proszę o opinie ba mam okazje go tanio kupić.

Opublikowano

Witam ,chciałbym aby mój kocioł uruchamiał się o danej godzinie w nocy na 2/3h oaz z rana na podobny okres czasu .Czy w sterowniku ingeo slim jest taka opcja ? Proszę o podpowiedz