Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@berthold61

Dzięki. Na mojej przeglądarce ceny to 17zł z groszem brutto-tłumaczenie sklepu jest takie,że to cena netto a pokazuje tak dlatego,że mieszkam poza Polską...

Chciałem się upewnić czy faktycznie tak jest.

Screenshot_20190606-101616_Kiwi Browser.jpg

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Teraz to już ponoć pod 50 RI. W każdym razie jak to w kirgizie odpaliłem, to był pierwszy i ostatni raz.
Dzisiaj odbierałem wywrotkę to podobno robią z dwóch ścian. Jedna ma 50 ri druga 15 ri. Sprzedają niby zmieszane te dwie .

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Daj koniecznie znać jak z tą wesołą jest ,bo przy mieszaniu z drewnem pewnie nie będzie problemu ale przy paleniu ciągłym już pewnie tak ,szczególnie w ds-ie,, bo w tym broda transie powiedzieli mi że wesoła jest mocniejsza od staszica to pewnie tą spiekalność ma większą

Edytowane przez maronka
Opublikowano

Panowie Wesoła , Staszic , Wujek i do niedawna Wieczorek biorą te same pokłady węgla , przeważnie pokład 510 , mieszkam od wymienionych kopalń mniej jak 10 km ;)

Opublikowano

No to super bo to są jedne z lepszych węgli

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W dniu 6.06.2019 o 15:32, maronka napisał:

Daj koniecznie znać jak z tą wesołą jest.

Przyjechała, sucha jak pieprz, zapakowana w worki. Nie paliłem nią bo nie mam potrzeby więc ciężko będzie mi coś na ten temat powiedzieć

Nie Ie wiem jak wygląda Wesoła na żywo dlatego wrzucam jak to wygląda u mnie. 

IMG_20190624_211227436.jpg

IMG_20190624_210837627.jpg

IMG_20190624_211249959_BURST016.jpg

Opublikowano (edytowane)

Na oko ładna ta wesoła jest ,oczywiście przy pierwszych chłodach daj znać jakie masz co do niej odczucia przy spalaniu ,ja dopiero będę zamawiał w październiku , jak spalę drewno będące teraz w kotłowni,ale o takie cuś mi chodzi ,tzn grubość jest dość pokaźna co z pewnością przełoży się na spokojniejsze dłuższe spalanie, a i pewnie spiekanie też nie będzie upierdliwe jak w przypadku drobniejszego ziarna

Edytowane przez maronka
Opublikowano

Trochę to może być bo nawet lepiej się wszystko pali,drobna podpala grubą i kociołek hula ,a gruba frakcja zaś się spala i spala

Opublikowano

Ten węgiel to z jakiegoś składu czy z kopalni? Podaj namiar to może zakupie bo mam dość gowniane go węgla z Rosji i nie wiele lepszego polskiego co mam na składach w okolicy. 

Opublikowano

No właśnie u nich mam umówiony zakup,i cieszy mnie że jest ok ale oni mi chcą sprzedać za 1000złtona,do ciebie ile mieli kilometrów?

Opublikowano

To tyle co do mnie,ciekawe skąd ta różnica pewnie z tego że ja chciałem w 10kg workach

Opublikowano

Palę 15 m/p bo tyle potrafię zgromadzić reszte węglem gdzie jest wygoda w zimne dni,nie ma mnie od 8 do18 i nikt nie chce dokładać więc 10 kg węgla na 40l drewna z rana załatwia mi sprawę

Opublikowano
5 godzin temu, maronka napisał:

To tyle co do mnie,ciekawe skąd ta różnica pewnie z tego że ja chciałem w 10kg workach

Jest taka opcja, bo porównywałem ceny i worki 10kg były droższe. 

Opublikowano

Dzwoniłem przed chwilą i w workach 25 kg wesoła I mają 880 a w 10 kg 1000,przy zakupie 2t upust20zł na tonie