Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Piecuch19 napisał(a):

Mógł byś podać w jakim kotle dolnego spalania miałeś takie doświadczenia? ( u siebie raz na tydzień wysypuje popiół, który nie jest gorący).

Mialem 3 rozne dolniaki dakon,viadrusa gorniaka tež.Nie chcial bym z powrotom žaden reczno pilnowany kociol.Kiedy zdychnie tymczasowy ekogroszak,zastapim pelletowym.

Jesli wysypujesz raz w tygodniu popiol,to grzejesz tylko kurom,czy palisz piachom strzalnym.Poki drewnom o tym nie ten watek.

Zawsze goracy popiol z wegla przy rusztowaniu spada w popielnik.

Edytowane przez bercus
Opublikowano
4 minuty temu, carinus napisał(a):

Podobno lepsze jest wrogiem dobrego, ...

Paliłem w zasypowcu, jak ze 14 lat temu kupiłem podajnikowca to resztę węgla, co zostało, 1,5 tony potłukłem młotkiem do stanu ekogroszku, nie miałem co robić z nudów w tej kotłowni.🤣

• Haha 1
Opublikowano

Ja grubocha rowno zasypalem,poszlo tež.Želiwny slimak pochrupkal.

Opublikowano

A ja tam mam dwa zasypowce i sobie chwalę, tylko trzeba pamiętać, żeby brać z górnym zasypem, wtedy sobie można grzybki ususzyć.. Polecam,zaebysta suszarnia, lepsza niż ta z lydla na prąd 😁

Screenshot_2024-12-04-17-17-34-875_com.miui.gallery.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Wszystko jest dobre, tylko trzeba wiedzieć o wszelkich plusach i minusach tych konstrukcji. Pomimo że grzeje mnie teraz PC, to z miłą chęcią uruchamiam swój kociołek na drewnie, żeby pająki z komina wykurzyć.

• Haha 1
Opublikowano
28 minut temu, zaciapa napisał(a):

A ja tam mam dwa zasypowce i sobie chwalę, tylko trzeba pamiętać, żeby brać z górnym zasypem, wtedy sobie można grzybki ususzyć.. Polecam,zaebysta suszarnia, lepsza niż ta z lydla na prąd 😁

Screenshot_2024-12-04-17-17-34-875_com.miui.gallery.jpg

Dla teściowej nazbierałeś? 😅

• Haha 1
Opublikowano

Piekne grzybki.Smoki i krasnoludy sa isto w piwnicy.Može gdybys jeden podajnikowy mial,to zasypowy juž tak fajny nie widzial bys.

Opublikowano
44 minuty temu, zaciapa napisał(a):

wtedy sobie można grzybki ususzyć.

Kolega muscymol i kwas ibotenowy pozyskuje.

Swoj chlop z Ciebie ale z tymi zasypowcami to przegiecie hehe.

19 minut temu, nightwatch napisał(a):

te grzyby to już jadłeś wcześniej?

Tak

Opublikowano

Muscymol zawarty w muchomorach czerwonych ma silne własności halucynogenne.

• Lubię to 1
Opublikowano

W mojej okolicy można pozyskać inne halucynogenki, mniej kontrowersyjne niż muchomorek. Jakby co to polecam się koneserom.

• Lubię to 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, PredatorC napisał(a):

Muscymol zawarty w muchomorach czerwonych ma silne własności halucynogenne.

Taa, dobrze że mnie uświadomiłeś hehe 😁

Ale ja nimi w piecu rozpalam, super się rozpala, pełno mam tego koło domu.. 😁

Screenshot_2024-12-04-22-08-45-078_com.miui.gallery.jpg

Edytowane przez zaciapa