Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tutaj proszę na temat. Wszystko inne w koszu: 

Opublikowano (edytowane)

Witam. Na tym VTA samo centralne  śmiga aż miło.Jak bedzie już zamontowany Ten odpowiedni vtc i będzie problem z grzaniem bojlera to co w tedy?? Narazie dostawca i instalator nie odbierają tel. Ja to mam pecha.

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano (edytowane)

Poczytaj w instrukcji jak powinien być podłączony bojler do tej instalacji na pewno inaczej niż masz, a to że teraz grzeje CO to żadna sztuka, poczekaj na minusowe temp i wtedy podaj ile paliwa ci wychodzi i jaki jest stan kotła wewnątrz.

Nie wspominam już o gwarancji na kocioł zamontowany nie zgodnie z wymogami dostawcy.

Edytowane przez sambor
Opublikowano

Do Wentora .Zanim podacie mnie do sadu.Piec montowali fachowcy z firny handlujacej tymi piecami .Jednego dnia inni drugiego dnia jeszcze inni.Serwisant przyjezdzał kilkakrotnie róniez z tej fimy ,.Za podłaczenie pieca zapłciłem nie fałszywymi pieniedzmiZAZNACZAM 5000tys.I teraz nie dotykam sie do niego Od tego jestescie Wy panowie którzy na mnie zarobiliście.ŻLE WŁOZONE WTYCZKI,ROZLANE LUTY W STEROWNIKU TO NIE MOJA WINA prosze wysokiego sadu.

I zeby było jasne piec Bardzo mi sie podoba ,jest tani,ładny o duzej mocy .I bardzo chciałbym nie miec z nim kłopotów.

Gość Visitor1230
Opublikowano

Powinien byc jeszcze konstrukcyjnie przemyslany. A to ze tani to wydaje sie nie byc jego zaleta z tego co widac. 

6 minut temu, johny156 napisał:

ŻLE WŁOZONE WTYCZKI,ROZLANE LUTY W STEROWNIKU TO NIE MOJA WINA prosze wysokiego sadu.

Bez komentarza. A panom z Wentora nalezaloby zyczyc wielu klientow i konkretnych obrotow. Choc to moze juz tylko pobozne zyczenie. 

Opublikowano

Panowie a kto podłącza wtyczki. Wentor? Chyba producent? Nie przesadzajmy chyba ze Wentor je sam składa. Twoje rozżalenie powinno być skierowane w stronę producenta. A serwis to inna bajka. Powinni sobie z tym poradzić w 2 dni gora. I przeprosić klienta za niedogodności.

Opublikowano (edytowane)

Ale sterownik kotła z Kozlusana wychodził od zawsze bez sterowania mieszaczem. Dlatego moje pytanie do @WENTOR jest czy obecny soft to turecki oryginał czy przeróbka?

Do Johnego przyjechał gość na wymianę sterownika z wersją która mieszacza nie obsługiwała.

Edytowane przez eliks
Opublikowano
3 godziny temu, sambor napisał:

Poczytaj w instrukcji jak powinien być podłączony bojler do tej instalacji na pewno inaczej niż masz, a to że teraz grzeje CO to żadna sztuka, poczekaj na minusowe temp i wtedy podaj ile paliwa ci wychodzi i jaki jest stan kotła wewnątrz.

Nie wspominam już o gwarancji na kocioł zamontowany nie zgodnie z wymogami dostawcy.

Chyba masz rację, tu w  instrukcji  do Lidi są dwa schemat strona22 z zaworem strefowych  , sonda ,ntc,termostat otoczenia i tak podłączył mniej wjecej   .A na stronie 17 jest schemat z zaworem przelaczemiowum ,ochrona dotyczy tylko powrotu z CO ,termostat pokojowy , ntc ,bojler do 200litr.  Co wy na to ?

Opublikowano

W Ferroli w karcie kotła jest wszystko fajnie opisane, na tyle łopatologicznie że chyba każdy sam by sobie podłączył.

691688011_ferroli1.jpg.9fd9406f74236c448ab9198a50fc805d.jpg293939534_ferroli2.jpg.cafac8c17f39f77000be7ec0739896ea.jpg

Opublikowano

Na str 17 masz wpięte grzanie CW wprost, tylko tam masz dodatki , które nie są potrzebne w twojej instalacji, a mój rys jest przerobiony, specjalnie dla ciebie  a nie dokładnie  taki jak na 22 str.

Opublikowano

@walczak1974 tak mają Ci zrobić jak narysował Sambor, rozumiesz? Dokładnie tak. Przytaknij proszę jeśli zrozumiałeś. 

• Lubię to 1
Opublikowano

To co @sambor narysował bardzo mi się podoba prosto i bez zbędnych udziwnień ma prawo działać .

Opublikowano
9 minut temu, sambor napisał:

Na str 17 masz wpięte grzanie CW wprost, tylko tam masz dodatki , które nie są potrzebne w twojej instalacji, a mój rys jest przerobiony, specjalnie dla ciebie  a nie dokładnie  taki jak na 22 str.

Ok.eliks, dzieki sambor Czemu oni tak to narysowali?

Opublikowano

Wodę przed zaworem ochrony powrotu? Po co zawsze montuje za i nikt mi nie płacze ze wodę mu długo grzeje. Dobry zawór odpowiednią temp kotła i śmiga aż miło. A zbiorniki staram się montować duże mój ostatnio ulubiony to galmet Vulcan 200 l. 

• Zgadzam się 1
Opublikowano
2 godziny temu, johny156 napisał:

Do Wentora .Zanim podacie mnie do sadu.Piec montowali fachowcy z firny handlujacej tymi piecami .Jednego dnia inni drugiego dnia jeszcze inni.Serwisant przyjezdzał kilkakrotnie róniez z tej fimy ,.Za podłaczenie pieca zapłciłem nie fałszywymi pieniedzmiZAZNACZAM 5000tys.I teraz nie dotykam sie do niego Od tego jestescie Wy panowie którzy na mnie zarobiliście.ŻLE WŁOZONE WTYCZKI,ROZLANE LUTY W STEROWNIKU TO NIE MOJA WINA prosze wysokiego sadu.

I zeby było jasne piec Bardzo mi sie podoba ,jest tani,ładny o duzej mocy .I bardzo chciałbym nie miec z nim kłopotów.

Czy obecnie masz jakiś problem z tym kotłem? 

Opublikowano
37 minut temu, Puławiak napisał:

Wodę przed zaworem ochrony powrotu? Po co zawsze montuje za i nikt mi nie płacze ze wodę mu długo grzeje. Dobry zawór odpowiednią temp kotła i śmiga aż miło. A zbiorniki staram się montować duże mój ostatnio ulubiony to galmet Vulcan 200 l. 

Chyba cię poproszę o poprawę mojej instalacji?   Mój dostawca kotła  ,zaczyna spychologie ,dałem dupy że zapłaciłem za montaż,  Srzedawca gwarancję mi nie podbił, mogę jeszcz coś zrobić ??? Pomocy!

Link afiliacyjny

🛠 Szukasz kotła na paliwo stałe?

Wypełnij krótki formularz i porównaj oferty firm z Twojego regionu

Porównaj oferty