Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik Kotla Skzp-02 - Aplikacja Mobilna, Konwertery

Wiadomość dodana przez marcin

Tutaj piszemy tylko o aplikacji mobilnej dla SKZP autorstwa @wojszym2244.

Główną dyskusję o SKZP 02 znajdziesz klikając tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

musisz mieć jakieś niestabilne połączenie modułu z internetem. Te zwiechy masz tylko Ty.

Opublikowano

Połączenie jest stałe skrętką , jak by było coś ze skrętką to wyłączenie sterownika SKZP by nic nie dawała a po wyłączeniu go z prądu i ponownym włączeniu połączenie ze stroną wraca , moim zdaniem prędzej coś się dzieje ze sterownikiem SKZP już raz był w naprawie bo jak go kupiłem to nie reagował wentylator na zmianę prędkości

Opublikowano (edytowane)

A na aplikacji timela działa poprawnie cały czas?

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano (edytowane)

Po konsultacji z Tomkiem stwierdzam, ze nie będzie aplikacji na android dla wersji 2.18+ Komunikacja w wersji 2.19 pomiędzy strerownikiem a panelem pokojowym  bedzie zabezpieczona tokenem.

Edytowane przez wojszym2244
Opublikowano

Możesz trochę rozjaśnić mi to co napisałeś

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A co potem? Nic na androida nie będzie?

Opublikowano (edytowane)

na androida jest apka timela z ich konwerterem.

ps. dodam jeszcze, że strona wojszym2244.usermd.net nie bedzie już ubsługiwać zapisu do sterownika dla obcych konwerterów co było już zapowiadane wielokrotnie.

Edytowane przez wojszym2244
Opublikowano

Ok a aktualizacja apki pod nowszy soft będzie? Bo myślałem że wogole nic na androida nie będzie

Opublikowano

Aplikacji na androida od Timel

Opublikowano (edytowane)

Aktualizacje apki timela to już pytać Timela. Ja pisałem o apce na rs485 z konwerterem podpinanym pod złącze panela pokojowego.

Edytowane przez Ryszard
Opublikowano (edytowane)

Ok dzięki za rozjasnienie mi umysłu :)

Edytowane przez Ryszard
Opublikowano
25 minut temu, wojszym2244 napisał:

ps. dodam jeszcze, że strona wojszym2244.usermd.net nie bedzie już ubsługiwać zapisu do sterownika dla obcych konwerterów co było już zapowiadane wielokrotnie.

Co konkretnie oznacza określenie "obecnych konwerterów" dla Tmelowskich też?

Opublikowano

A muj będzie działać że stroną internetową tak jak dotychczas było? 

Wszystkiego Najlepszego W Nowym Roku 

Opublikowano (edytowane)

Ja też pozostaje przy wersji 2.11 mam konwertor USR-TCP232-410S , chodzi w miarę dobrze , mam zdalny dostęp do sterownika a to dla mnie najważniejsze , a nowa wersja oprogramowania z tego co czytałem to stwarza więcej problemów niż korzyści , a Timel za swój konwertor życzy sobie ponad 400zł . Jeśli było by wraz z nową wersją oprogramowania odczuwalne ,mniejsze spalanie to może warto zainwestować te ponad 400zł , ale z tego co czytałem to jakoś nikt nie potwierdził tego faktu , Za sterownik zapłaciłem ponad 800zł jeśli bym jeszcze chciał dokupić  konwertor Timela z dostępem przez internet do sterownika to już jest ponad 1200zł , jest to chyba jeden z droższych sterowników na naszym rynku , ja wiem że Pan Tomek wypuszcza co jakiś czas nowe wersje oprogramowania , z tym że nie przekłada  to się na mniejsze zużycie opału , a dom mam dość dobrze ocieplony wraz z dachem .

Życzę Wszystkiego Najlepszego w Nowym 2019 r. i małego spalania

Edytowane przez astromax
Opublikowano
W dniu 28.12.2018 o 14:38, jurand napisał:

Witam Wojszym, bedzie w ogole dostepna aplikacja na telefon ktora bedzie kompatybilna z wersja 2.18 b?

W dniu 29.12.2018 o 12:55, wojszym2244 napisał:

Będzie

LG-G4 by Tapatalk

Wojtek mamy rozumieć że twoja powyższa odpowiedz jest nie aktualna ?

Opublikowano (edytowane)

Szkoda myślałem że to może pomyłka

Ja bardzo Ci dziękuję za twoją pracę jaką włożyłeś w aplikacje na androida , która jest bardzo przydatna  dla mnie , myślę że dla wszystkich i bezpłatna co dzisiaj się rzadko zdarza

Życzę Ci wszystkiego najlepszego w nowym 2019r.

Edytowane przez astromax
Opublikowano

I tak Timel dba o klientów którzy kupili od nich  Sterownik SKZP.

Co to im przeszkadzało że ktoś od czasu do czasu zaloguje się na sterownik i sprawdzi jego stan ewentualnie naniesie jakieś poprawki.