Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik Kotla Skzp-02 - Aplikacja Mobilna, Konwertery

wojszym2244
Wiadomość dodana przez marcin

Tutaj piszemy tylko o aplikacji mobilnej dla SKZP autorstwa @wojszym2244.

Główną dyskusję o SKZP 02 znajdziesz klikając tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Problem chyba u mnie leży po stronie internetu na sterowniku mam czerwona kropkę co świadczy o braku sieci , restarty nic nie pomagają coś mi się zdaje że moduł odmówił posłuszeństwa . Miał ktoś problemy z modułem czy raczej bezawaryjny . Dodam ze nadal nie robiłem ustawień fabrycznych albo wgrania softa do skzp02f . Nie wiem czy coś może to pomóc .

Problem rozwiązany dzięki koledze wojszym2244 , problem był w jakiś błędnych informacjach do serwera od korekty pogodowej kilka zmian i zapisów przywróciło działanie serwera . Dziękuje też innym za wszelakie wskazówki aby pomóc . Pozdrawiam

U mnie jest rozbieżność między tym co pokazuje sterownik pieca a co widzę przez stronę , np na piecu moc 10.5kw a na stronie pokazuje 9.9 kw

Witam. Dlaczego bądź co robię źle że nie mogę dodać sterownika do stronki? Poprawnie wklepuję ID sterownika, PIN oraz IP i Port 8801. Na stronie Timel normalnie mnie łączy jest kropka na wyświetlaczy zielona i są odczyty na aplikacji na tel. Natomiast na adresie IP z załącznika i nr portu 8801 oraz poprawnym ID i PIN nie ma połączenia i kropka świeci na czerwono. Od razu zaznaczam dhcp jest dynamiczne i pobiera poprawne IP. Proszę o pomoc. 

Screenshot_20211124-202555_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20211124-202534_Samsung Internet.jpg

Wpisz ID. Skąd serwer ma wiedzieć że ten nick jest do twojego sterownika? I jak jest napisane żeby sprawdzać na stronie to nie rób tego w aplikacji. I kolejny raz napiszę żeby nie patrzeć na kropkę.

3 godziny temu, Alanos777 napisał:

Niestety dalej nie idzie, wszystko wklepuję poprawnie. A dalej mam takie coś w programie na tel i brak zielonej kropki połączenia w sterowniku. Brakuje mi pomysłu.

Screenshot_20211129-121619_SKZP Viewer.jpg

Wyłączam z prądu robie wszystko według instrukcji i nic nie zaloguje mnie i koniec.

A zmieniłeś IP i Port w sterowniku? Ja miałem taki komunikat dopóki nie zmieniłem tych parametrów w sterowniku.