Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No też właśnie myślę że nie ma szans aby to wyłapać.

Na tą chwilę sezon na CO się zakończył i trwa tylko na CWU. Po tych kilku paleniach to widzę jedno że spokojniej przebiega cały proces i dłużej załadunek drewna się spala.

Oprogramowanie poprawione przez inżynierów Hargasnera więc nie sądzę że dali by fuszerkę (pomijam błędy w tłumaczeniu, ale nie przeszkadza mi to i nie wpływa na pracę kotła, chyba że trzeba wydawać komendy po niemiecku 🤪).

Gość kreciq21
Opublikowano

Nie myślałeś o grzaniu CWU słońcem?

Moja kobita mówi, że prąd za darmo to nic, ważne że nie trzeba rozpalać na wodę.

10 godzin temu, Tuptus napisał(a):

Oprogramowanie poprawione przez inżynierów Hargasnera więc nie sądzę że dali by fuszerkę

Optymista...

Opublikowano

Mam plan na PV offgrid jak pobuduję drewutnie, ale nie w tym roku. 

Opublikowano
2 godziny temu, kreciq21 napisał(a):

Optymista...

Myślę, że sroce z pod ogona inżynierowie hargasnera nie wypadli, i mają wcześniej przetestowane wszelkie zmiany w oprogramowaniu i ich wpływ na spalanie.

Gość kreciq21
Opublikowano

Ano właśnie. Takie czasy, że produkt jest testowany na "żywym organizmie". Dodać do tego terminy (deadline) i wyskakują kwiatki.

Opublikowano
2 godziny temu, kreciq21 napisał(a):

Skoro tak, to skąd się wzięła aktualizacja...

Wcześniej już pisałem to co zauważyłem.

Opublikowano
1 godzinę temu, kreciq21 napisał(a):

Ano właśnie. Takie czasy, że produkt jest testowany na "żywym organizmie". Dodać do tego terminy (deadline) i wyskakują kwiatki.

Testowany jest w fabryce. Pozniej wprowadzane sa poprawki bo cos da sie lepiej zrobic. To normalny proces. Jesli masz kontakt z programowaniem to bedzie to jasne i zrozumiale. Kazda branza bez wzgledu co programujesz.

Gość kreciq21
Opublikowano

O ile się coś da poprawić programowo. Jak problem jest techniczny, to zmiany programowe są jedynie pudrowaniem faktycznego problemu.

Kiedyś byli betatesterzy. Teraz jest nim każdy z nas. Mimo woli każdy robi wolontariat.

Opublikowano

Wiecie co ?

Czytam, czytam i tak się zastanawiam, albo już wcale się nie zastanawiam bo mam to w d...e. 🤪

Pociągnąłem wątek o HTV ale widzę że nie warto, bo nic to nowego do tematu nie wnosi, bo inni wiedzą lepiej ode mnie jak dany kocioł pracuje i się zachowuje.

Najwięcej mają do powiedzenia Ci co mają zielone pojecie o temacie, posiadają i użytkują stosowne urządzenie w kotłowni i wiedzą najlepiej i naocznie widzą jak to urządzenie obecnie pracuje i co się zmieniło i oczywiście wiedzą co i jak inżynier  napisał i co zmienił aby lepiej działało lub gorzej bo ma gdzieś klienta/użytkownika.

• Zgadzam się 1
Opublikowano

@Tuptus Udzielaj się tu nadal. Opisuj jak kocioł się sprawuje, pomoże to poszukującym informacji o tym kotle na forum. 

Będą co jakiś czas wpisy na forum umniejszające np wpływowi automatyki na proces spalania. Jeżeli to będzie opinia kogoś kto tak wyposażony kocioł posiada, to ok, ale negujące wpisy osób niemających żadnych doświadczeń z automatyką w kotle należy traktować z przymróżeniem oka.

• Zgadzam się 2
Opublikowano

Część wpisów wydzielono, odpowiednie informacje w formie ostrzeżeń powysyłałem odpowiednim osobom.

Informuję, że nie rozważam wprowadzenia zakazu wypowiadania się w wątkach tylko właścicieli danego urządzenia (chociażby ze względu na to, że nie mam możliwości weryfikacji tego, zresztą nie jest to powszechna praktyka).

Wszystkim przypominam głównie pkt pierwszy zasad forum:

Cytat

Dyskutujemy kulturalnie!!! - czyli przede wszystkim dyskutujemy, a nie kłócimy się, nie obrażamy innych, nie prowokujemy innych. Tego punkt regulaminu będziemy szczególnie przestrzegać i dbać o jego przestrzeganie.

Do momentu powrotu dyskusji o kotle temat podlega zatwierdzaniu postów.

• Zgadzam się 2