Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Tuptus Nie wkładaj w moje usta słów, których nie wypowiedziałem.

Ja jedynie piszę, że to kocioł jak każdy inny. Ma takie same problemy jak inne, takie samo podejście producenta jak inne, jedynie cena nie odpowiada "jakości". I tyle.

A że ty dopisujesz do tego historie niestworzone, to nie mój problem.

• Zgadzam się 1
Opublikowano

Jednak Twoje wpisy kolego świadczą zupełnie coś innego. 😉

Ale to niech osądzą czytający.😁

Opublikowano

@Tuptus do jakiej temperatury ten kocioł może grzać bufory? Właśnie myślę nad nim, a widzę że wszędzie jest ustawiony, że grzeje do 80 stopni. Da się go ustawić na 90?
Wiadomo że pewne polskie kotły po 10 miesięcznych przeróbkach i rzeźbieniu w gównie spalają z 95% sprawnością, a u jednego nawet ze 160% sprawnością na mocy 5KW  ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Przy 80° zaczyna zwalniać i spala w podtrzymaniu. Można to przestawić w module serwisowym, ja tego nie robiłem bo nie mam takiej potrzeby.

IMG_20250224_200102.thumb.jpg.76e6baac2c13beeacf270c57a56a218e.jpg

Kolega też ma taki kocioł to grzeje do 90° tylko że ma bufor 1000l. Raz mu się załączył alarm o przegrzaniu to ponad 95° było na kotle.

Opublikowano (edytowane)

Widzę, że tu każdy chwali swój kocioł nawet jak by nie wiadomo jaki szajs to był i ktoś palcem wskazywał rzeczywiste wady , nie ważne ile kosztuje do tego co oferuje to i tak mój jest najlepszy i koniec kropka a wy się nie znacie. XD :D 
ALERT=(opis przerysowany jak by ktoś nie zrozumiał).

11 godzin temu, maracz napisał(a):

No już myślałem źe znalazł się kocioł jedyny w swoim rodzaju, no i masz, już znaleźli na niego kwity.

Na każdy gotowy kocioł znajdą się ,,kwity,, bo te gotowe kotły są robione na odwal i po najmniejszej linii oporu a producent nie zna się na spalaniu. 

Edytowane przez PredatorC
  • Haha 1