Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak tam u Was? U mnie temperatura na dworze 38*C w słońcu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

image.thumb.png.e77c30a63f5438b119fcc73f25160f3a.png

... a w cieniu prawie 36 🥵

Edytowane przez o6483256

• Odpowiedzi 64
  • Wyświetleń 7 tys.
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Najlepsi użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• W cieniu na zewnątrz 33. Wewnątrz w przedpokoju 28.5. Wina trochę żony bo otwiera okna i balkon gdyż....duszno jej. Żadne dyskusje nie przynoszą rezultatu, no i mam saunę .

• U mnie 26 na zewnątrz i wewnątrz, słońca brak.🙂

• Ale tylko w piwnicy, aby sąsiedzi nie widzieli!

Opublikowane grafiki

Opublikowano

U mnie 26 na zewnątrz i wewnątrz, słońca brak.🙂

Opublikowano

36 w cieniu, delikatny wiatr, ale żadnej ulgi nie przynosi.

Opublikowano

Chwile (5-6h) popracowalem na zewnatrz w sloncu i cienie ale nie daje rady.

Na zewnatrz:

C4982AE0-F61B-4CC0-9FB6-0CC78D2B20B6.thumb.png.46b19d441d2228312e2fa2ed246ee71d.png

I wewnatrz:

A1A0091C-04B3-4D2D-9B38-0B4A56F9A01A.thumb.png.cc020c55d1a56f546a4b2e9a746a046d.png

Klimatyzacji nie mam.

Opublikowano
  • Autor

Moje 4kW już wymięka:

image.png.cf25f40c6a9d5fcf3afb0bd5e655af87.png

Czerpnia z dworu:

image.png.43ad3b954b50383a3d32fec60472422b.png

Wyrzutnia (chłodzenie kompresora):

image.png.e788cf70957dbd3fd2ad5f6375e7473d.png

Jak założę pompę, to spróbuję chłodnicę założyć, powinno być znacznie lepiej.

Opublikowano

w cieniu  30.5*

20220701_172607.jpg

Opublikowano

W cieniu na zewnątrz 33.

Wewnątrz w przedpokoju 28.5.

Wina trochę żony bo otwiera okna i balkon gdyż....duszno jej. Żadne dyskusje nie przynoszą rezultatu, no i mam saunę .

Opublikowano

U mnie na zasilaniu kotła 27,7°C, powrót 22,6°C bez przepalania 🙂 Pomieszczenie północne gdzie mam pomiar 27,6°C. W pomieszczeniu piwnicznym 23,2°C rozstawiłem fotel wędkarski i tam oglądam TVPinfo. Polecam ten kanał 🙂

Opublikowano

Oldek lepiej sobie ,,Janosika" obejrzyj [emoji1787][emoji16][emoji1787]

Opublikowano
1 godzinę temu, Oldek napisał:

Polecam ten kanał…

Najpopularniejsze wyrazy bliskoznaczne słowa kanał to: przykrość, problem, przejście, frasunek, poruta, zagwozdka, przeszkoda, szkopuł, kłopot, udręka, rynsztok, ściek, zgryzota, ambaras, utrapienie, strapienie, zgryz, tunel, nieprzyjemność, troska, bolączka, trudności, zawikłanie, tarapaty, zmartwienie, kram…

Wiekszosc pasuje 😉

Opublikowano

Spokojnie koleżeństwo, nie polecajcie mi już repertuaru waszych ulubionych pozycji z filmoteki, zostanę przy TVPinfo 🙂

A trzymając się tematu o 21 na ścianie mam jak na foto.

W edycji dodam sobie. @PioBinposzukaj w google co to filmoteka, może tez znajdziesz jakieś wyrazy bliskoznawcze, ale nie musisz mnie oświecać swoimi ...

1656702154142.jpg

Edytowane przez Oldek

Opublikowano
3 godziny temu, Oldek napisał:

W pomieszczeniu piwnicznym 23,2°C rozstawiłem fotel wędkarski i tam oglądam TVPinfo. Polecam ten kanał 🙂

Zdecydowanie lepszy kanał to jakieś jeziorko / rzeka i wykorzystać ten fotel zgodnie z przeznaczeniem 🙂. Przyjemne z pożytecznym połączysz.

U mnie było 34 na zewnątrz. W chacie 28. Teraz po przejściu frontu w samochodzie jak wracałem przed chwilą pokazywało 22.5. Otworzyłem drzwi wejściowe na półpiętrze , u góry okna i zrobiłem komin. Spada cały czas i już jest około 27. Do rana będzie w domu z 24, a od jutra da się już oddychać na zewnątrz więc w planie uruchomienie agregatu 🙂 . Trzy wymiany oleju co 10 minut i będzie przygotowany do pracy.

Opublikowano
  • Autor

Nawet taki neutralny temat jak pogoda potraficie spie.... 🤣

PS U mnie na zewnątrz całkiem normalnie się zrobiło, a w domu:

image.png.797f236311abc1ed2d5fc7c54917029b.png

image.png.ffaf51241817f6acacd11cbb7c6ba159.png

Moment wyłączenia klimy i otwarcia okien, to punkt przecięcia wilgotności i temperatury. 

image.thumb.png.38991b6c15a71e92133bf3a2ebdad428.png

Jak wiadomo większa wilgotność to wysoka temperatura jest bardziej odczuwalna.

Edytowane przez o6483256

Opublikowano

Możesz powiedzieć jaka masz stacje pogodowa i gdzie ja zainstalowałeś?

Opublikowano

Dzisiaj mam zachmurzenie i 20 stopni na zewnątrz. W domu 26.5 ale mam akcję wietrzenia , mysle że poleci w dół.

Nie wiem jak Wy, ja czuję... Chłód???? Wyszedłem na balkon a tu...no takie skoki temperatur mi nie służą:))) 

Poza tym, pewnie popada 🙂

Opublikowano

Wczoraj było 36*C w cieniu. W domu dobiło do 29.3.

@BORA ja dzisiaj też czuje chłod. Wczoraj spadło do 30*C pod wieczór przed burzą i czułem się komfortowo. Jednak człowiek przystosowuje się do temperatur.

Mambstacje pogodowa, ale temperatura na zewnatrz ni jest wiarygodna bo mam czujnik na parapecie.

Edytowane przez Dziczek

Opublikowano

Skoki z 35 na 20 nie są dla mnie miłe i przyjemne. Jak każdy, wolę stałe, równomierne 25 stopni. Albo powolne obniżanie temperatury jak to ma miejsce np w ciepły i pogodny październik.

Obecnie nie pada chociaż skoro jest chłodniej to deszcz spokojny by też by się przydał.

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, Przemyslaw85 napisał:

Możesz powiedzieć jaka masz stacje pogodowa i gdzie ja zainstalowałeś?

Kiedyś kupiłem w Lidlu, z pomiarem prędkości i kierunku wiatru, zamontowana jest na dachu.

Opublikowano

Wczoraj w cieniu na zewnątrz 36*C w domu 24*C teraz 16*C na zewnątrz nie trzeba dzisiaj klimy włączać niech trochę odpocznie bo się napracowała przez ostatnie dni.

Opublikowano

Ale my temp. pokojową pokazujemy bez pracującej klimy 🙂 

Opublikowano

Ja widzę, że zawiązało się na forum nieformalne Stowarzyszenie Miękuszy.

Dla ochłody porady EkoŻula, by w sposób naturalny schłodzić nieco wnętrze budynku mieszkalnego.

źródło:

ps.
Nie lubię tego typu poradników wizualnych, ale zauważyłem, że od pewnego czasu forma pisana przekazu traci na znaczeniu.

Opublikowano

U mnie w dniu dzisiejszym przyroda schładza mój pałac.( @PioBingooglaj co to pałac). Aktualnie 19.1°C za oknem, okna na przestrzał rozwarte a w ścianach ciągle ciepło. 

1656770847460.jpg

Opublikowano

Screenshot_2022-07-02-08-41-46-1.png