shogunzlasa Opublikowano 16 Maja #476 Opublikowano 16 Maja Jak kazdy ma swoje slabe strony, ale za te piniendze nic lepszego chyba nie ma... Cytuj
Damian33 Opublikowano 26 Września #477 Opublikowano 26 Września Taki komunikat wyświetla się przy próbie instalacji aplikacji skzp05 Ktoś doradzi gdzie tkwi problem? Cytuj
andrzejegon Opublikowano 3 Października #478 Opublikowano 3 Października Dzień dobry jaki najnowszy soft do skzp05, nawet testowe i gdzie pobrać? Cytuj
Sławek007 Opublikowano 3 Października #479 Opublikowano 3 Października Ja mam 5.58. Producent mi wgrał, bo naprawiałem sterownik po burzy. Padł procesor i wyświetlacz zewnętrzny. Cytuj
Pjottter Opublikowano 3 Października #480 Opublikowano 3 Października 5.58? Na stronie najnowszy to 5.53 (2023-10-30) 😕 Cytuj
Natben Opublikowano 5 Października #483 Opublikowano 5 Października (edytowane) Koledzy to jakaś tajemnica aby udostępnić najnowszy soft pod skzp 05 ? Pozdrawiam Edytowane 5 Października przez Natben Cytuj
Sławek007 Opublikowano 5 Października #484 Opublikowano 5 Października Zadzwoń do serwisu, to Ci wyślą odpowiedni. Cytuj
Natben Opublikowano 5 Października #485 Opublikowano 5 Października Tam dodzwonić się graniczy się z cudem . Ale już kolega mi ogarnął . Podziękował Cytuj
Sławek007 Opublikowano 5 Października #486 Opublikowano 5 Października Dzwoniłem kilka razy w tym roku (wrzesień) i nie miałem problemów. Może dlatego, że nie było jeszcze sezonu grzewczego. Cytuj
Pjottter Opublikowano 5 Października #487 Opublikowano 5 Października Mam problem z zagaszeniem(?) przesypywaniem przy rozpalaniu/wychodzeniu z czuwania (na tej wersji przy teście ognia włącza się grzałka). Kocioł normalnie pracuje pięknie spala węgiel ale obecnie jest mały odbiór i często jest albo w czuwaniu albo w czuwaniu eko. Niestety czasami jak się rozpala wysypuje tak z garść, dwie węgla i oczywiście na całym zawalonym palniku rozpala. Już zmniejszałem i udało mi się to ogarnąć do tej garści, gdzie wcześniej sypał z szufelkę albo dwie. I teraz nie mogę dojść co konkretnie zmieniać, ponieważ raz działa na takich ustawieniach, a za dzień już nie. Tak samo zauważyłem, że moc kotła mi skacze szczególnie przy schodzeniu z mocy jak się przekroczyło temp zadaną. I tak potrafi skakać z 60 na 100, na jakiś czas i ponownie schodzić. Mimo że modulacja jest nisko ustawiona. Nie wiem czy soft zaczął już świrować czy wina węgla. Chociaż wydaje mi się, że ten węgiel który kupiłem jest najlepszy jaki tej pory miałem. Popiół wychodzi jak z papierosa z drobnymi "skazami" i co jakiś czas kamyczkiem. Nie wiem co taką tajemnice robicie z tym oprogramowaniem skoro macie do niego dostęp i też dziwne, że sam producent nie wrzuca ich na stronę tylko trzeba do nich specjalnie dzwonić... ps. nie wiem dlaczego niektóre są do góry nogami Cytuj
Kijasr Opublikowano 5 Października #488 Opublikowano 5 Października Według mnie wina ustawień, ale co ja bede mówił jak każdy wie lepiej Cytuj
bercus Opublikowano 5 Października #489 Opublikowano 5 Października (edytowane) 53 minuty temu, Pjottter napisał(a): Jesli nie myle sie,to za každym "wyjsciem" z czuwania podaje 30 s wegla,czy tylko dmucha...? Tež oplaca sie naciskac przyciskow"zapisz"poki jest ich kilka nie potwardzanych,to dwojka faluje,czy piatka tež,nie wiem.Widze ich na zdejciach kilka czerwonych. Edytowane 5 Października przez bercus Cytuj
Pjottter Opublikowano 5 Października #490 Opublikowano 5 Października Z tego co pamiętam to jedynie dmucha Cytuj
jolal Opublikowano 6 Października #491 Opublikowano 6 Października Witam.To może ktoś napisze co zmieniło się względem starszego softu,czy warto zmieniać ? Pozdrawiam Cytuj
Pjottter Opublikowano 7 Października #492 Opublikowano 7 Października Napisałem do nich i wrzucili na stronę. Trochę fajnych zmian jest https://costerowniki.pl/pl/p/Pliki-wsadowe-SKZP-05/54 Cytuj
Sławek007 Opublikowano 7 Października #493 Opublikowano 7 Października O super. Tego brakowało. Krótkiego info co dodano w danej wersji. Cytuj
andrzejegon Opublikowano 9 Października #494 Opublikowano 9 Października Czy aktualizował ktoś na 5.58 STM panele zaktualizowane ,baza nie.Aktualizacja oryginalnym kablem timela ,ci może być powodem niepowodzenia? Cytuj
Pjottter Opublikowano 9 Października #495 Opublikowano 9 Października Próbowałeś może wgrać starsza wersję, starsza niż masz obecnie? Jeżeli nie to spróbuję wgrać starszą i później nową. Spojrzyj na ten poradnik prosto pokazuje co robić krok po kroku :) https://youtu.be/j5_udhG2JSI?si=lKpc6borl_2xq_q0 Cytuj
andrzejegon Opublikowano 9 Października #496 Opublikowano 9 Października Ok poszło zmieniłem laptopa i za pierwszym razem.Dzieki za zainteresowanie👊 Cytuj
Natben Opublikowano 9 Października #497 Opublikowano 9 Października Ma ktoś 5.58 pod Panel LPC ? Cytuj
mroffa Opublikowano 14 Października #498 Opublikowano 14 Października Czy ktoś miał problem z aktualizacją panelu na procesorze stm. Instalowałem oprogramowanie w wersji 5.58 na bazię się udało natomiast na panelu jest problem jak na zdjęciu: Próbowałem kilkakrotnie zawsze zatrzymuje się na tym samym etapie Cytuj
Natben Opublikowano 14 Października #499 Opublikowano 14 Października Sprawdź na prędkości 230400 Cytuj
Kijasr Opublikowano 14 Października #500 Opublikowano 14 Października Czy ktoś miał problem z aktualizacją panelu na procesorze stm. Instalowałem oprogramowanie w wersji 5.58 na bazię się udało natomiast na panelu jest problem jak na zdjęciu: Próbowałem kilkakrotnie zawsze zatrzymuje się na tym samym etapieMusisz to zrobić innym programem. Na tym co masz nie pójdzie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi