pospisz Opublikowano 30 Września 2020 #151 Opublikowano 30 Września 2020 Ceny zbliżone decyzja należy do Ciebie. Cytuj
Kliper Opublikowano 30 Września 2020 #152 Opublikowano 30 Września 2020 Sporo trzeba dopłacić za autoadapt. Czy na obiegu kotłowym nie starczyłaby np. Alpha2 L ? Cytuj
Kliper Opublikowano 4 Października 2020 #154 Opublikowano 4 Października 2020 Dziekuje wszystkim za pomoc. W wolnej chwili wrzucę schemat do oceny. I jeszcze kolejny dylemat. Chciałem zasilić podłogówkę przez zawór termostatyczy ale znajomy hydraulik namawia mnie na mieszajacy z siłownikiem bo podobno termostatyczny moze sie tak zepsuć że odetnie całkowicie podmieszanie i puści pełną temp. kotła w podłogę. Cytuj
pospisz Opublikowano 4 Października 2020 #155 Opublikowano 4 Października 2020 Mieszajacy z siłownikiem spełni dwie funkcje. Cytuj
Puławiak Opublikowano 5 Października 2020 #156 Opublikowano 5 Października 2020 (edytowane) 12 godzin temu, Kliper napisał: Dziekuje wszystkim za pomoc. W wolnej chwili wrzucę schemat do oceny. I jeszcze kolejny dylemat. Chciałem zasilić podłogówkę przez zawór termostatyczy ale znajomy hydraulik namawia mnie na mieszajacy z siłownikiem bo podobno termostatyczny moze sie tak zepsuć że odetnie całkowicie podmieszanie i puści pełną temp. kotła w podłogę. Hmm to raczej z siłownikiem zawór może się tak zepsuć bo wystarczy że padnie siłownik w chwili kiedy zawór będzie w pozycji otwartej i już masz 100% gorącej wody w podłogówkę. Zawór termostatyczny jest zamykany sprężyną i wg mnie w przypadku termostatyki ryzyko jest mniejsze ale ok może ma jeszcze inne argumenty. A tu masz pokazaną ładnie konstrukcję takiego zaworu warto wiedzieć jak jest zbudowany zanim się zacznie słuchać ................................... Edytowane 5 Października 2020 przez Puławiak Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi