Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kocioł klasy 5 ustawienia

krypa1920

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to odpadam, nie znam się na paleniu w takich kotłach, mogę najwyżej podpowiedzieć producentowi, jak powinna być zaprojektowana retorta, aby spalała bez takich obrazków. Ale dzięki za dobre chęci.

Opublikowano

To zmień mu jeszcze dawkę można by też pokusić się o założenie większego talerza wtedy opał będzie miał możliwość dłużej poleżeć i się dopalić 

Opublikowano

Czasu podawania nie zmieniaj.  Bo nie będzie mógł osiągać zadanej temp. Jeśli przesypuje niedopalony węgiel to zwiększ czas przerwy.NP od 10 -do 13 sekund więcej .Dzięki temu węgiel będzie się dopalał, bo czas na jego dopalenie musi być dłuższy .I zaoszczędzisz opał. A jeśli spieka węgiel to powietrza mniej.(U mnie wentylator najlepiej pracuje na tylko 6%.!!!  w manualu. Ale 10% to minimum jakie mogę ustawić w PID.  :(

Piszesz że masz ustawiony pierwszy bieg.Jeśli się nie da zmniejszyć powietrza na sterowniku to pozostaje ci ustawianie przesłony na wentylu na czuja.  Pozdrawiam.

Mam nadzieje że pomogłem . 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.