Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, sambor napisał(a):

@gilal to w twoich okolicach nie ma lokalnego pelletu?

Jest, ale był droższy ☹️

Opublikowano
3 godziny temu, nightwatch napisał(a):

Spróbuj zgłosić tę transakcję w banku jako oszustwo. 

Już zgłosiłem, dzięki. 

Opublikowano

I jak sytuacja @gilal? Pellet przyjechał, czy jednak oszuści? Mam nadzieję, że to pierwsze.

Opublikowano

Witaj

Nic, zgłoszone na policję w banku i inne strony o oszustwie.

Lipa, dałem się nabrać jak małolat.

Wątpię, że coś dojdzie bo jak już załapałem to widziałem sporo postów z oszustwem na ten pellet.

3300 poszło 😞

Opublikowano

Współczuję. Oby dopadli amatorów cudzej własności.

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 23.04.2025 o 17:50, gilal napisał(a):

Witaj

Nic, zgłoszone na policję w banku i inne strony o oszustwie.

Lipa, dałem się nabrać jak małolat.

Wątpię, że coś dojdzie bo jak już załapałem to widziałem sporo postów z oszustwem na ten pellet.

3300 poszło 😞

Współczuję Ci kolego.

Na przyszłość kupujcie tylko w necie za pobraniem.  

Edytowane przez Animus
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 10.05.2025 o 23:52, Animus napisał(a):

Współczuję Ci kolego.

Na przyszłość kupujcie tylko w necie za pobraniem.  

Dzięki kolego, już teraz tak będę robił. No trudno mój błąd, zrobiłem w tym przypadku wszystko, tylko czekać i mam nauczkę.

Mam nadzieję, że mój przypadek kogoś przystopuje i nie zrobi mojego błędu.

Pozdrawiam 

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie cytować ostatniego postu
  • Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja palę tym pelletem i kupiłem go w zeszłym roku z tej stronki w dobrej cenie. Jest ok. Utrzymuje ciepło, nie ma spieków... taki normalny pellet. 

Bynajmniej tak jest u mnie. 

Opublikowano (edytowane)

Ja płaciłem z góry, ale wiem, że mój kolega który też zamawiał pellet z tej strony to płacił przy odbiorze. Oczywiście było to w tamtym roku. 

Kurde może też ktoś podstawia się jak z tym Z1 Pellet 😡

Dobrze sprawdź. Ja już nie będę płacił z góry bo 3300 poszło. 

Pozdrawiam 

Edytowane przez gilal
Opublikowano

U mnie tak wyskoczyło przy zakupie 2 palet - zniżka 

Screenshot_20250526_044145_org.mozilla.firefox_beta.jpg

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, sambor napisał(a):

W przypadku tego pelletu jest przedpłata,chyba że wam daje jakoś inaczej

Kliknij na koszyk w prawym górnym rogu, wtedy masz opcje płatności za pobraniem.

Edytowane przez rambo5
Opublikowano

nigdy nie kupowałem od prywatnych firm opału przez internet - zawsze szukałem lokalnie bo czułem strach przed przekrętem, poważnie, ale może kiedyś się skuszę 😀 

jedynie węgiel z PGG kupiłem i opłaciłem "z góry"

teraz mam to szczęście, że obecnie palę towarem z odpadów poprodukcyjnych przerobu drewna z lokalnego małego tartaku i jest całkiem w porządku

niczym się nie różni od tych certyfikowanych Barlinków czy Olczyków itp., które są dostępne w lokalnych składach czy marketach budowlanych, praktycznie to samo a cena lepsza

przykro się czyta, że żeby zarobić więcej pieniędzy Polak Polaka okrada w taki sposób i jest bezkarny

Opublikowano

Nie mam wokół siebie producentów dobrego pelletu , wiec zamawiam.

Na tej stronie zamawiam już drugi sezon - tak po 2 palety, teraz też zamówiłem z dostawą po 08 06.

Zapłaciłem blikiem, te dodatkowe 29zł za opłatę przy odbiorze wolę wydać na oblanie wyników 01 06 25 😉

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 28.05.2025 o 21:00, sambor napisał(a):

Nie mam wokół siebie producentów dobrego pelletu , wiec zamawiam.

Na tej stronie zamawiam już drugi sezon - tak po 2 palety, teraz też zamówiłem z dostawą po 08 06.

Zapłaciłem blikiem, te dodatkowe 29zł za opłatę przy odbiorze wolę wydać na oblanie wyników 01 06 25 😉

I jak, dojechały woreczki?

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie cytować ostatniego postu
Opublikowano

Ok, daj znać jak dojdzie. Bo coś gdzieś widziałem opisują, że oszukują i mają długi. Ja tam 2 razy zamawiałem i było ok oraz kolega też. 

Opublikowano

kilka osób(głównie producentów) pisało gdzieś w mediach społecznościowych, że zalegają z nieopłaconymi FV za towar, więc może stąd te opóźnienia w dostarczaniu towaru do konsumenta

Opublikowano

Kupowałem tam dwa, czy trzy razy. Zawsze się czeka na dostawę. To nie jest sklep, tylko coś ala broker. Faktycznie słyszałem, że nie płaci dostawcom. Od jakiegoś czasu kupuję głównie Lava z wolebio. Szybko, suchy. Ten z pellet4future dwa razy mi przyszedł wiglotny (raz Dankros, raz Ikea niebieska). Dankros był tak mokry, że worki robiły się gorące (zachodziła fermentacja). Nie chciało mi się z nimi wojować, więc dosuszyłem, na ile się dało. Staram się jednak robić zakupy gdzie indziej.

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jakie pellety polecacie? Do tej pory używałem Sylvy. Dzisiaj obdzwoniłem kilka składów w Gdańsku i usłyszałem, że lepiej wybrać coś innego, bo ten pellet się popsuł (spadła jakość). Otrzymałem kilka rekomendacji (albo po prostu propozycje tego, co im zalega na stanie) i nie wiem, na co się zdecydować:

• Clear Energy

• SLAV FOREST

• Dobry Pellet

• Holz Pellets

• BIO PELLETS

• Kaszub

Co możecie o nich powiedzieć? Który z tych pelletów warto wybrać? A może macie inne rekomendacje z okolic Gdańska? Szukałem jeszcze Poltarex ale ciężko dostać.