wwoytek Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor #2226 Opublikowano 2 Stycznia 2019 (edytowane) Sterownik K1Pv4 już pracuje na wersji oprogramowania 3.5 to co na szybko zauważyłem ze zmian wizualnych i użytkowych: Przy aktywacji pompy (w moim przypadku przewałowej) na ekranie głównym przy ikonce pompy pojawia się/ wyświetla temp. wody powrotnej CO, Opcja widok ekranu - wskazana poprawka widoku tego ze schematem domu i instalacji (brak ikony i wskazań pracy pompy przewałowej lub innej dodanej w opcjach pompy, brak częściowo schematu instalacji CO ) Użytkowe w opcji pomp dodatkowych dodano - pompa przewałowa/ - pompa zaworu/ - pompa krótkiego obiegu. w opcji zaworów/ sterowanie pogodowe dodano - Histereza (nie sprawdzałem czego ona dotyczy/ czym steruje?. Kultury pracy kotła jeszcze nie sprawdzałem/ obserwowałem, czas na to nie pozwolił, z resztą z wersją 3.4 kocioł pracował bardzo stabilnie więc myślę, że tu jeszcze bardziej poprawiono "szlify" Edytowane 2 Stycznia 2019 przez wwoytek Cytuj
serwq Opublikowano 2 Stycznia 2019 #2227 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Kolegibwwoytek masz może soft 3.5 do sterownika K1PRv4 z zapalarka? Cytuj
marvin83 Opublikowano 2 Stycznia 2019 #2228 Opublikowano 2 Stycznia 2019 A do sterownika k1pv4 pz też już jest ten nowy soft 3.5? Cytuj
manx Opublikowano 2 Stycznia 2019 #2229 Opublikowano 2 Stycznia 2019 6 godzin temu, wwoytek napisał: Sterownik K1Pv4 już pracuje na wersji oprogramowania 3.5 to co na szybko zauważyłem ze zmian wizualnych i użytkowych: Przy aktywacji pompy (w moim przypadku przewałowej) na ekranie głównym przy ikonce pompy pojawia się/ wyświetla temp. wody powrotnej CO, Opcja widok ekranu - wskazana poprawka widoku tego ze schematem domu i instalacji (brak ikony i wskazań pracy pompy przewałowej lub innej dodanej w opcjach pompy, brak częściowo schematu instalacji CO ) Użytkowe w opcji pomp dodatkowych dodano - pompa przewałowa/ - pompa zaworu/ - pompa krótkiego obiegu. w opcji zaworów/ sterowanie pogodowe dodano - Histereza (nie sprawdzałem czego ona dotyczy/ czym steruje?. Kultury pracy kotła jeszcze nie sprawdzałem/ obserwowałem, czas na to nie pozwolił, z resztą z wersją 3.4 kocioł pracował bardzo stabilnie więc myślę, że tu jeszcze bardziej poprawiono "szlify" Temp przy pompce co równa się temp powrotu więc wydaje mi się że tu jest bład. Też nie mam pojecia co to histereza zaworu...tech mi nie odp na to pytanie. A to mój wykresik Cytuj
manx Opublikowano 2 Stycznia 2019 #2230 Opublikowano 2 Stycznia 2019 3.4 dostałem od techa. A jak zadałem im pytania co do 3.5 to pytanie od nich skąd ją mam. Czasem nie rozumiem tej firmy. Cytuj
wwoytek Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor #2231 Opublikowano 2 Stycznia 2019 (edytowane) Logiczne bo gdybyś wybrał inny panel na ekranie, a jeden z nich np. z temp. CO i i konami urządzeń które pracują (ślimak, pompy) to masz podgląd jaka temp. powrotu jest, masz ją wyświetlaną pod ikoną pompki (w moim przypadku przewałowej) nie sprawdzałem co się wyświetla, czy też temp. powrotu jak aktywujesz np. pompę krótkiego obiegu. Pisząc o tym " temp przy pompce co równa się temp powrotu więc wydaje mi się że tu jest bład." miałeś na myśli przekłamania temp. u Ciebie, czy to o czym napisałem wyżej (logike umieszczenia tej informacji pod ikoną pompki) Co do tej histerezy, to też się zastanawiam czym ona steruje? Edytowane 2 Stycznia 2019 przez wwoytek Cytuj
wwoytek Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor #2232 Opublikowano 2 Stycznia 2019 (edytowane) Wykres ładny, pewnie masz dużo podłogówki, która zasilana jest niską temp. lub niewiele do ogrzania. Edytowane 2 Stycznia 2019 przez wwoytek Cytuj
serwq Opublikowano 2 Stycznia 2019 #2233 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Ja napisałem do tech zapytanie czy podesłać 3.5 do k1prv4 i cisza. Cytuj
gilal Opublikowano 2 Stycznia 2019 #2234 Opublikowano 2 Stycznia 2019 1 godzinę temu, manx napisał: Temp przy pompce co równa się temp powrotu więc wydaje mi się że tu jest bład. Też nie mam pojecia co to histereza zaworu...tech mi nie odp na to pytanie. A to mój wykresik Cytuj
wwoytek Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor #2235 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Histereza i wszystko jasne, ;-) opcja dotyczy tylko w przypadku dzialania pogodowki i ustawien z krzywej grzewczej dla zaworu... tak sie domyślam?, w mojej instalacji temp. zaworu reguluje sterownik pokojowy. Cytuj
PioBin Opublikowano 2 Stycznia 2019 #2236 Opublikowano 2 Stycznia 2019 3 minuty temu, wwoytek napisał: ... w mojej instalacji temp. zaworu reguluje sterownik pokojowy. Kolego @wwoytek ten pomysł bardzo mi sie podoba. Tylko jak mu z tym wychodzi? Jaki sterownik, jaki regulator, co tam możesz zmienić (ustawić) aby wyregulować do swojej instalacji? Podłączona jest podłogówka czy grzejniki? Co z pomieszczeniami gdzie regulatora nie ma a zmienia się temperatura wody w instalacji? Pytań dużo a może i więcej :) Cytuj
manx Opublikowano 2 Stycznia 2019 #2237 Opublikowano 2 Stycznia 2019 25 minut temu, gilal napisał: Teraz rozumiem. Dzięki Tylko po co temp pompki co równa się temp powrotowi ? Cytuj
wwoytek Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor #2238 Opublikowano 2 Stycznia 2019 (edytowane) 27 minut temu, PioBin napisał: Kolego @wwoytek ten pomysł bardzo mi sie podoba. Tylko jak mu z tym wychodzi? Jaki sterownik, jaki regulator, co tam możesz zmienić (ustawić) aby wyregulować do swojej instalacji? Podłączona jest podłogówka czy grzejniki? Co z pomieszczeniami gdzie regulatora nie ma a zmienia się temperatura wody w instalacji? Pytań dużo a może i więcej :) Połowa domu pod kontrola regulatora (salon, kuchnia, hol) - idealnie utrzymanie stałej zadanej temperatury w tym obszarze, korekta i redukcja gdy pomieszczenie/ obszar rozgrzewa się od slońca utrzymywana jest caly czas temp. zadana redukując / ograniczajac nadmiar ciepła co przekłada się na oszczedności paliwa i stabilniejszą prcę kotła, reszta głowice termostatyczne (sypialnie) - ustawisz wg. własnych upodobań, zresztą w sypialni bardziej komfortowo gdy chłodniej. K1Pv4 + Regulator SPKG LUX Edytowane 2 Stycznia 2019 przez wwoytek Cytuj
grzesiu Opublikowano 3 Stycznia 2019 #2239 Opublikowano 3 Stycznia 2019 W dniu 29.12.2018 o 17:20, manx napisał: Ale nie podaje spalania dobowego. Jak da się zaobserwować ta wartość bardzo się zmienia w zależności od zapotrzebownia. Piszę tylko że fajnie było by mieć taką opcję Mogliby dodać chociaż czas pracy ślimaka. To chyba nie jest takie skomplikowane, bo przecież sterownik i tak pewnie liczy ten czas podając info kiedy napełnić zasobnik. Wystarczyłoby dodać ikonke z czasem pracy slimaka. Cytuj
Martino84 Opublikowano 6 Stycznia 2019 #2240 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Dzień dobry, Mam sterownik APC 3 Adaptive Control przy swoim piecu oraz wersję oprogramowania 3.2.2, jaka jest najaktualniejsza? Cytuj
serwq Opublikowano 9 Stycznia 2019 #2241 Opublikowano 9 Stycznia 2019 A co powiecie na to jak ja zapytałem w techu meilowo czy wysłany mi aktualizacje $.5 do k1prv4 z zapalarka j dostałem odpowiedź ,zdjęcia nieveydla bo najnowsza to 3.4.0:) Cytuj
manx Opublikowano 9 Stycznia 2019 #2242 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Już wiem że 3.5.0 do k1pv4 nie jest produktem, jest w fazie poprawek itd. Finalna wersja zostanie udostępniona. Kiedy? Nie udzielili takiej informacji Cytuj
Ryszard Opublikowano 10 Stycznia 2019 #2243 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Witam, posty dotyczące ustawienia pracy kotła Defro wydzielono do nowego tematu: Cytuj
Patryk1809 Opublikowano 14 Stycznia 2019 #2244 Opublikowano 14 Stycznia 2019 w załączniku najnowsza aktualizacja sterownika APC3 z podajnikiem i zapalarką. ST-9724.bin 1 Cytuj
skalak23 Opublikowano 14 Stycznia 2019 #2245 Opublikowano 14 Stycznia 2019 (edytowane) Czy jest ktoś w stanie napisać jaka jest wgrana wersja oprogramowania oryginalnie z piecem DEFRO KOMFORT EKO DUO UNI R 25 kw sterownik K1PRv4. We wrześniu miałem wymieniony na gwarancji sterownik z powodu poziomego paska martwych pikseli na wyświetlaczu i obecnie mam wersję K1PRv4 ADAPTIVE 3.4.0ZP/1.6.1 a nigdzie nie zapisałem sobie jaka była oryginalnie i ewentualnie jaka jest dostępna najnowsza wersja ale na pewno to nie ta sama bo w oryginalnym sterowniku była ikonka palącego się palnika w obecnym brak tej ikonki. Edytowane 14 Stycznia 2019 przez skalak23 Cytuj
Patryk1809 Opublikowano 14 Stycznia 2019 #2246 Opublikowano 14 Stycznia 2019 (edytowane) Aby była ikona palacego się palnika przytrzymaj kilka sekund menu i wybierz ekran palnika. Jeśli chodzi o zaznaczone H na sterowniku to praca włączony pid. A jeśli chodzi o tą drugą ikonkę to chyba sterowanie tygodniowe cwu. Edytowane 15 Stycznia 2019 przez Ryszard Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu Cytuj
Bambulka Opublikowano 21 Stycznia 2019 #2247 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Witam Chciałbym zapytać, kiedy aktualizujemy softwer K1Pv4 Defro duo 25 kW do nowszej wersji kasuje oryginalne ustawienia lub tylko wersja zaktalizuje? Cytuj
Patryk1809 Opublikowano 21 Stycznia 2019 #2248 Opublikowano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Kasuje wszystko niestety Edytowane 25 Stycznia 2019 przez Ryszard Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu Cytuj
Bambulka Opublikowano 22 Stycznia 2019 #2249 Opublikowano 22 Stycznia 2019 (edytowane) Cześć, chciałbym wiedzieć, co robi mój kocioł. Często zgłaszam ten błąd, kocioł pracował ponad rok przed pracą bez problemów, nie edytowałem niczego w programie, raport pokazywany jest prawie codziennie losowo, Czy to pomoże, jeśli zaktualizuję kontroler? Czy błąd jest zgłaszany przez czujnik lub wadliwy kontroler?dziękuję za radę. Edytowane 22 Stycznia 2019 przez Bambulka Cytuj
Bambulka Opublikowano 24 Stycznia 2019 #2250 Opublikowano 24 Stycznia 2019 dobry dzień Chcę zapytać czy nie ktoś kod PIN, aby dodać język Słowacki lang do k1pv4 dziękuję. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi