Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie. Zaraz po prawej stronie pompki jest taki bypass. Takie coś poziomego. Przed tym zaworem z rączką.

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

co nie, rozumiem iż mówisz o tym czymś przy bojlerze

Opublikowano

to zakreślone

post-69750-0-35209100-1486153498_thumb.jpg

Opublikowano

Przepraszam ze sie wtracam ale wydaje mi sie ze pompa cwu jest w takim ukladzie zbedna i smialo mozna ja odlaczyc od sterownika poniewaz powinna byc wpieta przed 4d, teraz mamy dwie pompy w szeregu a tak nie powinno sie robic

Opublikowano

tak tak jak najbardziej trzeba to sprawdzic bo moze gdzies cos ktos zawinil w instaacji. Dziekuje za pomoc i zainteresowanie dzieki dzieki :)

to tak zdjecia bojlera od gory zrobilam takie na ile mi pozwolilo krzeselko, mam nadzieje ze widac ale jesli mam sie tam wspinac wyzej to napisz cos sie wymysli i fotk bedzie :) attachicon.gif20170203_195829.jpgattachicon.gif20170203_195444.jpg

strzalka na pompie wodnej jest w strone sciany czyli jak patrze od pieca jest na prawo, taka o to attachicon.gif20170203_195706.jpg

a z tym rdzawym zaworem kulkowym to hmmmm niewiem ktory to :)

1attachicon.gif20170203_200403.jpg

2attachicon.gif20170203_200455.jpg

3attachicon.gif20170203_200522.jpg

4 czy mam go szukac kolo dzwigni 4D?

Pomoz prosze ktory to i bede szukac tam strzalki :)

Na prawo ?.  Czyli patrząc na bojler strzałka jest skierowana w prawo ?

Opublikowano

Przepraszam ze sie wtracam ale wydaje mi sie ze pompa cwu jest w takim ukladzie zbedna i smialo mozna ja odlaczyc od sterownika poniewaz powinna byc wpieta przed 4d, teraz mamy dwie pompy w szeregu a tak nie powinno sie robic

czyli co zla instalacja? 

Opublikowano

nie wiem czy kolega wie o czy mówi ale ja się z tym nie zgodzę natomiast to co masz  pod bojlerem to dla mnie magia

Opublikowano

a to jest od wody czy od kaloryfera? i mam tym przekrecic aby zmienic ustawienia na pompie od CO tak?

a na którym obiegu kecajbi poczynil znaczek - CO czy CWU

Opublikowano

a to jest od wody czy od kaloryfera? i mam tym przekrecic aby zmienic ustawienia na pompie od CO tak?

nie zrób zdjęcie :) to jest na stało zakręcone. Ale mam za mała rozdzielczość żeby zobaczyć co to jest dokładnie i jak strzałka leci czy w lewo czy w prawo

Opublikowano

a na którym obiegu kecajbi poczynil znaczek - CO czy CWU

CWU oczywiście :) CO widać ze jest dobrze zamontowany. A na CWU to nie widzę co to jest czy zawór kulowy czy zawór zwrotny ..

Opublikowano

Przy wymienniku CWU tak ale przy CO absolutnie nie !!! Co będzie jak w piecu się woda zagotuje ? Zawór zwrotny za chiny nie puści za to zawór kulowy przy ciśnieniu przy 96 C tak.

Opublikowano

czyli tak ja  te czerwone strzałki ?

post-69750-0-72010600-1486157185_thumb.jpg

Opublikowano

czyli co? To jest niepotrzebne/zle podpiete? Jutro bedzie ten gosc od pieca to mu moge to nakreslic tylko co mam powiedziec? ze rurki zimne i zle podlaczyl?

Opublikowano

Strzałki się zgadzają ?

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.