Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[Chłodzenie] Jak tam pompiarze? Chłodzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie na zewnątrz 39*C, a pompa jeszcze podgrzewa klimat 😁 

Opublikowano

Żaluzje i okna od tygodnia zamknięte totalna ciemnica ale światło ratuje sytuację i jakoś znośnie w środku temp ok 24 stopnie ale chyba we wrześniu założę jednak klimatyzator bo i na szybko można w razie czego podgrzać a i schłodzić,pompa ma opcję chłodzenia ale podłogówką ? chyba to nie najlepsze rozwiązanie.

Opublikowano

Możesz klimakonwektory zamontować, a co do podłogówki, to też działa, tylko wyższa zadana musi być, żeby rosa sie nie wykraplała

Opublikowano

Jak ktoś ma piętrowy dom to śmiało może odpalić podłogowe na piętrze ale delikatnie z temperaturą żeby nie puszczać 15stC bo będzie mokro wszedzie 

Opublikowano

Ciekawe po co takie kombinacje , zakładasz klime i masz wywalone na upały raz na wieki wieków amen .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Normalną funkcją pompy jest chłodzenie, wiec po co zakładać klimę? Klimakonwektory działają równie dobrze, a jedno urządzenie mniej do serwisowania

Edytowane przez o6483256
Opublikowano

Jasne klimakonwektor dają za darmo do montażu też nic nie potrzeba .

Po rurkach skroplin też nie będzie .

Opublikowano (edytowane)

Tak samo za darmo jak klima i również odprowadzenie skroplin 👍

PS Do tego spróbuj zamontować multisplita, powiedzmy na 3 jednostki 🤣

Edytowane przez o6483256
Opublikowano

Multi split wychodził u mnie drożej  i więcej kłopotu mam dwie założone , idę właśnie wyłączyć bo mi stopy zaczynają marznąć bo skarpetek nie mam , z resztą ide na zewnątrz na chwilę do tego piekła 😆

Opublikowano

No właśnie, wychodzi to g... drożej, a jak sobie na kilka pomieszczeń chcesz zamontować to wyjdzie "bateria" jednostek zewnętrznych 😁

U mnie teraz tylko 30*C w cieniu, to nawet zimno w porównaniu z wczorajszym 38*C 🤣

Pompa 6kW idzie na chłodzeniu ponad 5kW i 1,4kW z sieci ciągnie 😁

Opublikowano

Ech. Jak w zimie 23 stopnie w domu, to czytamy na forum ,że kobiety marzną i trzeba do walić 25. Jak w lato 26 to tragedia, nie ma czym  oddychać i trza schłodzić do 23.

• Lubię to 1