Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trzeba rozróżnić wartość faktyczną elementu, od ceny jaką ktoś sobie życzy. W hurcie pewnie chodzi po kilka dolców.

• Lubię to 1
Opublikowano
Godzinę temu, nightwatch napisał(a):

Coś chyba jest nie tak z całym tym biznesem jeśli cała pompa kosztuje 2400 a sama sprężarka do niej 3600 🙂

To się nazywa nadpodaż 😉😁

Opublikowano

2 lata temu powiedziałbym zajefajna cena, teraz napisze DROGO 😁😉

Opublikowano
3 godziny temu, Silver00 napisał(a):

,,,, bierz split  może to 

Kolega @Silver00 niedawno deklarował, że zabiera swoje wiaderko, grabki, łopatkę i przenosi się do innej piaskownicy.
Obecnie doradza i sugeruje zakup konkretnej pompy ciepła.

Przyjrzałem się sugestiom reklamowym kolegi @Silver00 i jestem pod wrażeniem. 
Co mnie oczarowało, CV sprzedającego.

Informacje o sprzedającym
OLT_PL 

Naszą działalność z sukcesami prowadzimy już kilku lat, jesteśmy jedną z najlepiej rozwijających się firm w branży komputerowej. Dzięki wykorzystaniu wiedzy naszych specjalistów IT oraz doświadczeniu naszych handlowców znamy oczekiwania naszych klientów. Zadowolenie osób które nabywają nasze produkty stawiamy na pierwszym miejscu - dzięki czemu zapewniamy pełne 100% zadowolenie z zakupów. 

Będąc jednym z liderów branży elektronicznej nieustannie poszerzamy nasz asortyment dostosowując go do oczekiwań naszych klientów. 

W naszej ofercie znajdziecie Państwo najnowsze laptopy, notebooki, ultrabooki, komputery PC, desktopy, serwery, smartfony, tablety, monitory, akcesoria komputerowe, dyski, sprzęt RTV i drobny sprzęt AGD.  Dzięki współpracy z czołowymi producentami z branży IT jak Apple, Samsung, Philips, Dell, Xiaomi, Acer, Lenovo, Intel... zapewniamy najnowocześniejszy sprzęt często niedostępny jeszcze u innych sprzedawców. Nasza oferta każdego dnia wzbogaca się o blisko 1000 nowych produktów, dla których tworzymy liczne promocje i zapewniamy najbardziej atrakcyjne ceny.

W najbliższym wolnym czasie przedzwonię do firmy Online Trade sp. z o.o. w Krakowie i zasięgnę języka na temat polecanej pompy ciepła Mistral powietrze-woda 8 kW.

Zresztą każdy zainteresowany może sam przedzwonić i dowiedzieć się o szczegółach.
tel. +48 12 268 31 91  

Opublikowano

Wygląda jak Rotenso Heatmi Split https://allegro.pl/oferta/pompa-ciepla-rotenso-heatmi-split-8-kw-promocja-17322675483 Pewno wyszło z tej samej fabryki tylko z innym znaczkiem. 

Pytanie czy opłaca się dać 700zł taniej za PC mało znane z kiepsko rozbudowanym serwisem bo podejrzewam że taki jest.

• Zgadzam się 1
Opublikowano
Godzinę temu, cezario1 napisał(a):

Wygląda jak Rotenso Heatmi Split https://allegro.pl/oferta/pompa-ciepla-rotenso-heatmi-split-8-kw-promocja-17322675483 Pewno wyszło z tej samej fabryki tylko z innym znaczkiem. 

Pytanie czy opłaca się dać 700zł taniej za PC mało znane z kiepsko rozbudowanym serwisem bo podejrzewam że taki jest.

Po co podejrzewać zadzwoń i zapytaj dają 5 lat gwarancji a Rotenso tylko 2lata.

https://www.lindab-polska.pl/pl/wsparcie/gwarancje/pompy-ciepla-tcl-i-mistral.html

10 godzin temu, Andrzej_M_ napisał(a):

W najbliższym wolnym czasie przedzwonię do firmy Online Trade sp. z o.o. w Krakowie i zasięgnę języka na temat polecanej pompy ciepła Mistral powietrze-woda 8 kW.

Zresztą każdy zainteresowany może sam przedzwonić i dowiedzieć się o szczegółach.
tel. +48 12 268 31 91  

Tu są namiary na dystrybutora można też zadzwonić +48 22 250 50 50  https://www.lindab-polska.pl/pl/produkty/pompa-ciepla-powietrze-woda-smkld-8s-hbp-a-thf-8d-hbpo-a.html

Czekamy na informację 

Opublikowano

Ja też mogę dać nawet 20 lat gwarancji, tylko dla tych którzy się do mnie dodzwonią, albo mnie znajdą, a gwarantuję że im się to nie uda.

• Nie zgadzam się 1
  • Haha 1
Opublikowano

Dokładnie, co mi po gwarancji jak za rok firma nie będzie istnieć 😁

• Nie zgadzam się 1
Opublikowano (edytowane)

Co, promocja firmy Ci nie idzie? 🤣

Edytowane przez o6483256
Opublikowano

To Ty już nie masz odwagi? 🤣

Opublikowano

Ostrożnie, bo wazeliny Ci zabraknie.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Silver00 napisał(a):

Andrzej zadzwoni i wszystko wyjaśni ,,,,

Nie będę dzwonił bo to nie ma żadnego sensu.
Zrobiłem sobie właśnie kawkę i szybko przejrzałem zasoby sieci. Moje krótkie graficzne podsumowanie.

PC_MISTRAL - instalatorzy.jpg

Edytowane przez Andrzej_M_
Opublikowano
16 godzin temu, o6483256 napisał(a):

2 lata temu powiedziałbym zajefajna cena, teraz napisze DROGO 😁😉

poprzednia propozycja  5200zł za split i gwarancja była, firma ma się dobrze

to może to split 4400

https://allegro.pl/oferta/pompa-ciepla-m-s-power-split-8-kw-16571932071

tu nie wiem co to za odpowiednik jakiej pc może ktoś podpowie

tu trzeba traktować jakby gwarancji nie było a jeśli okaże że jest to będzie pozytywne zaskoczenie 

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Silver00 napisał(a):

,,,, tu trzeba traktować jakby gwarancji nie było a jeśli okaże że jest to będzie pozytywne zaskoczenie 

Jest deklaracja, gwarancja na tę pompę ciepła  wynosi 60 miesięcy.
Obligatoryjny przegląd roczny wymienionej pompy ciepła wynosi 800 zł netto.

Podsumowanie.
Pompa ciepła 4400 zł + ((800 zł * 1,22 * 5) = 4 920 zł) suma 9 320 zł

Ps.
Za instalacje tej pomy ciepła także należało by doliczyć do ogólnego rachunku  przynajmniej 2 000 zł.

Opublikowano

Przecież nikt normalny tego g.... nie będzie serwisował w "autoryzowanym" serwisie. To sie kupuje, montuje  i używa. Jak padnie po 2 latach naprawia się własnym sumptem, a jak sie nie da to kupuje sie nową pompę

• Lubię to 1
Opublikowano

Kto ci Splita sam naprawi lub zamontuje. Nawet przeglądy obowiązkowe w Splicie. Monobloca można bez problemu samemu wymienić szczególnie na ten sam model.   

Opublikowano (edytowane)

Kto robi obowiązkowe przeglądy? Przepisy przepisami, a życie życiem 😉

Ile lat ludzie co mieli szamba mieli wszystko w d...? Dopiero niedawno sie trochę zabrali za właścicieli szamb. Pompy split nie robią takiej szkody jak nieczystości, więc do egzekwowania przepisów, może nam życia zabraknąć😉

Edytowane przez o6483256
Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, cezario1 napisał(a):

,,,, Nawet przeglądy obowiązkowe w Splicie. ,,,,

Z tego co mi wiadomo (mogę się mylić) to, obecnie nie istnieje prawny obowiązek wykonywania przeglądu technicznego pompy ciepła.

Każdy zapewne składał deklaracje dotyczącą źródeł ogrzewania w budynku, do Centralnej Ewidencji Emisyjności Budynków (CEEB). Więc gdy kiedyś zobaczą ile w sumie tych pomp ciepła jest zainstalowanych, to jakiś przepis z pewnością powstanie (kasa).