Panstan Opublikowano 22 godziny temu #1 Opublikowano 22 godziny temu (edytowane) Cześć, jaką dobrą pompę zatapialną do studni kręgowej polecalibyście? Miałem głębinową,ale wyzionęła ducha po 8 latach,nazwy nie pamiętam. Była trochę za długa,może są jakieś bardziej kompaktowe? zależałoby mi też na podłączeniu 1 " do niebieskiej rury.. Pompa do niezbyt intensywnego używania,mam zamiar podłączyć do hydrofora. Edytowane 22 godziny temu przez Panstan Cytuj
sambor Opublikowano 22 godziny temu #2 Opublikowano 22 godziny temu (edytowane) Pompa głębinowa zawsze jest montowana w rurze osłonowej, przeważnie około 100mm, stąd średnica pompy. Gwint 1" to standard. Najlepsze są Grundfossy, tylko ta cena😱 Mam takiego już 15 lat, przeżył budowę 3 budynków, zasilanie z agregatu, pracę codzienną na dom i stajnię oraz letnie podlewanie ogrodu. Edytowane 22 godziny temu przez sambor Cytuj
piastun Opublikowano 1 godzinę temu #3 Opublikowano 1 godzinę temu Ja u rodziców używam OMNITECH 1100 z pływakiem 230V 8rok. Działa, ładuje bufor i nie wiem co więcej można napisać? Cytuj
sambor Opublikowano 1 godzinę temu #4 Opublikowano 1 godzinę temu Ta co podał kolega @piastunbędzie OK, jest ponad 2x tańsza niż moja i do instalacji w studniach kręgowych jak znalazł. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi