Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak jak Tomek napisał jeśli nagle się to stało to prawdopodobnie retorta nieszczelna ale możesz jeszcze spróbować zwiększyc powietrze i kaloryczność troszkę w górę lub korekta na minus paliwa.

miałem bardzo podobnie doszedłem do momentu że powietrze miałem już na 100% i dalej niedopalał węgla.

Edytowane przez KamilCK
Opublikowano

Zdjąłem retorte i dałem na silikon kominkowy i mam spokój.

Albo jeszcze kondensator od wentylatora padł kilka dni temu wymieniłem i mam spokój bo też mi nagle zaczęło słabiej dmuchać

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

konwera007. Załóż deflektor, lepiej będzie dopalał i mniej sadzy będzie.

Opublikowano

Ustawiłem w czuwaniu czas przerwy na 5 minut no i chyba coś jest nie tak, soft 2.08, pierwsza reakcja sterownika po około 5-6 minutach włączył na kilka sekund nadmuch, natomiast węgiel zaczął podawać dopiero po około 10-11 minutach (mimo ustawionej przerwy na 5 minut). Może to ktoś sprawdzić/potwierdzić u siebie?

Jaki masz sterownik  (wolnostojący czy zabudowany) tłok czy ślimak ?

Jeśli masz tłokowy, to podanie paliwa będzie zgodnie z ustawionym cyklem podawania. Np. co 2 cykl przedmuchu.

Lub zrób fotkę ustawień w oknie czuwanie.

Opublikowano

Miałem założony deflektor ceramiczny, w piecu było w miarę czysto bez sadzy. Ponieważ miałem problemy z retortą wymieniłem na palnik SV200.

post-65935-0-57388200-1515098406_thumb.jpg

post-65935-0-35637500-1515098426_thumb.jpg

Opublikowano (edytowane)

TomekBrz. W nowym sofcie będzie sterowanie zaworem poprzez zewnętrzny regulator pokojowy ze stykiem zwiernym, beznapięciowym?

Edytowane przez kacper12
Opublikowano

Chodziło mi o użytkownika kot79 i jego problem z czuwaniem.  (posty z 2 stycznia)

Póki co nikomu u nas nie udało się tego powtórzyć, dlatego pytam.

Opublikowano

Dokładnie jak narazie przy tak niskich nastawach nie zauważyłem błędu mimo że siedziałem że stoperem w reku

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

TomekBrz. W nowym sofcie będzie sterowanie zaworem poprzez zewnętrzny regulator pokojowy ze stykiem zwiernym, beznapięciowym

W 2.10 nie będzie. 

Opublikowano

Witam Tomku proszę udziel informacji kiedy można się spodziewać poprawki w temacie Czuwanie i Kaloryczność - panel pokojowy soft 2.08 .

Lepszej reg.to znaczy co 0,1 st w reg. Pok.oczywiscie histereza tez. Cwu - histereza reg co 0,1 .

Na zdjęciu chciałbym wyjaśnić jak się zamka zaw.3d na domku jest OF a on nadal otwarty wiadomo histereza 0,2 to tez do poprawki jak nie ma się zamykać to po co of już?post-1379-0-11974800-1515104122_thumb.jpgpost-1379-0-70878600-1515104138_thumb.jpg

Opublikowano

Temp.komfortową i ekonomiczna można dopasować korektami w diagnostyce ale przyda się w przyszłości ustawianie co 0.1 a nie co 0.5.

Histereza regulatora pokojowego też mogłaby być co 0.1.

Opublikowano

Soft 2.08 sterownik wolnostojący, ślimak. 

Po zaniku zasilania z sieci opcje związane z czyszczeniem palnika wracają do ustawień domyślnych.

U mnie 2.08 Tłok robi to samo.

Opublikowano (edytowane)

Histeryza regulatora pokojowego 0.1 st ? A czy może o to chodzi : db3ae41686468efa4af38c70b0a735c4.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Zbyszko125
Opublikowano

Witam jestem tu nowy i bardzo proszę o pomoc i poradę odnośnie podpiecia pompy podłogowej pod sterownik zależy mi na ciągłej pracy lecz mile widziana byłaby temperatura i w razie przekroczenia wyłączenie obiegu. Posiadam 3 pompy.

Opublikowano

Fiodor 58 , jak chcesz kont. Temp.na podłogowe masz wyprowadzony przewód dla czujnika temp. Na ścianie czy zastosowanie termostatu ?

Szacuje schemat kotłowni.

Opublikowano

Histeryza regulatora pokojowego 0.1 st ? A czy może o to chodzi : db3ae41686468efa4af38c70b0a735c4.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

O oooo widzę ze się dało zrobić jaki to soft ?
Opublikowano

Temp.komfortową i ekonomiczna można dopasować korektami w diagnostyce ale przyda się w przyszłości ustawianie co 0.1 a nie co 0.5.

Histereza regulatora pokojowego też mogłaby być co 0.1.

Carlo i co jeszcze , czy tak trudno to było zrobić od razu każda instalacja jest inna , wiec jak się da zrobić to cza było odrazu tak jak juuuuuz jest nie wiem w którym sofcie bo tu co niektórzy piszą zagadkami.