Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Clip 2 co z tym powrotem ma byc?

Opublikowano

ochrona powrotu wyłączona a na pompie CWU ustawiasz większą temp. niż na kotle i to cała ochrona powrotu. Jak na kotle mam 57 na wyjściu to wraca kilka stopni mniej po zasobniku CWU.

Opublikowano

Przy takich ustawieniach na kotle mam zawsze ponad 57 stopni (między 58 -59) powrót 52 lub ciut wyżej, modulacja 5% czasem wzrasta do 18 - 22%. Szkoda tylko, że kocił się odstawia.

Opublikowano (edytowane)

Brakuje pomysłów.Przyszła mi do głowy jeszcze jedna myśl:spróbujcie korygować czas otwarcia zaworu najpierw w dół ,potem w górę np. o wartość 10. I obserwacja.

marekd,zmień wartości min/max otwacie,bo moim zdaniem zawór praktycznie nie ma ruchu

u mnie jest podobnie jak u kol. clip2,delta t w granicach 2st

Edytowane przez konopka
Opublikowano

clip2 jaką masz ustawioną moc kotła w sterowniku?

Opublikowano

kocioł 25KW i max moc 55%

Opublikowano

zrób inaczej, ustaw moc na np 10kW i modulacja na 100% 

Opublikowano

Jest tak ale jest wyl czujnik dompost-1379-0-67092200-1479122535_thumb.jpgpost-1379-0-13440600-1479122631_thumb.jpg na razie idzie takpost-1379-0-21442100-1479122776_thumb.jpg

Opublikowano

Kociol jest 25 kw moc jest na 25 kw a, modulacja Max 95 %

Opublikowano

kocioł 25KW i max moc 55%

Zmieniłem na 55% co to da

Opublikowano

Konopka. 230 m2 wys. Pom. Dol 2,90 m gora 2,80 i piwnica d pom. Ze 28 m2 okolo

Opublikowano

Konopka zrobione

Opublikowano

Dodam powietrze jest Max 28 Min 13 Podawanie 4 sek pot. Podajnika 13,5 kg/h Przetestowany , korekta dawki +5% , kaloryczność 7.0/ 25,2 na worku pisze min 26

Opublikowano

Wydaje mi się że trochę mało powietrza ale jeśli masz prawidłowe spalanie to ok.Pamiętaj,jak będziesz zwiększał pot. podajnika zmniejszysz podawanie tak samo jak przy zwiększaniu koloryczności/wydłuża czas przewry/.

Opublikowano (edytowane)

Pale nie eko groszkiem tylko paliwo kompozytowe Varmo moze słyszeliście . Wyglada ja walce o średnicy. 20 mm z maszynki do mięsa ta 20 jest niby do kotłów zasypowych , ja tym pale , do podajnikowcow jest mniejszej średnicy 12 mm.post-1379-0-31912200-1479124568_thumb.jpg

Edytowane przez marekd
Opublikowano

Jak masz czas poobserwuj z godzinkę,ewentualnie ujmij ze 2kw lub modulacje na 60

Mam czas siedzę przy kotle

Opublikowano

Zdjecie z 13 :03post-1379-0-82013300-1479125029_thumb.jpg

Opublikowano

marekd browarka możesz spić przy okazji :D

Opublikowano

Jak się to pali?Bo to chyba sprasowany miał,nie taniej kupić miał Wesoła.Chyba że masz palnik retortowy to z miałem gorzej.Skoro siedzisz przy piecu spróbuj pokombinować z ustawieniami czasu otwarcia zaworu.

Opublikowano

Clip2 , cos tam czasami wypije ale z regoly cherbatka i kawa .