Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana korpusu wodnego kotła co

Pafnucy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To Ci komedia,kolo o nicku "kodu pin" ma zwyczajny podgrzewacz wody kupiony w zeszłym roku a chce puczać innych jak mają palić i ma żal,że ma zasłonkę z dymu...

Kolego,zacznij od siebie i wymień ten "podajnikowiec" na coś lepszego...

Opublikowano
W dniu 8.10.2019 o 19:07, o6483256 napisał:

Mnie to nie dziwi, bo węgiel to "brudne" paliwo. Niezależnie jak będziesz palił, to tylko minimalizujesz szkody. Mam świadomość, że jestem w "jaskini lwa" bo na tym dziale wszyscy palą paliwami kopalnymi, ale zachowajmy obiektywizm.

Jestem za całkowitym odejściem od węgla mimo, że palę w podajnikowcu. Pellet (przynajmniej w naszym krajowym wydaniu), też mnie nie przekonuje, bo tak naprawdę nie wiemy co palimy.

Nie wiem o co kaman...

Opublikowano
W dniu 8.10.2019 o 08:33, Pafnucy napisał:

Bez urazy - ile masz lat 6? Kto ma 2 komórki mózgowe to wie, że cała ta walka ze smogiem to unijna ustawka (czyli niemiecka), po to by kontrolować gospodarki sąsiednich niżej rozwiniętych państw (już otwarcie się o tym mówi - tymi mechanizmami np. zniewalana jest Afryka - nie chodzi oczywiście o smog, ale techniki działania), wepchać niemieckie technologie i produkty za ciężką krwawicę. W dodatku ugruntować handel CO2 czyli powietrzem. Równie "zaciekle" walczono z dziurą ozonową, co to miała unicestwić ludzkość w 10 lat i jakoś nikt dzisiaj nie walczy a dziura cudownie, samoistnie zniknęła, bo widocznie już nie opłaci się z nią walczyć. Zachodnie koncerny trują cię śmieciowym żarciem, ludzie masowo umierają na raka i jakoś nie słychać, żeby pozamykali żłobów zarządzających zachodnimi koncernami za to odpowiedzialnych masowo do więzień - i unia dzielnie nie walczy z trucicielami. Wręcz gnoi się ludzi, którzy głośno o tym mówią.  Założyciel "grinpisu" ostatnio się przyznał, że globalne ocieplenie to była ściema. Popatrz na to jakimi środkami dysponuje ta organizacja - jeśli ktoś wyłożył taką kasę, to żąda czegoś w zamian i na pewno nie robi tego żebyś ty polski Janusz miał świeże powietrze, żył długo i szczęśliwie.

Tu coś na ten temat gadali 

Opublikowano

Nie, chyba co innego miał na myśli Jamjestcichy:)

Tak się mieszają posty że już tracę orientację kto, co, gdzie:) Za dużo gorących tematów .

Przyznaję, moja wina bo nie zacytowalem .

Opublikowano

"Największa ściema naszych czasów"  to dokument, czy paradokument ?

Opublikowano

Mój post nr 52 był odpowiedzią na post 51.

To tak , żeby uporządkować.

Opublikowano
4 minuty temu, witek1234 napisał:

Mój post nr 52 był odpowiedzią na post 51

Teraz to ja nie rozumiem:)

Post 51 to mój post

Opublikowano

Wykasowalem swój post  bo to nie ma sensu. 

Ale zamiecha:)))

Opublikowano

A propos " ściemy". Coś dzisiaj w tv " reżimowej" napomknęli, że bodajże Holandia zamierza ograniczyć hodowlę bydła, żeby zmniejszyć emisję CO²...  Mam na ten temat własną teorię. Wszyscy zapewne słyszeli, że UE podpisała umowę  z krajami ameryki południowej, umożliwiającą import tamtejszej TAŃSZEJ WOŁOWINY.  Wołowina w związku z tym w sklepach z pewnością nie potanieje. CO² też nie ubędzie ale ktoś na tym z pewnością świetnie zarobi... Podobne geszefty robiono już wcześniej. Pod pretekstem ochrony środowiska całe fabryki przenoszono z europy do azji. Jak truły tak trują, tylko tam ludzie pracują za miskę ryżu... Także strzeżcie się wszystkich, którzy chcą Wam zrobić lepiej...

Opublikowano

To teoria granicząca z pewnością :).

Czasem warto pewne mechanizmy przenieść do mikroskali i jeszcze więcej widać że to giga ściema. To tak jak z tym, że "unia nam daje..."

Wyobraźmy sobie ty (czyli Niemcy) masz sąsiada (czyli np. taką Polskę) - ten sąsiad jest od ciebie biedniejszy - w związku z czym postanawiasz mu oddać 50% swoich dochodów ot tak - po to żeby stał się równie bogaty jak ty, oddajesz mu technologię i wiedzę za bezcen (no może za to, że jego syn wykosi ci trawę w ogródku), a robisz to dlatego, że "jest fajny", jest "trendi" no i po to, żeby pewnego dnia był równie bogaty jak ty i umiał produkować dobra, w produkcji których jesteś od lat potentatem (np. wyplatać koszyki), robił to szybciej, sprawniej i taniej - ciśnie się tu 2 słowa głupota i samobójstwo gospodarcze. No ale 90% polskich Januszów uważa że tak właśnie jest. Unia im da bo są fajni i żeby mogli "żyć ekologicznie" - bo unia nie może spać przez to, że tak martwi się o ich zdrowie, szczęście i bogactwo. Taki Niemiec całe wieczory i ranki obsesyjnie nic nie robi tylko myśli jak tu Januszowi zrobić dobrze.

Opublikowano
17 minut temu, Pafnucy napisał:

Unia im da bo są fajni i żeby mogli "żyć ekologicznie"

Oczywiście,że unia daje i trąbią o tym na każdą stronę tylko nikt nie napisze,że każde euro kosztuje Nas 2/3 razy więcej bo tyle w rzeczywistości zwracamy-o tym mechanizmie jest sporo w sieci,ale nikt głośno o tym nie mówi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.