Z4ku Opublikowano 24 Stycznia 2019 #26 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Wejdź na tę stronę jak by się nie dało przejść dalej (np. na Neostradzie się nie da) połącz się internetem np. z komórki.
mafik Opublikowano 24 Stycznia 2019 #27 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Jak zmieniłeś nastawy opróżnij popielnik żeby było widać co się tam dzieje po zmianach
misquamacus Opublikowano 24 Stycznia 2019 Autor #29 Opublikowano 24 Stycznia 2019 A dajmy na to ze jak ten zawor kolkowy przestawie z 5 na np na 3 zeby bardziej na piec szlo i ogrzewalo?
mafik Opublikowano 24 Stycznia 2019 #30 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Masz na myśli zawór 4D Afrisio który widać na zdjęciu z instalacją ?
mafik Opublikowano 24 Stycznia 2019 #32 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Jak zmniejszysz na zaworze to mniej pójdzie na dom, pytanie jaką masz temp. w domu, jeśli za wysoką to możesz zmniejszyć, jeśli w sam raz to jak zmniejszysz to będzie zimniej w pomieszczeniach
misquamacus Opublikowano 24 Stycznia 2019 Autor #33 Opublikowano 24 Stycznia 2019 No jest idealna z tym ze zawory na grzejnikach na 4 co niektore na 3 zawsze mozna na 5 jeszcze ale ok na razie spruboje te ustawienia co wczesniej mialem podane
mafik Opublikowano 24 Stycznia 2019 #34 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zostaw tak jak jest, patrz co będzie na nowych nastawach, dochodzi do zadanej wogóle ?
e30 Opublikowano 24 Stycznia 2019 #35 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Noi jak zmiany jakies czy sie nie dogrzewa?Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
misquamacus Opublikowano 24 Stycznia 2019 Autor #36 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Za pierwszym razem sie dogrzal ale przestawilem jak prawie zadana byla teraz czeka az spadnie i sie okaze
e30 Opublikowano 24 Stycznia 2019 #37 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Posiedz do noca przy nim i obserwojPodtrzymanie jeszcze napisz jakie masz nastawioneWysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
gmaj22 Opublikowano 24 Stycznia 2019 #38 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Popatrz na zdjęcie palnika. Widzisz te jasne smugi pod koroną? Najpierw uszczelnij koronę, bo wydmuchujesz ciepło w komin wraz ze spalinami. Po drugie, zakręć ten czarny kapturek na odpowietrzniku nad zaworem 4D. Nie wolno go odkręcać podczas pracy pompy. Sprawdż, czy przekręcając pokrętło 4D do oporu w prawo, na grzejniki idzie gorąca woda. Co to za palnik? zanacz kreskę na osi ślimaka i sprawdż, czy w ciągu minuty podawania wykona pełny obrót, czy pół obrotu?
misquamacus Opublikowano 24 Stycznia 2019 Autor #39 Opublikowano 24 Stycznia 2019 45 minut temu, mafik napisał: Zostaw tak jak jest, patrz co będzie na nowych nastawach, dochodzi do zadanej wogóle ? nie dochodzi nie może się przebić przebić przez 51,7 spadło do 51,1 a zadana 55 przez 13 min wzrosło 0 0,6 gdzie wczesniej w 19 min wzrastało do zadanej
misquamacus Opublikowano 24 Stycznia 2019 Autor #40 Opublikowano 24 Stycznia 2019 28 minut temu, gmaj22 napisał: Popatrz na zdjęcie palnika. Widzisz te jasne smugi pod koroną? Najpierw uszczelnij koronę, bo wydmuchujesz ciepło w komin wraz ze spalinami. Po drugie, zakręć ten czarny kapturek na odpowietrzniku nad zaworem 4D. Nie wolno go odkręcać podczas pracy pompy. Sprawdż, czy przekręcając pokrętło 4D do oporu w prawo, na grzejniki idzie gorąca woda. Co to za palnik? zanacz kreskę na osi ślimaka i sprawdż, czy w ciągu minuty podawania wykona pełny obrót, czy pół obrotu? smuga nad koroną no nie za bardzo widzę ale reszte zaraz zrobie i sprawdzę
misquamacus Opublikowano 24 Stycznia 2019 Autor #41 Opublikowano 24 Stycznia 2019 ok byłem w kotłowni i pisałem że po 13 min wzrosło 0,6 jak napisałem wczesniejsze wiadomości zszedłem i było56,2 czyli momentalnie poszło i około 21min to tyrwało teraz zobaczę jak spadnie i zakręciłem odpowietrznik i w moim przypadku musze w lewo przekręcić zeby poszło na mieszkanie, a nawet jak nigdy jest już 57,2 nigdy nie miałem więcej niż z tego co zauwarzyłem 56,2
gmaj22 Opublikowano 24 Stycznia 2019 #42 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zawór 4D ma żle ustawiona przegrodę. Musisz ściągnąć zaślepkę ze skalą, odkręcić pokrętło. Potem ustawić trzpień zaworu tak, aby wyciecie/spłaszczenie na nim było na godz. "12". Na koniec zakładasz niebieski pierścień "dziubkiem" do góry, potem przykręcasz pokrętło i na koniec zakładasz dekiel ze skalą, na której "10" jest z lewej a "0" z prawej. "5" ma być na wprost niebieskiego "dzióbka"
e30 Opublikowano 24 Stycznia 2019 #43 Opublikowano 24 Stycznia 2019 a nawet jak nigdy jest już 57,2 nigdy nie miałem więcej niż z tego co zauwarzyłem 56,2Bedzie dobrze to wymaga czasu.Mysle ze spalaniem tez zejdziesz.Czekamy na wiadomosc co bedzie po nocyWysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
misquamacus Opublikowano 24 Stycznia 2019 Autor #44 Opublikowano 24 Stycznia 2019 z tym że dmuchawe dalem na 40 czyli nic nie ruszać czy coś jeszcze przestawiać np podawanie?
e30 Opublikowano 24 Stycznia 2019 #45 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zrob tak zeby dopalal sie wegiel a nie tworzyly sie spieki.Czyli zaslona na dmichawie otwarta na max 2cmA na stwrowniku daj jakies 22 i obserwoj co soe dzieje.Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
lechumb Opublikowano 24 Stycznia 2019 #46 Opublikowano 24 Stycznia 2019 z tym że dmuchawe dalem na 40 czyli nic nie ruszać czy coś jeszcze przestawiać np podawanie?Dlaczego kolego nie robisz jak ci dobrze radzą inni. Napisałeś prośbę o pomoc i ja dostajesz od ludzi którzy wiedzą co piszą i już nie z jednego składu groszek okiełznali w swoich kotłach. Masz nadal za dużo powietrza w kotle i w dodatku nieszczelna retorte. Uszczelnij palnik a zobaczysz że dmuchawa będzie ustawiona góra na 26%. I naprawdę rozważył bym sprzedaż tego potwora i szukać czegoś o połowę mniejszego jeśli już ma być ten ekogroszek. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka
mafik Opublikowano 25 Stycznia 2019 #47 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Wstaw fotkę jak to wszystko teraz wygląda : popielnik + palenisko?
misquamacus Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor #48 Opublikowano 25 Stycznia 2019 13 godzin temu, lechumb napisał: Dlaczego kolego nie robisz jak ci dobrze radzą inni. Napisałeś prośbę o pomoc i ja dostajesz od ludzi którzy wiedzą co piszą i już nie z jednego składu groszek okiełznali w swoich kotłach. Masz nadal za dużo powietrza w kotle i w dodatku nieszczelna retorte. Uszczelnij palnik a zobaczysz że dmuchawa będzie ustawiona góra na 26%. I naprawdę rozważył bym sprzedaż tego potwora i szukać czegoś o połowę mniejszego jeśli już ma być ten ekogroszek. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka dobra będę robił jak mówicie. A jak to uszczelnić i co to jest to retore? sorki ale jestem tylko użytkownikiem
misquamacus Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor #49 Opublikowano 25 Stycznia 2019 4 godziny temu, mafik napisał: Wstaw fotkę jak to wszystko teraz wygląda : popielnik + palenisko? no to tak to wygląda kocioł jest teraz w nadzorze
misquamacus Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor #50 Opublikowano 25 Stycznia 2019 ogólnie to jest zauważalne że mniej spala
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.