Skocz do zawartości
IGNOROWANY

POMOC W USTAWIENIU

misquamacus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wejdź na tę stronę jak by się nie dało przejść dalej (np. na Neostradzie się nie da) połącz się internetem np. z komórki. 

Opublikowano

Jak zmieniłeś nastawy opróżnij popielnik żeby było widać co się tam dzieje po zmianach

Opublikowano

Ok

Opublikowano

A dajmy na to ze jak ten zawor kolkowy przestawie z 5 na np na 3 zeby bardziej na piec szlo i ogrzewalo?

Opublikowano

Masz na myśli zawór 4D Afrisio który widać na zdjęciu z instalacją ?

Opublikowano

Tak

Opublikowano

Jak zmniejszysz na zaworze to mniej pójdzie na dom, pytanie jaką masz temp. w domu, jeśli za wysoką to możesz zmniejszyć, jeśli w sam raz to jak zmniejszysz to będzie zimniej w pomieszczeniach

Opublikowano

No jest idealna z tym ze zawory na grzejnikach na 4 co niektore na 3 zawsze mozna na 5 jeszcze ale ok na razie spruboje te ustawienia co wczesniej mialem podane

Opublikowano

Zostaw tak jak jest, patrz co będzie na nowych nastawach, dochodzi do zadanej wogóle ?

Opublikowano

Za pierwszym razem sie dogrzal ale przestawilem jak prawie zadana byla teraz czeka az spadnie i sie okaze

Opublikowano

Popatrz na zdjęcie palnika. Widzisz te jasne smugi pod koroną? Najpierw uszczelnij koronę, bo wydmuchujesz ciepło w komin wraz ze spalinami.

Po drugie, zakręć ten czarny kapturek na odpowietrzniku nad zaworem 4D. Nie wolno go odkręcać podczas pracy pompy.

Sprawdż, czy przekręcając pokrętło 4D do oporu w prawo, na grzejniki idzie gorąca woda.

Co to za palnik? zanacz kreskę na osi ślimaka i sprawdż, czy w ciągu minuty podawania wykona pełny obrót, czy pół obrotu?

Opublikowano
45 minut temu, mafik napisał:

Zostaw tak jak jest, patrz co będzie na nowych nastawach, dochodzi do zadanej wogóle ?

nie dochodzi nie może się przebić przebić przez 51,7 spadło do 51,1 a zadana 55 przez 13 min wzrosło 0 0,6 gdzie wczesniej w 19 min wzrastało do zadanej

Opublikowano
28 minut temu, gmaj22 napisał:

Popatrz na zdjęcie palnika. Widzisz te jasne smugi pod koroną? Najpierw uszczelnij koronę, bo wydmuchujesz ciepło w komin wraz ze spalinami.

Po drugie, zakręć ten czarny kapturek na odpowietrzniku nad zaworem 4D. Nie wolno go odkręcać podczas pracy pompy.

Sprawdż, czy przekręcając pokrętło 4D do oporu w prawo, na grzejniki idzie gorąca woda.

Co to za palnik? zanacz kreskę na osi ślimaka i sprawdż, czy w ciągu minuty podawania wykona pełny obrót, czy pół obrotu?

smuga nad koroną no nie za bardzo widzę ale reszte zaraz zrobie i sprawdzę

Opublikowano

ok byłem w kotłowni i pisałem że po 13 min wzrosło 0,6 jak napisałem wczesniejsze wiadomości zszedłem i było56,2 czyli momentalnie poszło i około 21min to tyrwało teraz zobaczę jak spadnie i zakręciłem odpowietrznik i w moim przypadku musze w lewo przekręcić zeby poszło na mieszkanie, 

a nawet jak nigdy jest już 57,2 nigdy nie miałem więcej niż z tego co zauwarzyłem 56,2

Opublikowano

Zawór 4D ma żle ustawiona przegrodę. Musisz ściągnąć zaślepkę ze skalą, odkręcić pokrętło. Potem ustawić trzpień zaworu tak, aby wyciecie/spłaszczenie na nim było na godz. "12". Na koniec zakładasz niebieski pierścień "dziubkiem" do góry, potem przykręcasz pokrętło i na koniec zakładasz dekiel ze skalą, na której "10" jest z lewej a "0" z prawej. "5" ma być na wprost niebieskiego "dzióbka"

Opublikowano
a nawet jak nigdy jest już 57,2 nigdy nie miałem więcej niż z tego co zauwarzyłem 56,2
Bedzie dobrze to wymaga czasu.
Mysle ze spalaniem tez zejdziesz.
Czekamy na wiadomosc co bedzie po nocy

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

z tym że dmuchawe dalem na 40 czyli nic nie ruszać czy coś jeszcze przestawiać np podawanie?

Opublikowano

Zrob tak zeby dopalal sie wegiel a nie tworzyly sie spieki.
Czyli zaslona na dmichawie otwarta na max 2cm
A na stwrowniku daj jakies 22 i obserwoj co soe dzieje.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
z tym że dmuchawe dalem na 40 czyli nic nie ruszać czy coś jeszcze przestawiać np podawanie?
Dlaczego kolego nie robisz jak ci dobrze radzą inni. Napisałeś prośbę o pomoc i ja dostajesz od ludzi którzy wiedzą co piszą i już nie z jednego składu groszek okiełznali w swoich kotłach. Masz nadal za dużo powietrza w kotle i w dodatku nieszczelna retorte. Uszczelnij palnik a zobaczysz że dmuchawa będzie ustawiona góra na 26%. I naprawdę rozważył bym sprzedaż tego potwora i szukać czegoś o połowę mniejszego jeśli już ma być ten ekogroszek.

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
13 godzin temu, lechumb napisał:

Dlaczego kolego nie robisz jak ci dobrze radzą inni. Napisałeś prośbę o pomoc i ja dostajesz od ludzi którzy wiedzą co piszą i już nie z jednego składu groszek okiełznali w swoich kotłach. Masz nadal za dużo powietrza w kotle i w dodatku nieszczelna retorte. Uszczelnij palnik a zobaczysz że dmuchawa będzie ustawiona góra na 26%. I naprawdę rozważył bym sprzedaż tego potwora i szukać czegoś o połowę mniejszego jeśli już ma być ten ekogroszek.

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

dobra będę robił jak mówicie. A jak to uszczelnić i co to jest to retore? sorki ale jestem tylko użytkownikiem

Opublikowano
4 godziny temu, mafik napisał:

Wstaw fotkę jak to wszystko teraz wygląda : popielnik + palenisko?

no to tak to wygląda kocioł jest teraz w nadzorze 

F76D556D-2910-4AB5-A978-D610C3C189DF.png

Opublikowano

ogólnie to jest zauważalne że mniej spala

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.