mkaczko Opublikowano 28 Kwietnia 2019 #201 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Praca palnika na nizszej mocy po osiagnieciu przez kociol zadanej 60http://cloud.tapatalk.com/s/5cc5aa43cc7cb/20190428_144229.mp4Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkaczko Opublikowano 28 Kwietnia 2019 #202 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Wie ktos jak wrzucic filmik o rozmiarze powyzej 20 mb ???Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kijasr Opublikowano 28 Kwietnia 2019 #203 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Daj na YouTube a tu wklej linkWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermogenes Opublikowano 28 Kwietnia 2019 #204 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 http://cloud.tapatalk.com/s/5cc5aa43cc7cb/20190428_144229.mp4 Powinno być bez tej 60z przodu. pozdrawiam Hermogenes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkaczko Opublikowano 28 Kwietnia 2019 #205 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Daj na YouTube a tu wklej linkWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu TapatalkaNie mam youtubaWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkaczko Opublikowano 29 Kwietnia 2019 #206 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Palenisko z 6 rano przejscie z podtrzymania na grzanie obiegu co - 20 minut po starcie pompyJest calkiem niezle Ale troche z lewej przesypuje - nie wiem czy nie podkrecic powietrze Dzis nowy zaladunek sprawdze jak wyglada popiol pod katem niedopalonego weglaWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość berthold61 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 #207 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Może źle osadzona koronka i dlatego nierówno tworzy się kopczyk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkaczko Opublikowano 29 Kwietnia 2019 #208 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zdjecia z 17Czysty wymiennik jesli mozna to tak nazwacZ lewej znowu troche wiecej zaru, ale nie przeklada sie to na niedopalony wegielOkrag powinien miec ksztalt kola a boki ma przyciete wiec moze przez to jest to zludzenieW popiele niewiele niedopalkow weglaZaladowalem 140 kg mieszanki2 jedn. Wegl. Czeski1 jed. Czarna perla1 jed. Pellet z loski slonecznikaJutro popoludniu wynikiNa razie jestem zadowolony aczkolwiek zaskoczony ze pomimo stosowania mialu mozna bylo skrecic powietrze o dobre 15 jednostek, bylo 50 jest 35, faktem jest ze zmniejszylem tez podawanie , przerwa zostala taka samaPozdrawiamWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkaczko Opublikowano 29 Kwietnia 2019 #209 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Ustawienia sppv 2 Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkaczko Opublikowano 29 Kwietnia 2019 #210 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zblizenie na ustawieniaWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkaczko Opublikowano 30 Kwietnia 2019 #211 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Sytuacja z ranaZdjecie przed i po wyczyszczeniu pierscieniaDopala sie koncowka miszanki mialowejNa sciankach drobny osad ktory latwo sie czysciBrak niedopalonej sadzy na sciankach tylko na drzwiczkachPozdrawiamWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkaczko Opublikowano 30 Kwietnia 2019 #212 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 WitamSytuacja sprzed chwiliDodalem zdjecia popioluPodsumowywujacWymiana standartowej koronki i okregu na zmodernizowana wersje pancerpola wplynelo pozytywnie na proces spalania przy pracy ciaglej na ustawieniu mniejszej mocy niecale 11 kw do 15,4 kw poprzednioPrzedewszystkim lepiej spalala sie mieszanka z dodatkiem mialu gdzie przede wymiana byly non stop fredzle sadzyTeraz przetestuje jak sie zachowuje palnik przy uruchomieniu stref na kotle do tej pory tylko na obiegu coZobacze jak wyglada wybudzenie palnika z czuwaniaPozdrawianWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarrek Opublikowano 30 Kwietnia 2019 #213 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Czyli summa summarum jest lepiej :) Ja też jestem zadowolony z tej retorty od pancerpola. Testowałem na greenpalu, silverze z bartexu jak również na jakichś lokalnych; kosecki oraz smyczek (czy jakoś tak) i na każdym jest ok. U mnie jedynie przy pierwszym odpaleniu zanim się zapopielił można było zauważyć delikatne smużki dymu z komina, odkąd się zapopielił jest jak ma być, czyli zero jakiegoklowiek dymu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkaczko Opublikowano 30 Kwietnia 2019 #214 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Nad dymem szczeze sie nie zastanawialemJak otworze drzwiczki widac ze powietrze jest ustawione na granicy ale nie ma dymienia ani czarnego dymuJutro sprawdze czy dymi z kominaZostal mi do sprawdzenia wymiennik ale to dopiero za tydzienPozdrawiamWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość berthold61 Opublikowano 1 Maja 2019 #215 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 To w takim razie do mojego pps 15 wystarczy dokupić dwie koronki i z dwóch zrobić jedną z szerokimi i płaskimi otworami szybka i tania modyfikacja no i nie byłbym sobą aby na dole koronki też co nieco dołożył powietrza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkaczko Opublikowano 1 Maja 2019 #216 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 (edytowane) A po co ci 2 koronki ??? Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Maja 2019 przez Ryszard Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość berthold61 Opublikowano 1 Maja 2019 #217 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Bo zetnę w poziomie dwie i zrobię jedną bo powiększenie otworków na szerokość by wiele nie dało bo byłby by za głębokie a ja chcę mies płaskie-cienkie ale szerokie plus do tego kilka otworków jeszcze na dole . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancerpolka Opublikowano 6 Maja 2019 #218 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 dziękuje bardzo za dodanie opini :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkaczko Opublikowano 6 Maja 2019 #219 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Kociol po 7 dniach pracy PozdrawiamWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość berthold61 Opublikowano 13 Maja 2019 #220 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 No jak dobrze pójdzie to w tym tygodniu dołączę do grona testerów nowego palnika pancerpol 15-ki , czekam na dostawę bo dopiero odlew pewnie stygnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkaczko Opublikowano 13 Maja 2019 #221 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Wlasnie konczy sie kolejny zbiornik - 8 dni,Na test idzie czarna perła - samodzielnie bez jakiejkolwiek donieszkiW zeszlym roku zaraz po zakupie i krotkim tescie powstaly mega kalafioryZa 4 dni nastanie odpowiedz chyba ze sie konkretnie ociepli, jak na razie termometr pokazuje mi olponizej 8 stopniPozdrawiamWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość berthold61 Opublikowano 14 Maja 2019 #222 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Pewnie palisz też w pid to powiedz czy zauważyłeś czy w podobnych warunkach tzn temperaturowych ustawienia ci się zmieniały na mniejsze lub większe podawanie lub przerwa w podawaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkaczko Opublikowano 14 Maja 2019 #223 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 (edytowane) Hmm Korzystam z sterownika sppv2 bolecki sterownik sam oblicza przerwy i podawanie z uwzglednieniem nastaw dla mocy maksymalnej Czy sa roznice na pewno Wynikaja one glownie z ponizszych powodow moim zdaniem 1. Podniesienia sprawnosci spalania - pelniejsze napowietrzenie paleniska, czysciej sie pali pomimo nizszej nocy 2. Zmniejszenia mocy palnima z 15,4 na 10,8 kw Temp. Na kotle non stop 60 mierzona na wyjsciu wiec mierzona z przodu jakies 62 nawet 63 Niestety nie odpowiem czy zmieni to zuzycie przy temp. 0 Obecnie korzystajac z "cyrkulacji co" czyli 5 minut praca 25 przerwa najnizsze spalanie jakie uzyskalem przy paleniu ciaglym to 9 kg na dobe lacznie cwu glowice termostatyczne ustawione na 3,5 Poniewaz nie mam zz przy co to instalacja podbiera mi wode z cwu Zakrecilem tez 1 kaloryfer w piwnicy bo robil zrzyty przy starcie Pozdrawiam Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Maja 2019 przez Ryszard Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkaczko Opublikowano 18 Maja 2019 #224 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Zaczyna sie spalac czarna perlaLicze ze za 2 -3 dni bede juz mial wiedze czy moge sobie pozwolic na zakup zimowy w calosci z ktkTeraz tylko grzanie wodyWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość berthold61 Opublikowano 19 Maja 2019 #225 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 A do mnie jeszcze nie dotarł i nadal czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi