Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, eliks napisał:

Slimko. Tylko nie bierz w ogóle Ecostera 200 bo już nie jest rozwijany i będzie pomijalny w nowych softach, bierz Pluma x40. Podgląd przez stronę www na temperaturę w domu i inne bajery.

Slimko się nie mieści w wymiarach, za to DuoKo już się mieści.

To teraz kto go może w Małopolsce (okolice Wadowic) zamontować. Na stronie producenta nie widzę informacji o przedstawicieliach trochę to dziwne...

Opublikowano

Za nim na coś się zdecydujesz to po prostu się do wiec jaki ster posiada pracę na czas i termostat pokojowy jakie ma funkcje bo to różnie bywa , a cwu kolega też będzie grzał ? Nawet stery pluma nie wszystkie posiadały funkcje pracy na czas .

Opublikowano

@Gerwazy72, są jeszcze kotły Katla z palnikiem kipi. Tam masz możliwość zamontowania palnika z boku, jeśli slimko jest za głęboki z powodu wystającego palnika. 

Opublikowano

Witam. Dużo zależy też od pelletu. Stosuje cały czas pellet bez nazwy. testowałem też np pellet Lava i tak okopconego kociołka jeszcze nie mialem.Takze trzeba testować i tyle.

Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Temat o  Stalmarku a  sprzedawcy na  utajnionych kontach proponują  Kipi  który  na tanim  pellecie  obkleja się jak brudna koza.

Paliłem na próbę kilka worków   taniego pelletu z  plastikiem i jakimiś  odpadami  , worek 15kg po  11 zł  palnik  wszystkie spieki wygarnął  chciałbym widzieć jak  by te spieki  zapchały  palnik  Kipi.

Ogólnie  Stalmark Eco Silver to zajebiszcza  konstrukcja  po  przesiadce z  Kostrzewy Platinum Bio

Opublikowano (edytowane)

Dla Ciebie kolego to wszyscy sprzedawcy na tym forum ty zaś jesteś jedynym użytkownikiem więc masz przechlapane .

A może Ty jesteś sprzedawcą stelmarka?

Edytowane przez Kordjano
  • Lubię to 2
Opublikowano
Temat o  Stalmarku a  sprzedawcy na  utajnionych kontach proponują  Kipi  który  na tanim  pellecie  obkleja się jak brudna koza.
Paliłem na próbę kilka worków   taniego pelletu z  plastikiem i jakimiś  odpadami  , worek 15kg po  11 zł  palnik  wszystkie spieki wygarnął  chciałbym widzieć jak  by te spieki  zapchały  palnik  Kipi.
Ogólnie  Stalmark Eco Silver to zajebiszcza  konstrukcja  po  przesiadce z  Kostrzewy Platinum Bio
Czy miałeś problemy że kociol nie zapalił albo zacielo sie podawanie peletu?
Czy paliles peletem 8mm czy tylko 6mm?
Opublikowano

@Gerwazy72 nie podejmuj pochopnych decyzji czas oczekiwania na kocioł to jedno, wpiecie prawidłowe w instalację to drugie. Rozwiąż ten drugi problem a pierwszy rozwiąże się w międzyczasie. 

Opublikowano (edytowane)

Ja tam używam 19kw i jestem zadowolony, sypie pellet i wychodzę  A pro po czyszczenia wywalam popiół po jednej tonie

Edytowane przez ACE84
Opublikowano

Sorki troszku żeś my się zagalopowali próbując koledze  @Gerwazy72 pomóż , pytał o stelmarka ,ale pytał też o co innego , a ze strony użytkowników stelmarka nie padła żadna odpowiedź , Nikt z nas  nie napisał że Stelmark jest zły i nie nada mu się    .

Opublikowano

Na początku mojej plletowej kariery używałem lokalnego niby wszystko ok, ale pod koniec zimy przetestowalem olimp, i byłem w szoku co do różnicy w paleniu  ten sezon tylko olimp.

Opublikowano

@ACE84 rzucisz jakieś foto środka kotła po sezonie?

Opublikowano (edytowane)

Jutro strzele fote srodek jest ok 

Edytowane przez ACE84
Opublikowano

Olimp i Barlinek  są jednymi z najlepszych pelletów  niestety  są drogie , kupiłem  pellet z  Suchej Beskidzkiej  przetestowany super pellecik , wcześniej paliłem  Olimpem  i ProDrewex  ten drugi mało znany bo 95%  produkcji wysyłają do  Włoch i Austri.

Uważam że  1000zł za pallete to rozbój i powinnien być piętnowany

Opublikowano

To prawda. Jeśli by komuś z rządzących zależało na ekologii to pellet kosztował by 650zl i to taki prima sort. W końcu to odpad i energia odnawialna więc same plusy. Niestety nawet garażowi producenci w pewnych rejonach Polski windują ceny a tam konsumenci nie mają wyboru. Na ratunek są firmy które wysyłają towar w całej Polsce już od 840zl za tonę z dostawą.

Opublikowano

Niestety tak jest sprzedaje pszenicę po 700 A kupuje pellet po 1000. Przykre Ale prawdziwe

Opublikowano
Godzinę temu, Marek33K napisał:

Olimp i Barlinek  są jednymi z najlepszych pelletów  niestety  są drogie , kupiłem  pellet z  Suchej Beskidzkiej  przetestowany super pellecik , wcześniej paliłem  Olimpem  i ProDrewex  ten drugi mało znany bo 95%  produkcji wysyłają do  Włoch i Austri.

Uważam że  1000zł za pallete to rozbój i powinnien być piętnowany

O, gdzie dokładnie w Suchej Beskidzkiej kupiłeś ten pellet?

Chętnie kupie go do testów, mam niedaleko.

Pozdrawiam

Opublikowano
58 minut temu, eliks napisał:

To prawda. Jeśli by komuś z rządzących zależało na ekologii to pellet kosztował by 650zl i to taki prima sort. 

Zbyt piękne żeby było prawdziwe , wygodniej im zmuszać niż zachęcać .

Opublikowano
21 godzin temu, eliks napisał:

@ACE84 rzucisz jakieś foto środka kotła po sezonie?

Kopciuch po sezonie nietknięte ostatnia paleta Olimpa na dole.

20200916_192030.jpg

20200916_192213.jpg

20200916_192036.jpg

20200916_192107.jpg