Tibhar Opublikowano 59 minut temu #1 Opublikowano 59 minut temu Proszę podzielcie się swoimi ustawieniami, doswiadczeniem z eksploatacji pieca stalmark eko box 2 lub silver ze sterownikiem tech st 978 t. Rodzice założyli ten pięć. Budynek poniemiecki ocieplony, same grzejniki. Razem jakieś 80 ma. Piec 10 kw. Chodzi mi najbardziej o parametry czasu podawania, przerwy podawania i nadmuch oraz ustawień w podtrzymaniu. I innych przydatnych informacji jak np czy funkcje rozpalania wyłączyc na zimę. Instalacja z zaworem 4d i sterownikiem pokojowym. Piec rodzice mają od miesiąca ustawiony tak. Temp żądaną co 68 st, histereza 10 st, temp cwu 50 st histereza 10, temp zaworu żądaną 50 st. Czas podawania 3 s, przerwa 18 s, nadmuch 34 %. Czas podtrzymania 23 s, nadmuch 31%. Było ustawione jakieś obniżenie pokojówki ale to wyłączyłem i włączyłem funkcje rozpalania aby pilnował tylko spadku na lato celu. Ale czy w zimę to trzeba włączyć. Pellet Silva popiół na takie drobne ciemne spieki. Co pozmieniać co jeszcze sprawdzić na co zwrócić uwagę. Podzielcie się swoją wiedzą Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi