Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pompa Co

Gosia123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To tak jak mi 4 lata gdzieś no trudno kupię nową pompę a na wiosnę zmienię ten piec na nowocześniejszy

Opublikowano

Otwórz puszkę pompy i podaj prąd bezpośrednio na zaciski pompy (zwykły przewód przyłaczeniowy bezpośrednio do gniazdka), odkręć odpowietrznik i zobacz, czy kręci. 4 lata to nic, jak na pompę i te objawy zatrzymywania się na wysokich temperaturach dość nietypowe.

Opublikowano

Cztery lata to mało.Mój Grundfos 25- 60 kręci od 1995 roku

Opublikowano

sprawdziłam dojście prądu tu gdzie jest niebieski kabelek  oznaczony w puszce N dochodzi prąd w pozostałych dwóch nie

Opublikowano

Pomiędzy N a L powinno być ok. 230v.A jaka to pompa,dobrej firmy czy chińczyk?Jak grundfos czy leszno  4 lata to nic ale jak chińczyk..........................

Na marginesie,znalazłbym jakąś używkę

Opublikowano

nie wiem bo nie ma nic napisane i tu właśnie mam problem jaką kupić w leroy jest w przystęnej cenie GPC 60 FERRO może być taka

Gość berthold61
Opublikowano

sprawdziłam dojście prądu tu gdzie jest niebieski kabelek  oznaczony w puszce N dochodzi prąd w pozostałych dwóch nie

To ktoś to źle podłączył znaczy się na opak , N to zacisk co kiedyś nazywano ziemią to tak po staremu natomiast napięcia wszelki zawsze się łączy na L  , niebieski to też tak po staremu ziemia a żółto-zielony to ziemia do masy taka ochrona , myślę że to prosto napisałem bo fachowe nazewnictwo potrafi załamać

Opublikowano

zdemontowałam pompę podłączyłam ją na krótko i wirnik działa pomocy bo nie wiem co już tu nie działa może to faktycznie coś z ty zaworem.

Opublikowano

Podłącz tą pompę przez sterownik ale nie montuj na rurze ,kręć gałką i patrz czy ją włącza na ciepłej a wyłącza w zimnej wodzie np w czajniku czujnik od sterownika. Jeśli będzie działać prawidłowo to musisz zrobić zdjęcie tego obejścia pompowego to się coś poradzi .poz Hermogenes

Opublikowano

To ktoś to źle podłączył znaczy się na opak , N to zacisk co kiedyś nazywano ziemią to tak po staremu natomiast napięcia wszelki zawsze się łączy na L  , niebieski to też tak po staremu ziemia a żółto-zielony to ziemia do masy taka ochrona , myślę że to prosto napisałem bo fachowe nazewnictwo potrafi załamać

Akurat w tym miejscu podłączenie L,N zamiennie nie ma znaczenia.A jeżeli pompa chodzi "na ostro" a przez sterownik nie różnicówka nie ma nic do tego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.