Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raz do roku, daleko masz kolego ten pelet? 

Opublikowano

Żeby się opłacało cena musi być niska, a ile za 24t?

Opublikowano (edytowane)

PIŁA 64-920, pewnie nie będzie się kalkulowało, ale może ktoś będzie miał bliżej i będzie to dla niego opłacalne. 

Edytowane przez reded
Opublikowano
Godzinę temu, sambor napisał:

Ja też poszukuję - z powiatu warszawskiego zachodniego  i okolic - rocznie ok 4 -12t zależnie od jakości, najlepiej z dostawą ( oczywiście płatną)

Jestem w stanie ogarnąć Libero Smile Pellet za dobre 700zł a wiem że paliles i chwaliles. Nadal dobry, niespiekajacy, czysty towar.  Ze Straszew biorą po 1,50 za kilometr ale wiem,  że puszczają to na Warszawskie Bricomany i może tu była by szansa się z nimi dogadać. Ja mogę dać Ci kontakt do osoby decyzyjnej w Straszewach a z Twojej strony było by fajnie gdybyś znał kogoś na stanowisku w Bricomanie żeby dostawę może jakoś połączyć. 

Opublikowano

No Libero byłoby OK, ale do bricomana nie mam dojścia, musiałbym to przeliczyć jak z transportem, gdyż do mnie i tak TIR nie wjedzie.

Ale będę miał Twoją propozycje na uwadze, może nawet z własnym transportem, 

Opublikowano

Worki 15 lub 20 kg. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Teraz już wiem dlaczego producenci są bezkarni, wiedzą o tym że nie ma regulacji i *** jak mogą.

20190329_100539.png

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie używać wulgaryzmów
Opublikowano

Macie jakieś zaufane źródła peletu na Śląsku?

Opublikowano

Tak, Husar haha

Opublikowano
W dniu 29.03.2019 o 19:50, ace2 napisał:

Teraz już wiem dlaczego producenci są bezkarni, wiedzą o tym że nie ma regulacji i ciulają jak mogą.

20190329_100539.png

To jest jakaś tragedia.  Od razu widać że nie chcą btudzić rąk 

Opublikowano

Witam kto miał styczność z tym pelletem proszę się wypowiedzieć na jego temat producent Łomża cena atrakcyjna z ich transportem. 750 zł brutto.

Tylko rzetelne info na temat tego produktu.

572904590_OperaZdjcie_2019-04-03_141019_www_olx_pl.png.f60d782a8509fbd9dc3a511df14976e1.png

Dziękuję.

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze sezon się nie skończył no cóż ale trzeba już rozglądać się za dobrym pelletem. Mi zostało jeszcze ze 3 t pomimo że mam pellet "no name" nie było żadnych problemów o których tu na forum się spotykam u szanownych kolegów. Jeżeli cena będzie zadowalająca nadal będę brał ten z Ełku bo to tylko 25 km - Łomża 3x dalej, ale cóż znaczy odległość jeśli jakość i cena są satysfakcjonujące.

@robin60 A ten pellet to ten?: WoodPellet bo widzę Lublin jeśli to ten.

EDIT: A nie to Bio Technik fakt w Śniadowie koło Łomży BioTechnik.

Pozdrawiam.

Edytowane przez slawul
Opublikowano

@robin60 spytam się na grupie i dam ci znać 

Opublikowano

Tu nowa odsłona pelletu z raczek

IMG_20190315_172419.jpg

Opublikowano

@gilal znam ten produkt doskonale  towar " number one"  ale cena producenta zwala z nóg , niech krąży wokół siebie jak twierdzi bo ma klientów , i niech się cieszą nasi bracia Włosi. Oni mogą sobie pozwolić na takie ceny, ale my musimy patrzeć realnie. Nie da się w żaden sposób ukryć , że zachód psuje cenę i to mocno.

Opublikowano

Teraz szwagier paletę kupił tego pelletu i trochę nerw mnie szarpnął - 860zł

Opublikowano (edytowane)

@robin60 coś się ruszyło ale nadal mało wiem.  Podobno ten z obrazka jest w porządku ale są wątpliwości czy ten pellet za 750 to właśnie to bo robią 2 rodzaje.  Czekam na dalsze opinie. 

Edit: Jeśli producentem jest Adam Łada to dobry pellet, ale masz spytać się czy nie ma 2 rodzajów 

Edytowane przez eliks
Opublikowano

Tak Adam Łada . Powiedział mi , że robią nie ze swej trociny tylko mają gdzieś dostęp do niej. 

I tak sosny jest około 65 % zawsze. Pozostała to trochę brzozy i olchy i teraz raz więcej brzozy raz więcej olchy.

Niepokoi mnie tylko , że jej nie suszą tylko rozdrabniają. I tu mój ból głowy. Twierdzi , że jest sucha. A pellet po produkcji ma już nie więcej jak 8 % wilgotności.

Ma mi wrzucić za tydzień 20 worów to zobaczę jak kocioł dochodzi do zadanej w ile minut przy pełnym grzaniu.

Dalsze info mile widziane.