Gość Opublikowano 26 Czerwca 2019 #1001 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 (edytowane) Też jestem zdziwiony, że trochę tanio, jak na węgiel który na kopalni kosztuje w granicach 700zł/tonę. THMH ma teraz workowanego Piasta, który na kopalni kosztuje 650zł/tonę luzem w cenie 850zł z bezpłatnym lokalnym transportem do kilkunastu kilometrów. Dostałeś na fakturze, lub na innych dokumencie, tak jak ja konkretne pochodzenie węgla - adnotację Orzech I KWK Wesoła? Poza tym zbyt dużo drobnej frakcji, jak na orzecha I. Ja mam równiejszego, przesiewanego zwykłego orzecha z Piasta: Edytowane 26 Czerwca 2019 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaizka2 Opublikowano 26 Czerwca 2019 #1002 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Obecnie wesoła kostka na kopalni w hurcie luz kosztuje 630 zł netto do tego trzeba doliczyć podatek i koszty transportu plus marża. Proszę sobie przeliczyć :) Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2019 #1003 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 To nie jest kostka, tylko orzech I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaizka2 Opublikowano 26 Czerwca 2019 #1004 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Kostka i orzech 1 w tej samej cenie . Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2019 #1005 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Ja w sprzedaży gotówkowej widzę różne ceny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaizka2 Opublikowano 26 Czerwca 2019 #1006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 (edytowane) To chyba diler mnie w *** robi ... może w hurcie inne ceny niż w detalu . Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Czerwca 2019 przez Ryszard Proszę nie używać wulgaryzmów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speq Opublikowano 26 Czerwca 2019 #1007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Z Mysłowic do Będzina, gdzie jest Broda jest ok 30 km. Mają własny transport i nie korzystają z usług kurierów, logistyka trasę ustala tak, żeby załatwić kilku klientów za jednym zamachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HarryH Opublikowano 26 Czerwca 2019 #1008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 speq, ale Maronka ma w podpisie Ostrzeszów, a to już z Będzina prawie 200 km parszywej drogi. Więc jeśli cena 880 z dostawą do Ostrzeszowa, to byłaby rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speq Opublikowano 26 Czerwca 2019 #1009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Ja mam też do Będzina ok 200 km (okolice Wrocławia). Do mnie jechali przez Nysę i Kamieniec Ząbkowicki. Cena na fakturze 870. Jak dla mnie bomba, bo w okolicznych składach za Wesoła w sortymencie orzech II luzem chcą ponad 900 zł plus transport. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HarryH Opublikowano 26 Czerwca 2019 #1010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 We Wro to tyle kosztuje ruska słabizna z kamieniami, więc lepiej niz dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maronka Opublikowano 27 Czerwca 2019 #1011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 18 godzin temu, HarryH napisał: Z transportem do Ostrzeszowa tylko 880? Speq też ma200 km tyle co do mnie tak że tak tyle chcą,mają swój transport 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu Opublikowano 2 Lipca 2019 #1012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 o ile to na prawdę jest Wesoła , bo sam kiedyś kupiłem kilka worków , bo mi brakło do końca sezonu , a miałem w planach zrobienie wylewki w komórce , i całe szczęście że to nie była tona , bo po spaleniu 1,5 węglarki węgla , w popielniku miałem węglarkę popiołu , więc na 100% to było jakieś ruskie ścier**o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maronka Opublikowano 3 Lipca 2019 #1013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Podobno ta firma sama jedzie do kopalni po węgiel ,tak że jest szansa że będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaizka2 Opublikowano 9 Lipca 2019 #1014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 To jest popiół z 50 kg groszku 2 z wesołej. Jakieś 2 małe drobne spieki. Polecam:) jak by ktoś chciał kupić w łódzkim to priv ;) Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maronka Opublikowano 24 Lipca 2019 #1015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 W broda trans za wesołą w 10kg workach miesiąc temu śpiewali 1000 a wczoraj już 880 z dowozem do mnie (200km) za 2tony czyli razem 1760 ,mniej niż u mnie na składzie za staszica,może ceny spadają,bo kotły się wymieniają na 5 klasę i popyt spada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lipca 2019 #1016 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 @maronka Kurierem wołają koło 1100zł/t,więc spadku cen nie widzę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maronka Opublikowano 25 Lipca 2019 #1017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 (edytowane) Osobiście gadałem przez telefon i gość mówił że w cenie jest transport ,tak jak wyżej pisałem 880zł-tel. 510851784 Edytowane 25 Lipca 2019 przez maronka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lipca 2019 #1018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 @maronka No ja w sumie pisałem i dostałem odpowiedź,że wysyłają pocztą polską i łączna cena to coś koło 1100zł-worki 25kg. Jakbyś odbierał węgiel to możesz o to podpytać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lipca 2019 #1019 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Wygrzebałem z kosza wiadomość. Cena nawet większa niż pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maronka Opublikowano 26 Lipca 2019 #1020 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 (edytowane) Widocznie do ciebie jest za daleko i stąd ta cena,a na stronie nawet taką cenę mają ale to już wiem że nie zgodne z rzeczywistością http://sklep.brodatrans.pl/?product=orzech-i Edytowane 26 Lipca 2019 przez maronka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubelskisamuraj Opublikowano 26 Lipca 2019 #1021 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 Panowie, czy macie jakieś doświadczenia/opinie jeżeli chodzi o groch z kopalni Marcel w Radlinie? Sąsiad namawia mnie na kupno całej wanny, a podobno parametry ma takie, że aż ciężko mi uwierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KKTS Opublikowano 26 Lipca 2019 #1022 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 Też podepnę się pod temat bo wybór na rynku ogromny, doświadczenia brak i człowiek nie wie co zamówić. Jaki ekogroszek byście polecili dla początkującego użytkownika pieca z podajnikiem? Piec 19kW, sv200, sterownik Argos. Nie mam pojęcia co zamówić... Przymierzałem się do Stabka, ale też nie ma rewelacyjnych opinii, myślałem nad Retopalem... Może ktoś poleci coś w dobrej cenie i takiego, jakby to określić, bezpiecznego i sprawdzonego szczególnie dla kogoś kto jeszcze nie ogarnia do końca całego procesu i będzie się dopiero tego uczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oldek Opublikowano 26 Lipca 2019 #1023 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 Zamawiaj szybko, wiele sklepów internetowych już podniosło cenę, a od sierpnia z pewnością wszystkie wejdą w cenę sezonu grzewczego i cena pójdzie kilka stówek w górę. Retopala NIE polecam, dymi i popiołu od metra. Mając kocioł 19KW bym patrzył w kierunku mocniejszych węgli, takich powyżej 26MJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość berthold61 Opublikowano 26 Lipca 2019 #1024 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 48 minut temu, KKTS napisał: Też podepnę się pod temat bo wybór na rynku ogromny, doświadczenia brak i człowiek nie wie co zamówić. Jaki ekogroszek byście polecili dla początkującego użytkownika pieca z podajnikiem? Piec 19kW, sv200, sterownik Argos. Nie mam pojęcia co zamówić... Przymierzałem się do Stabka, ale też nie ma rewelacyjnych opinii, myślałem nad Retopalem... Może ktoś poleci coś w dobrej cenie i takiego, jakby to określić, bezpiecznego i sprawdzonego szczególnie dla kogoś kto jeszcze nie ogarnia do końca całego procesu i będzie się dopiero tego uczył. Na bank będzie to Chwałowice jeśli mieszkasz na śląsku to ci dowiozą w rozsądnej cenie a nie po 180 od tony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JorgusEmh Opublikowano 26 Lipca 2019 #1025 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 (edytowane) @KKTS Ostatnia zima (była jaka była) to tez mój pierwszy sezon z paleniem w OEPM 14 kW.Paliłem Retopalem ,kupiony póżna wiosna i latem w sklepie@, suchy. Palił sie bez problemow ,piec czysty z siwym pyłkiem ,bez sadzy ,popiół bez spiekow. To powtarzalne paliwo , do pozostałych 2 palet z ub. roku dokupiłem jeszcze na ta i przyszła zime 3 t Retopala luzem(mam 25 km do kop. Ziemowit.). Kolega zaliczył (kupujac inny ekg. "ze znajomego składu" ) w sezonie 10 zawleczek. U mnie zero problemow , bez kamienia i innych "dodatkow " w Retopalu. Cena Retopala rosnie z odległoscia od sprzedawcy , u mnie paleta 750 kg, kosztowałaby teraz tylko 648 zł. Edytowane 26 Lipca 2019 przez JorgusEmh wpisanie adresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi