orcio1 Opublikowano Poniedziałek o 21:13 #1 Opublikowano Poniedziałek o 21:13 Witam , znalazłem w ofercie taki o to kociołej https://kotly-janczak.pl/kociol-hybrydowy-z-podajnikiem-uniwersal-power-o-mocy-15-kw-na-pellet-oraz-ekogroszek-wegiel-drewno.html Według opisu jest na pellet,ekogroszek i drewno , co bardzo by mi pasowało , nie ma nigdzie opinii o nim , a ten z linku nie występuje tylko pod nazwą tego producenta ale także innych i wszędzie wygląda tak samo ( co budzi trochę podejrzenia ) czy ktoś może użytkuje taki kocioł ? Cytuj
nightwatch Opublikowano Poniedziałek o 23:21 #2 Opublikowano Poniedziałek o 23:21 A co to za palnik sv2000? Jakieś nowe? Cytuj
Kijasr Opublikowano Wtorek o 06:30 #3 Opublikowano Wtorek o 06:30 Witam , znalazłem w ofercie taki o to kociołej https://kotly-janczak.pl/kociol-hybrydowy-z-podajnikiem-uniwersal-power-o-mocy-15-kw-na-pellet-oraz-ekogroszek-wegiel-drewno.html Według opisu jest na pellet,ekogroszek i drewno , co bardzo by mi pasowało , nie ma nigdzie opinii o nim , a ten z linku nie występuje tylko pod nazwą tego producenta ale także innych i wszędzie wygląda tak samo ( co budzi trochę podejrzenia ) czy ktoś może użytkuje taki kocioł ?Pokiereju się też wsparciem bo u Janczaka z tym kiepsko Cytuj
orcio1 Opublikowano Wtorek o 07:55 Autor #4 Opublikowano Wtorek o 07:55 Najbardziej zastanawia mnie to że kilku producentów ma identyczny kocioł pod różnymi nazwami ( import ? ) Cytuj
szakallo Opublikowano Wtorek o 08:04 #5 Opublikowano Wtorek o 08:04 Bardzo możliwe, albo jeden robi a inni sprzedają Cytuj
o6483256 Opublikowano Wtorek o 09:01 #6 Opublikowano Wtorek o 09:01 (edytowane) Godzinę temu, orcio1 napisał(a): Najbardziej zastanawia mnie to że kilku producentów ma identyczny kocioł pod różnymi nazwami ( import ? ) Firma należy do spółdzielni kotlarskiej (nazwa może inna), składają sie na projekt kotła i badania. Potem różne firmy należące do spółdzielni klepią ten kocioł pod różnymi nazwami i wizualnymi zmianami koloru, czy kształtu drzwiczek i innych pierdołów Edytowane Wtorek o 09:18 przez o6483256 Cytuj
marcus312 Opublikowano Wtorek o 10:31 #7 Opublikowano Wtorek o 10:31 13 godzin temu, orcio1 napisał(a): Według opisu jest na pellet,ekogroszek i drewno , co bardzo by mi pasowało Rozwiązanie może i fajne ale dwa napędy więcej hałasu i zużycia prądu ,może jestem przewrażliwiony . Cytuj
orcio1 Opublikowano Wtorek o 10:37 Autor #8 Opublikowano Wtorek o 10:37 Dwa napędy to nie problem bo kocioł i tak by stał w piwnicy piętro niżej , pewnie do takiego kotła nie wystarczy ceglany komin i będzie potrzebny wkład , możecie coś polecić ? Cytuj
Kijasr Opublikowano Wtorek o 10:38 #9 Opublikowano Wtorek o 10:38 Ten sv2000 to podróbka technixa Cytuj
nightwatch Opublikowano Wtorek o 11:25 #10 Opublikowano Wtorek o 11:25 Ale to jakaś kolejna bo poprzednio była kopia sv200 a to wygląda na kopie sv300. To powinien się chyba nazywać sv3000 Cytuj
o6483256 Opublikowano Wtorek o 11:51 #11 Opublikowano Wtorek o 11:51 (edytowane) Godzinę temu, orcio1 napisał(a): Dwa napędy to nie problem bo kocioł i tak by stał w piwnicy piętro niżej , pewnie do takiego kotła nie wystarczy ceglany komin i będzie potrzebny wkład , możecie coś polecić ? Jeżeli twój ceglany komin jest szczelny, to go nie ruszasz, jak straci szczelność wtedy będziesz zastanawiał sie co z nim zrobić 👍 Edytowane Wtorek o 11:52 przez o6483256 Cytuj
orcio1 Opublikowano Wtorek o 12:14 Autor #12 Opublikowano Wtorek o 12:14 A nie będzie problemu z kondensatem? Komin wysoki , ok 12m , a pięć jest 5 klasy więc spaliny może mieć chłodniejsze Cytuj
o6483256 Opublikowano Wtorek o 12:34 #14 Opublikowano Wtorek o 12:34 18 minut temu, orcio1 napisał(a): A nie będzie problemu z kondensatem? Komin wysoki , ok 12m , a pięć jest 5 klasy więc spaliny może mieć chłodniejsze Dopóki tego nie sprawdzisz, to się nie dowiesz. Może być, ale nie musi 😉 Cytuj
carinus Opublikowano Wtorek o 18:52 #15 Opublikowano Wtorek o 18:52 Temperaturę spalin zawsze można podnosić kosztem odbioru ciepła i trzeba wtedy wycyrklować ten złoty środek, kiedy opał nadmiernie nie wylatuje kominem, ale komin jest suchy. Cytuj
orcio1 Opublikowano Środa o 11:17 Autor #16 Opublikowano Środa o 11:17 A ma tu ktoś na grupie wkład do komina z blachy i pali ekogroszkiem ? Czy to się sprawdza, jak z trwałością ? Cytuj
Kijasr Opublikowano Środa o 12:09 #17 Opublikowano Środa o 12:09 Do roku i będzie bo blasze, tylko ceramika Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi