Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dostałem faktury korygujące, raz na 10% upustu, raz na 12% upustu, czeski film nic z nich nie rozumiem, może w wolnej chwili w robocie spróbuję ogarnąć o co im chodzi w tym wszystkim 🤣

PS Wydawało mi się, że jestem "gieroj" i już wszystko wiem o rachunku z Energa, a tutaj niespodzianka 😁

Edytowane przez o6483256
Opublikowano

Nie takie ,,gieroje'' próbowały dochodzić o co kaman w tych fakturach i polegli. Tam chyba specjalnie jest robiona czarna magia z doszukaniem się informacji.

Opublikowano

Może Pan Sławek to ogarnie .

Opublikowano

Sam se to ogarnę, żaden youtuber nie jest mi do tego potrzebny... 😉

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 1
Opublikowano

Pytanie do prosumentów Energa. Czy upust 10% wrzucili Wam w depozyt?

Ogarniam FV (notabene Energa też ogarnia, bo na ten sam miesiąc potrafię mieć 2 faktury korygujące 😁) i nie ogarniam 🤣

Opublikowano

Ciekawe dlaczego Tauron to wszystko ogarnia i na wystawia szybko faktury.
Co mają popierdykane, że działa to dobrze
Faktura do dwóch tygodni po odczycie zawsze jest.

Opublikowano

Masz fotowoltaike na nowych zasadach ? 

Opublikowano

Nie mam, ale nie slyszałam by zbytnio skarżyli się na Tauron. Na inne i owszem, że po kilku miesiącach otrzymywali rozliczenie.

• Haha 1
Opublikowano

My dlatego mamy takie opóźnienia w rachunkach bo mamy netbiling czyli nowe rozliczenie a odczyt zdalny jest bo panele są. Tak nie było problemu co miesiąc rachunek był wystawiony do 12-15 każdego miesiąca. Teraz zmieniają się zasady z rozliczenia miesięcznego na godzinowe i takie kwiatki że od lipca do teraz nie ma rachunków. 

• Zgadzam się 1
Opublikowano

A to oni ręcznie liczą?
Jakby chociaż do Excela wrzucili, to szybko by im poszło.

Opublikowano (edytowane)

Dobre pytanie, muszą to faktycznie chyba liczyć "na kolanie" bo szybkość z jaką to robią, na to wskazuje.

Może jakiś student im makro do Excela tyle czasu pisał? 🤣

Edytowane przez o6483256
Opublikowano

Może, a studia się w październiku zaczęły. Zaliczenie do stycznia, to trochę czasu mają jeszcze

Opublikowano
9 godzin temu, o6483256 napisał(a):

Ogarniam FV (notabene Energa też ogarnia, bo na ten sam miesiąc potrafię mieć 2 faktury korygujące 😁) i nie ogarniam 🤣

Te korekty to specjalnie są przesyłane dla zmylenia przeciwnika. Pewnie ktoś podkablował że ruszyłeś z analizą druczków.

• Haha 1
Opublikowano

No i stało się. Są faktury z Energa za lipiec, sierpień, wrzesień i październik. Wszystko policzone (chwała studentowi i makrowi z excela) nawet 20% na konto bankowe wpłynęło. Cud miód za te 4 miesiące jestem na zero a nawet prawie 60 zł zostało na kolejny rachunek. Do podglądu jest nawet stawka w każdym 15 minutowym okresie czasu ile się zarabia na sprzedaży energii.