Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raczej nie zaciął się przy goleniu.  Pozostaje współczuć. 

Opublikowano

To Ty czy jakiś znajomy? Wygląda jakby wpadł w sidła normalnie.....

Tak z ciekawości linka na jakieś górce była rozstawiona, bo wygląda to normalnie jak skalp!

Dwa niech się ta osoba cieszy bo jeszcze pół roku temu z takimi obrażeniami, umarłby w karetce albo czekając na nią oczywiście na kowida.

Opublikowano

To niezaprzeczalnie moja, oryginalna, własna osoba, zdjęcie z niedzieli po tygodniu od wypadku - rower, leśna droga i naraz gałąź postawiona na sztorc przez jednego z kolegów, weszła w koło- rower wytrzymał, ja gorzej - całe szczęście że były ze mną osoby mocno kompetentne i po ok 2h już szyli - ponad 50 szwów i klamer.

Do tego 1 jednostka krwi i niby nawet 2msc kuracji - straciłem 2x3cm dolnej wargi do dziąsła - 1 strona i tylko tyle.

Te szwy na Jokera są dane po to aby można było naciągnąć brakującą twarz do zszycia - to wbrew pozorom typowy lifting twarzy, kobietom robią to ładniej.

Najgorsze było to, że miał być to mój fajny tydzień - bez roboty, covidów itd....

A wyszło: 7dni na plecach, 3 dni na czczo, 4 dni karmienia sondą przez nos - okropne, i długie - dawka 0,5 podawana jest ok 5,5h i to 3x dziennie - czyli jedzenie przez prawie 17h i kroplówki.

Wczoraj rano ekipa, z resztą wspaniała - wypisała mnie do domu - pan do domu, a my na strajk!

Za 10 dni wyjęcie szwów.

Tu jedzenie : 3x po takiej zgrzewce + pompa.

PS

Kask był, ale to mało!

karmienie.thumb.jpg.303f17a2fdb78aca332e2acd0fdba672.jpg1825575549_jedzenie3xdz.thumb.jpg.e4837c1e1de9199620884edc3658db26.jpg

Opublikowano

Zdrowiej szybko. 

Opublikowano

Dzięki!

Przez cały czas zdrowieję, a Rodzina ma już po 1 dniu dość takiego "chorego".

W czwartek 2 dawka szczepienia, a w piątek na budowę na odbiory.

Opublikowano (edytowane)

Ja  ***  zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia życzę.

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie używać wulgaryzmów
Opublikowano

Nie chciałem tego komentować wcześniej, bo zdjęcie wygląd koszmarnie, prawie tak jakby komuś maszyna zdjęła skalp z twarzy. Teraz okazuje się, że to Twoje zdjęcie, więc jest to jeszcze większy szok. Mam tylko nadzieję, że czujesz się coraz lepiej. Zdrowia życzę.

Opublikowano

Kurde....serio przypadkowy patyk w szprychy w nieodpowiednim miejscu zrobił takie kuku?!? Jak to jest znaleźć się w nieodpowiednim miejscu w nieodpowiednim czasie.....

Sambor ciesz się, że to teraz a nie pół roku temu bo byś już ziemię gryzł....

Znajomemu kolega co dorabia na karetkach opowiadał, że musieli fałszować wyniki/podawać fałszywe dane, że pacjent jest covidowy coby go przyjęli łaskawie do szpitala bo jak nie to wyrok śmierci!

Ile osób zmarło z powodu jakiś blachych powodów, że nie chcieli operować to włosy na głowie dęba stawaja!

Kuruj się!

• Nie zgadzam się 1
Opublikowano

Naprawdę - czuję się dobrze, są tylko kłopoty z jedzeniem i piciem.

Ale ujdzie.

Natomiast cała opuchlizna zeszła w dól - na szyję, szyja jest teraz grubsza od głowy i wyglądam jak muppetowy Miś Fozzzie.

Opublikowano

Ooooo kurde!!!! To żeś pojeździł ? Szczęście w nieszczęściu,
że żeś się nie podziurawił i oczy całe Współczuję ? Zdrowiej jak najszybciej

Pozdrawiam chłopie

• Lubię to 1
Opublikowano

Trzymaj się Sambor,szybkiego powrotu do zdrowia życzę.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

• Zgadzam się 1
Opublikowano

Szybkiego powrotu do zdrowia.

Opublikowano

O ja pie...  Chyba szczęście w nieszczęściu, że oczy całe. Szybkiego powrotu do zdrowia. 

Opublikowano

Współczuję. Też kiedyś miałem wybór, wpaść przez szybe do niezdecydowanego hatchbacka, albo wybrać krawężnik. Wybrałem to drugie. Bez kasku, ale bez złamań. Z koła ósemka. Dobrze że było lato, bo spodnie by mi się kleiły do ran. Rower czy motor jest fajny, ale można sobie narobić starsznego dziadostwa. Najważniejsze że złamań nie ma.@sambor wracaj szybko do zdrowia, trzymamy kciuki.

Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
2 godziny temu, sambor napisał:

Naprawdę - czuję się dobrze, są tylko kłopoty z jedzeniem i piciem.

Dobrze że jeszcze humor dopisuje , czasu nie cofniemy ale  możemy wierzyć że czas zagoi wszystkie rany .Wkurzony jestem że przytrafia się to osobie która pomaga na co dzień innym  to niesprawiedliwe . Życzę szybkiego powrotu do zdrowia 

Opublikowano

Zdrowiej szybko 

Opublikowano

Życzę powrotu do zdrowia - oby jak najszybciej... ? 

A tak na pocieszenie -  znam takiego który po takim podobnym wypadku ma trochę gorzej choć funkcjonuje  normalnie...

Opublikowano

Szybkiego powrotu do zdrowia życzę. Pozdrawiam.