Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pragne wszem i wobec na forum podziekowac koledze KamilCK za pomoc w przestawianu sterownika skzp. Spalanie przed zmianami przy temp. Ok+5 wynosila 55kg, po zmianach proponowanych i konsultowanych z Kamilem na dzien dzisiejszy przy -6* 37kg. Warto sluchac starszych kolegow ktorzy w wolnych chwilach staraja sie rozgrysc optymalne ustawienia pieca jako dowod screen w aplikacji, potencjal podajnika ustawiony z dokladnoscia do 100gram

A jakim opalem palisz i jaka masz ustawiona kalorycznosc w sterowniku?

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kolega pali węglem Vulcano bodajże kaloryczność na worku coś koło 27mj A na sterowniku ma 32.4 max ile można było ustawić

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ma być ustawione tak żeby Ci nie wygaslo taką jest prawda czy ty ustawisz 8/30 Czy 16/60 nie ma większego znaczenia

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mam pytanie jakie powinno być ustawione podawanie w podtrzymaniu

W podtrzymaniu trzeba podać tyle paliwa i taką dawkę powietrza, aby utrzymywać żar na odpowiednim poziomie, aby po wyjściu z czuwania, palnik łatwo przechodził do pracy i nie musiał podnosić zapadniętego kopca i rozdmuchiwać przygaśniętego żaru.

Ustawienie kopca w czuwaniu, to stosunkowo łatwa rzecz. Po prostu zwiększasz lub zmniejszasz dawkę paliwa, bądź też skracasz lub wydłużasz przerwy między podaniami.

Opublikowano

Masło jest masłem , wungiel jest wunglem a sterownikSkzp-02 jest sterownikiem , co on ma robić wie tylko palacz jak go nauczyć palić .

Jak co to tak to u mnie idzie nie wiem czy dobrze ? post-1379-0-46348500-1517852693_thumb.jpgpost-1379-0-01466600-1517852721_thumb.jpgpost-1379-0-49956900-1517852760_thumb.jpg

Opublikowano

Jak masz mocny ciąg kominowy to załóż RCK.

Opublikowano (edytowane)

Masło jest masłem , wungiel jest wunglem a sterownikSkzp-02 jest sterownikiem , co on ma robić wie tylko palacz jak go nauczyć palić .

Jak co to tak to u mnie idzie nie wiem czy dobrze ? attachicon.gifimage.jpgattachicon.gifimage.jpgattachicon.gifimage.jpg

Powiem Ci Marek, tragedia... :o

Ja bym pewnie nie zmrużył dziś oka, gdybym miał taki wykres... ;)

Edytowane przez Jockey
Opublikowano (edytowane)

Chyba będę musiał siedzieć przy kotle dzisiaj.

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano (edytowane)

dla czego tragedia proszę o wyjasnienia ?

A już wiem za niska temperatura podajnika . <_<

Edytowane przez Klaudiusz3
Opublikowano (edytowane)

Powiem Ci Marek, tragedia... :o

Ja bym pewnie nie zmrużył dziś oka, gdybym miał taki wykres... ;)

Jockey dygresja? haha dobre

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Zbyszko125
Opublikowano

Moze kolega doprowadza świeże powietrze z zewnatrz rurą do wentylatora i dlatego ma niską temp podajnika.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Jockey dygresja? haha dobre

A czasem trzeba odrobiny humoru... :P

Stali bywalcy wiedzą przecież, że MarekD, to zapalony, żarliwy, bezkompromisowy i namiętny entuzjasta prostych kresek ;)

i wykres z taaaaaakimi falami nie daje mu spokoju...

Ja Go rozumiem

Edytowane przez Jockey
Opublikowano

Trochę z innej beczki czy spadek temperatury otoczenia bez ustawionej korekty pogodowej ma jakiś wpływ na modulację lub wcześniejsze wychodzenie z czuwania