Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Mieszkam z rodziną na północy Włoch, tylko dzisiaj zmarło 793 osoby - trzęsę porami powiem Wam. Z mojego punktu widzenia ten wirus przenosi się bardzo łatwo. Życzę zdrowia wszystkim.

Opublikowano
22 minuty temu, Jamjestcichy napisał:

media wiedziały o zakażeniu jeszcze przed wynikiem testów

Nie zdziwił bym sie. O to nie pytalem.

@szari moze tak być :), chociaz nie nadazam.

Opublikowano
8 minut temu, zorzk7 napisał:

Witajcie.

Mieszkam z rodziną na północy Włoch, tylko dzisiaj zmarło 793 osoby - trzęsę porami powiem Wam. Z mojego punktu widzenia ten wirus przenosi się bardzo łatwo. Życzę zdrowia wszystkim.

Mam znajomych tam okolice Arezzo daleko od Ciebie i mówią że jest tragicznie wywożą chorych na Sycylię bo miejsc brakuje.

Opublikowano

Niestety jest tragedia, tych po 80-tce nawet już do szpitala nie biorą - tak słyszałem.

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, szari napisał:

@Jamjestcichy I wszystko się wyjaśniło, dziękuję "+"

@marcin

Dziwna sprawa bo faktycznie + widnieje,ale realnie go brak:)

Od wczoraj coś nie tak dzieje się z forum,czy ktoś z Was też to zaobserwował?

@zorzk7

Może opowiedz jak to wygląda z Twojego punktu widzenia.Dlaczego aż tak szybko we Włoszech to dziadostwo się rozprzestrzenia?

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, zorzk7 napisał:

Witajcie.

Współczuję Ci, tu może być niedługo podobnie.

To bardzo zaraźliwe cholerstwo.

Edytowane przez Animus
Gość Trener40
Opublikowano

A na Białorusi normalnie odbywają się mecze piłki nożnej  z pełnym stadionem ludzi. 

Tam będzie niebawem kolejne epicentrum... 

Więc ta zaraza będzie się jeszcze wiele miesięcy ciągnęła... 

Opublikowano

Hahaha ale panika ale sie ludki boją a ja właśnie wychodzę  :)) Będę się odkażał...

Teraz tylko czekam na ustawę, że w dniu wyborów jest zakaz zarażania się i wirusa to też dotyczy. Słyszałem na eremefie, że Jarek rozkazał zamontować w szpitalach przycisk do głosowania z napisem TAK :)) ale zostańcie w domach aż do wyborów :) Przychodnie, szkoły zamknięte ale wybory najważniejsze ta firma musi mieć utarg.

I tak większość się zarazi to nieuniknione, zaraza potrwa ze dwa lata i będzie mutować. 500 zarażonych i stan wyjątkowy, mogą legalnie zabierać wam samochody i rabować prywatne domy, śmieszne, taki parszywy czas, że geszefty swój interes na tym biją, reszta się boi. Ale... jak widać prawa natury zawsze działają.

• Lubię to 1
Opublikowano

Wie ktoś może ile dzisiaj wykonano testów?

Opublikowano
36 minut temu, Animus napisał:

Współczuję Ci, tu może być niedługo podobnie.

To bardzo zaraźliwe cholerstwo.

Zgadzam się z tobą w 100% . To jest dopiero początek a nasi mądrzy błądzą jak dzieci we mgle i nas okłamują.

Opublikowano
4 minuty temu, Ryni napisał:

Teraz nie mówi się o ilości testów ale ile celebryci przekazali kasy na walkę koronawirusem.

Coronawirus dzięki ich pieniądzom i modlitwami powędruje dalej bez szkody na naszych rodakach.

Gość Trener40
Opublikowano
6 minut temu, Ryni napisał:

Jeden... Mam 0.8  promila wirusa ;) 

20200321_200918.jpg

Opublikowano

Pytam, bo do kilku dni staram się śledzić jak im to idzie w stosunku do podawanych statystyk, by wyrobić sobie opinie jak bardzo to jest niewiarygodne. 

@Trener40 Mam podobny tylko z zieloną naklejką.

Opublikowano
12 minut temu, Ryni napisał:

Zależy od tego kto liczy:)

Opublikowano
8 minut temu, Jamjestcichy napisał:

Zależy od tego kto liczy:)

To tzw. kreatywna księgowość.  Testów wykonanych 100 ale poprawnych wyszło 5,pozostałe były zainfekowane nieznaną substansją.

Z TV to my się za wiele nie dowiemy jeden bullshit spada na każdą TV TVPiS, TVN jeszcze PolShit myśli ale tylko za siebie

Opublikowano

Dlatego trzeba oglądać wszystkie, bo wszędzie propaganda, i jeden drugiemu błędy wytyka, a jak się pomyli to wrzuca trochę prawdy i to trzeba wyłapać, żeby wiedzieć co się dzieje.

Opublikowano

Jak uslyszalem w jaki sposob po akcji TBG identyfikowano osoby / personel do do testow (dla wszystkich nie ma lub stwierdzono niewielkie ryzyko) to wczesniejsze wrzutki tych ludzi i lekarzy o sytuacji dramatycznej sa prawdziwe.

Opublikowano (edytowane)

@Ryni w Tv dawkują, rano zaraziło się 11, około 11:00 kolejnych 12 , a wieczorem kolejnych 50.

6 minut temu, Ryni napisał:

Dlatego trzeba oglądać wszystkie, bo wszędzie propaganda, i jeden drugiemu błędy wytyka, a jak się pomyli to wrzuca trochę prawdy i to trzeba wyłapać, żeby wiedzieć co się dzieje.

Trzeba włączyć radio krótkofalarskie aby posłuchać co mówią LUDZIE a nie marionetki w TV. Mam słucham, gadam i wiem że DUPIE jesteśmy. W sieci DMR mówią że jest źle, na falach HF mówią że jest tragedia w sklepach.

Oczwiście dysponuję licencją krótkofalarską SQ5NX(y)

Edytowane przez szari
Opublikowano

@PioBin

Dziwisz się jak testy kosztują 500zł/szt-skąd taka kwota?

Znalazłem również to o czym pisałeś,czyli szybki test na koronawirusa Right Sign dla każdego.

Opublikowano (edytowane)

Ta cena wynika z popytu - takie kure...stwo,. Nie tylko my ich potrzebujemy.

Czy tego nie można produkowac u nas?

@Jamjestcichy Nie znam sie czy to dobre jest.

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie używać wulgaryzmów
Opublikowano

@szari No właśnie przez cały dzień udało się znaleźć tyko około 70 przypadków, a logiczne jest, że to za mało, bo pewnie znowu wykonano około 1500 testów, no może 2000, a limit to 3000, bo więcej się nie da.

Tak naprawdę to teraz cała Unia zdaje egzamin i przypuszczam, że zadem rząd w europie tego testu nie zda, więc może przez wirusa możliwy jest reset całej Unii, a my możemy liczyć tylko na siebie w alce z wirusem.