Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Wiadomość dodana przez marcin,

W temacie dyskutujemy wyłącznie o polecanych aktualnie ekogroszkach (zalety, wady, jakość, cena). Wszelkie ogólne dyskusje proszę prowadzić np: Ogólnie o cenach opału itp... i podobne tematy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz kupić Ekosun ponoć jest mocniejszy.

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 865.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Najlepsi użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Wiesz jak to mówią, cena czyni cuda 🤪 niby tylko stówka na tonie różnicy, ale na 3t robi się 300zl 🤣

Opublikowano

Mówią też chytry dwa razy traći.

A tak na serio Ekosun jest sprawdzony .

Usa -Iran juz prawie dogadane więc wegle pójdą w dół tak przypuszczam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cena mocno podejrzana, 28mj chodzą po ok 1700, nie 1300

Opublikowano

Możliwość zapłacenia tylko przelewem na numer konta który nie jest zarejestrowany jako płatnik VAT. Czy naprawdę tak trudno to sprawdzić, że trzeba pytać o każdy taki głupi adres na forum?

https://podatki-arch.mf.gov.pl/wykaz-podatnikow-vat-wyszukiwarka/

03Numer rachunku
22 2030 0074 5996 0101 7988 3532

image.png.b8f4cf9d81f28f7b37f4bf1f95712f6a.png

Opublikowano

I teraz pytanie - kupować czy czekać, bo może zrobić promkę jak w zeszłym roku, że taniej przy zakupie 3t 🤔

Opublikowano

Dzwoniłem do Pani z Atexa i powiedziała, że nie planują już promocji w tym roku. Pytanie czy ufać ? Ja zaryzykuje, bo jowisz sprawdzony u mnie i popiołu prawie 0. 

Opublikowano

Wczoraj kupiłem z olx Energo Power 27-29mj za 1550,frakcja drobna suchy.

Opublikowano

Co to znaczy dobra cena?

Opublikowano

Kupował ktoś z https://wyrobyweglowe.pl/ ?
Mam pytanie odnośnie dostawy, czy kurier normalnie zrzuca tam gdzie chce klient czy na wyjebce zostawia pod bramą...?

Edytowane przez Pjottter

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sezon letni mija, czy są jakieś promocje na ekogroszek? na pgg była ale juz jest po promocji. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś dojechał Jowisz, 2 tony. Na razie otworzyłem tylko jeden worek, ale wydaje się ok. Na pewno suchy, nic nie kapało z worków jak wrzucałem do piwnicy. Węgiel czarny, trochę świecący, frakcja standardowa jak na Jowisz, lekko drobna ale nie ma tragedii.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj dotarł do mnie Groszek od Broda Trans. Niestety worki słabej jakości, kilka się rozerwało. Jednak dzięki temu wiem, że jest suchy, dobra frakcja i na oko dobrze wygląda.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

0szaleli z ceną groszku, ponad 20% w ciągu tygodnia.

Opublikowano

W mediach robią szum to ludzie zaczęli kupować, a że jest popyt to cena rośnie. Dlatego kupuje się węgiel w okolicach maja- czerwca wtedy mniej wiecej jest najtańszy

Opublikowano

Nie wiem czy przy obecnych cenach groszku jest opłacalne ogrzewanie na węgiel groszek.

Opublikowano

początkiem czerwca płaciłem za ekogroszek 1600zł/t a za pellet 1700zł.

ale nie o tym...

o ile mnie pamieć nie myli to nigdy nie kupowałem opału w czasie wrzesień-grudzień

jesienny standard i w kółko wałkowany temat wszyscy rzucają się we wrześniu na opał bo pomału sezon rusza to cena w górę, więc normalka tym bardziej w tym roku wiadome było co będzie na jesieni

sam jakbym był handlarzem to wolałabym przecież sprzedać 10t pelletu po 2400 niż 20 po 1200

z drewnem było tak samo gdy jeszcze paliłem to starałem się żeby w sierpniu kończyć robotę(cięcie, układanie) na kolejne sezony a od września to już człowiek był myślami przy rozpoczynającym się sezonie a nie zawracał sobie głowy skąd wziąć opał i za ile...

Edytowane przez luceo

Opublikowano

Dokładnie tak jak piszesz!  Ludzie budzą się na tydzień przed rozpoczęciem sezonu grzewczego, że opał potrzebny, a potem jęki, że 😉

Rozumiem, że niektórzy po prostu odkładają pieniądze na ten opał i nie mają na zakup w czerwcu, ale znam takich którym nie brakuje a wchodzą w nowy sezon jakby nie wiedzieli, że w październiku będzie zimno, to jest dla nie do pojęcia 🙃

Opublikowano

Wchodze na OLX i pellet po 1800-1900. Kupowalem w kwietniu/maju po 1400.

Podrozalo jak co roku przed sezonem.

W przyszlym roku 2027 pewnie kupie po 1600-1700 aby przed sezonem nie placic 2000-2100.

I tak co roku… az do sensu oplacalnosci…

Opublikowano

No zawsze można nie palić i wtedy będzie się opłacało. Żeby nie powiedzieć za darmo. W przypadku ogrzewania nie ma czegoś takiego jak opłacalność. To jest konieczność. Nie ważne ile kosztuje.