Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@sambor i sa na kazdym. Chodzilo mi ze dac automatyczny na tej drabince w lazience na poddaszu. 

Opublikowano

@sambor musze w jakis sposob umocowac sprzegło lepiej podwiesic do sufitu linka i sruba rzymska czy cos pod spód wlozyc?

Czy zawor zwrotny na CW obecnie halasuje mi jest w  pionie tuz za pompa, moge go dac na powrocie i tez w pionie czy lepiej za pompa ale w poziomie? 

I odpowietrznik CW dac blizej wezownicy zbiornika czy za pompa dac trojnik na łuku? 

Opublikowano

@sambor Wyjscie z kotla bedzie 5/4 cala i sprzeglo do niego bedzie podlaczone ksztaltkami stalowymi 1 cal wiec chyba to wytrzyma ewentulnie podepre od spodu?  A czy ZZ na CO tez dac na powrocie czy raczej tu za pompa?

A i jeszcze ten odpowietrznik CW gdzie najlepiej bylo by go dac? 

Opublikowano (edytowane)

@samborNarazie pompy CO nie mam a po jej zalozeniu nie wiem co będzie za pompa kotłowa jest cisza. 

A tak na marginesis czy po założeniu sprzegla pompa kotlowa i podlogowa maja pracowac na stałe? Jak to powinno Twoim zdaniem działać? 

Edytowane przez palacz66
Opublikowano
20 minut temu, palacz66 napisał:

A tak na marginesis czy po założeniu sprzegla pompa kotlowa i podlogowa maja pracowac na stałe?

Raczej tak, to trzeba praktycznie ustalić , czasem wystarczy tylko pompa od podłogówki na stałe, ale wtedy szkoda ciepła które zostaje w kotle. 

Opublikowano

@sambor po niedzieli jeszcze sie odezwe jak bede montowal całość. Jak masz jakas wskazówkę chetnie wyslucham co do montazu. 

Opublikowano

@palacz66 To powieś to na obejmie metal-guma 1'' i pręcie gwintowanym (są nawet metrowe ) bo linka z czasem może się wyciągać

Opublikowano

Wybierasz odpowiedni profil, element skrętny (nakrętka ząbkowana ze sprężynką) i odpowiedni uchwyt z gumą.

mocowanie.jpg

Opublikowano (edytowane)

Spawanie :

@palacz66 

spacer.png

IMG_20200209_153335.jpg

Edytowane przez palacz66
  • Lubię to 1
Opublikowano

@sambor jak to wyglada? 

Opublikowano

Haha @sambor 

Opublikowano (edytowane)

ale spust miał być od dołu , aby wszystko opróżniać

Edytowane przez mironw
Opublikowano

No i jest? 

IMG_20200210_114706.jpg

Opublikowano (edytowane)

Na poczatku mialo byc to spustem.

@Digitrax dzieki oby tez tak ładnie  chodzilo jak wyglada. 

Edytowane przez palacz66
Opublikowano

To czas na montaż i zdjęcia . Powodzenia , tylko nie OCYNK bo długo ten kwasiak ładny nie będzie - tylko kształtki czarne , albo ocynkowane możesz wypalić -- chociaż zdarzyło mi się że po wypaleniu ocynku kształtka miała dziury

Opublikowano

U mnie nie ma innych tylko ocynk. 

Opublikowano (edytowane)

to do kotła i wypal ocynk chyba że masz dojście to możesz palnikiem rozgrzać do białości i wypali bo ocynk i miedż czy kwasiak to NA BANK ELEKTROLIZA  i pozjada Ci ten ocynk i wrócisz do problemu , a przy wodzie kotłowej to 100% rok -półtora

Albo tylko mosiężne kształtki -co prawda droższe

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano (edytowane)

A jak by wygladala wypalona ksztaltka? Jest czarna czy taka siwa matowa sie zrobi? 

Ile czasu powinno sie wypalać ten ocynk? 

Edytowane przez palacz66
Link afiliacyjny

🔥 Szukasz instalatora kotła gazowego?

Wypełnij krótki formularz i porównaj oferty firm z Twojego regionu

Porównaj oferty