Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik Kotla Skzp-02 - Aplikacja Mobilna, Konwertery

Wiadomość dodana przez marcin

Tutaj piszemy tylko o aplikacji mobilnej dla SKZP autorstwa @wojszym2244.

Główną dyskusję o SKZP 02 znajdziesz klikając tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Myśle, że około 300. Potem wyłączę możliwość dodawania nowych. 

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie cytować ostatniego postu
Opublikowano

A potem będzie opłata abonamentowa 5 pln/rocznie, a jak nie to wypad z serwera i następny w kolejce wskakuje (pod warunkiem, że zapłaci... ) 😄

Opublikowano (edytowane)

Za opłatą też się nie da. Jak serwer nie uciągnie więcej to płacenie nic nie da. Obecnie obciążenie procesora jest na poziomie 80%.

Edytowane przez Ryszard
Opublikowano

Miałem na myśli opłatę dla tych 300-tu wybranych, którzy już są na serwerze 🙂

Opublikowano
Za opłatą też się nie da. Jak serwer nie uciągnie więcej to płacenie nic nie da. Obecnie obciążenie procesora jest na poziomie 80%.
A nowy serwer?

Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Otwierasz aplikację SKPZ VIEWER przeciągasz palcem z prawej do lewej i masz nową zakładkę. Dalej już wiesz co masz wpisać.

Opublikowano

Użyj komputera i przeglądarki np. chrome to będziesz wiedział czy to wina smartfona.

Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam mam problem z apka. Za kazdym razem musze sie logowac. Nie zapamietuje id ani hasla. Oczywiście mam zaznaczone zeby pamiętała. w tamtym sezonie wszystko smigalo a teraz juz zainstalowalem na nowo i dalej to samo. Pozdrawiam 

Opublikowano
W dniu 7.10.2021 o 00:37, carlo napisał:

W części DANE LOGOWANIA jest pole Nick a nie id

Można logować się przez ID lub nick. U mnie też trzeba logować się za każdym razem, pomimo zaznaczonej opcji zapamiętania, nie wiem czy to wina apki czy telefonu.

W dniu 24.09.2021 o 20:37, adam21267 napisał:

A ja znalazłem mały problem. Mianowicie taki gdy robią zmiany w aplikacji to wyświetlacz sterownika w kotłowni świeci jasno. Nie sciemia się do skali na którą został ustawiony

To raczej wina sterownika, u mnie jest podobnie, raz się ściemni a raz nie, niezależnie czy korzystam z apki Timela czy SKZP Viewer. 

Opublikowano
W dniu 23.09.2021 o 20:18, wojszym2244 napisał:

Nie chce mi się 🙂 a pozatym nie nie mam bragera.

Dzięki za wykres 👍

• Zgadzam się 1
Opublikowano

Tak z ciekawości - co jest problemem - rozmiar bazy czy obciążenie bieżącą obsługą ładowania/odczytu danych?

Opublikowano
6 minut temu, wojszym2244 napisał:

Konta są usuwane po 30 dniach braku danych ze sterownika.

Auć. Jest szansa na nowe na nowym serwerze czy rejestrację są zablokowane?

Pozdrawiam

Opublikowano

A czytasz trochę forum? Nawet 5 postów wstecz...?

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Tak, czytam. I moje pytanie o tym świadczy. To, że zablokowane jest tworzenie nowych kont na starym serwerze nie oznacza, że nie można tego zrobi na nowym serwerze testowym. I o to tylko pytałem.

Edytowane przez Ryszard
Opublikowano

Jestem już na nowym serwerze - przez stronę działa. Nie mogę się jednak dostać tam przez SKZP Viewer co jak sądzę wynika z faktu, że w aplikacji zaszyty jest adres starego serwera. Czy ktoś zna sposób na zmianę adresu serwera w SKZP Viewer (o ile mój tok rozumowania jest poprawny)?

pozdrawiam