Animus Opublikowano 26 Listopada 2018 #251 Opublikowano 26 Listopada 2018 14 godzin temu, RadzioRadman napisał: czy jest to warte tyle pieniędzy Dla mnie tak. Cytuj
Animus Opublikowano 26 Listopada 2018 #252 Opublikowano 26 Listopada 2018 2 godziny temu, jarrek napisał: @Animus zanim kupiłeś bruli brałeś, któryś z powyższych pod uwagę? Tak, ale ja kupuję ster nie dla wykresu, tylko oszczędnego zużycia paliwa. W bruli po zakupie tylko SMS-y są płatne, sterownik wtedy wysyła powiadomienia na smartphona. 12,30 zł Pakiet 10 punktów Cytuj
mkaczko Opublikowano 28 Listopada 2018 #253 Opublikowano 28 Listopada 2018 O tym myślę, zastanawiam się nad skzp, bruli, spp v2. [mention=42176]Animus[/mention] zanim kupiłeś bruli brałeś, któryś z powyższych pod uwagę? Jeżeli się mylę to proszę poprawić; skzp chyba najlepiej prowadzi proces spalania w pid, tylko słabo wypada kątem netu (darmowego?); sppv2 ponoć równie dobrze moduluje, ma też fajnie ogarnięty net, ale tu też nie wiem czy full dostęp jest darmowy, bruli najmocnejszy od strony netu, ale moduluje słabiej niż powyższe dwa.witamja nad wymiana sterownika zastanawialem sie ze 3 miesiacefabrycznie byl ognik pid, ktory moim zdaniem dzialal w pid calkiem niezlerozwazalem bruli, ecoal, skzp, sppv2, cobra 2, taloswybor padl na sppv2, przemyslany sterownik, niezle moduluje, u mnie na kotle 25 kw, moduluje od 7kw do 17kw taka moc maksymalna ustawilem, strona www oki, obaluga pomy co, cwu, cyrkulacji, plus 2 wyjscia sterowane do 1 podlaczona jest pompa kotlowa, koszt roczny www 35 zetajego odpowiednikiem jest ecoal, bruli nie ma modulacji aczkolwiek przelanczanie miedzy mocami wg zapotrzebowania na cieplo jest w pewnym sensie modulacja,pozostale sterowniki nie maja netu w ogole lub jak w przypadku skzp modul internetowy nie ma strony, cobra ma dostawke ale nie widzialem dema,wykresy bardzo dobra rzecz dzieki temu widze jak kociol reaguje na zapotrzebowanie zglaszane przez co i cwu, bardzo duzy komfort, np. ide spac, za goraco, telefon do reki, kociol przechodzi na strefe nocna, lub wylanczam obieg co, o 5 co staruje o 7 cieplutko,przy temp do 5 stopni wykorzystywalem strefy, zbiornik 140 kg ekogroszku wystarczal na tydzien,na stronie ekotlownia.pl sterownik mkaczkojesli ktos chcialby zobaczyc sppv2 w akcjipozdrawiamWysłane z mojego Z10 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
robinet Opublikowano 3 Grudnia 2018 #254 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Widzę, że stronę pomału budują, dodają nowe podstrony. Może się dźwigną? Cytuj
marqo Opublikowano 3 Grudnia 2018 #255 Opublikowano 3 Grudnia 2018 istniejącą na runku - brzmi „obiecująco” Cytuj
Animus Opublikowano 4 Grudnia 2018 #256 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Szanowni Państwo, Wcześniejsze warunki techniczne były niedostateczne do poprawnego działania serwisu e-multifun. Aktualnie posiadamy łącze światłowodowe o bardzo dobrych parametrach technicznych. Prace nad uruchomieniem usługi w toku. Planowane włączenie usługi do 7.12.2018 r. Zespół RecelArt Electronic Cytuj
kecajbi Opublikowano 4 Grudnia 2018 #257 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Pożyjemy zobaczymy. :) jeszcze 3 dni. Ale po tym wszystkim coś mi się wierzyć nie chce. :) Cytuj
Zartom123 Opublikowano 7 Grudnia 2018 #258 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Działa komuś e-multifun? Cytuj
robinet Opublikowano 7 Grudnia 2018 #260 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Na ich stronie pisze " włączenie usługi do 7.12.2018 r ". Ja mam na komputerze 07.12.2018, to chyba daty się nie zsynchronizowały :D Taki mały żart :D Cytuj
rymol Opublikowano 7 Grudnia 2018 #261 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Panowie, nie panikujmy. Jest jeszcze godzina, na pewno uruchomią! Cytuj
kecajbi Opublikowano 10 Grudnia 2018 #262 Opublikowano 10 Grudnia 2018 chyba coś się pojawiło :) Cytuj
rymol Opublikowano 10 Grudnia 2018 #263 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Hehe, włączyli znowu sam serwis, natomiast komunikacji ze sterownikami nie ma. Te ich buńczuczne zapowiedzi o światłowodzie to też lipa, bo serwer e-multifun.pl stoi nadal na łączu xDSL - dla niewtajemniczonych to łącze ma upload max 4 Mb/s. 1 Cytuj
jarrek Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor #264 Opublikowano 10 Grudnia 2018 No tak, ciekawe co z tymi którzy zapłacili za dostęp... Cytuj
marcin459 Opublikowano 12 Grudnia 2018 #265 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Działa komuś emultifun??? Cytuj
jarrek Opublikowano 13 Grudnia 2018 Autor #266 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Na stronie recalart pojawiła się nowa informacja: Szanowni Państwo, Wcześniejsze warunki techniczne były niedostateczne do poprawnego działania serwisu e-multifun. Aktualnie posiadamy łącze światłowodowe o bardzo dobrych parametrach technicznych. Serwer pracuje, ale mogą występować jeszcze problemy z logowaniem, lub odbieraniem danych. W takim przypadku prosimy o wysyłanie wiadomości e-mail na adres e-multifun@recalart.com z podaniem loginu i opisem problemu. Zespół RecelArt Electronic Cytuj
robinet Opublikowano 13 Grudnia 2018 #267 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Wysłałem maila do nich na ten adres. Zobaczymy, czy chociaż odpiszą. Cytuj
rymol Opublikowano 13 Grudnia 2018 #268 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Nie odpiszą. Myślę, że oni szukają firm które kupią od nich ten nowy sterownik, a e-multifun odpalili, żeby potwierdzić, że niby działa dostęp do sterownika przez net. Robią z nas zwykłych baranów... a to że łącze zmieniali którego nie zmienili, a teraz walą ściemę że "niektórzy mogą mieć problem, wyślij maila". Cytuj
jarrek Opublikowano 14 Grudnia 2018 Autor #269 Opublikowano 14 Grudnia 2018 @rymol aż tak źle może nie jest. Jak rozmawiałem z recalart kiedyś, to pierwsze pytanie było jakiej firmy kocioł, więc to daje nadzieję, że działają z innymi. Ja również wysłałem, jak odpiszą dam znać. Cytuj
Animus Opublikowano 14 Grudnia 2018 #270 Opublikowano 14 Grudnia 2018 (edytowane) 16 godzin temu, robinet napisał: Wysłałem maila do nich na ten adres. Zobaczymy, czy chociaż odpiszą. Jak masz kocioł Sasa, to Ci nie uruchomią. Edytowane 14 Grudnia 2018 przez Animus Cytuj
marcin459 Opublikowano 14 Grudnia 2018 #271 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Dlaczego na Sasa mają nie uruchomić??? Cytuj
jarrek Opublikowano 14 Grudnia 2018 Autor #272 Opublikowano 14 Grudnia 2018 @Animus skąd to wiesz? Wersja premium to dla nich kasa, więc nieważne skąd. Cytuj
robinet Opublikowano 14 Grudnia 2018 #273 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Dzisiaj nie odpisali i nie uruchomili zdalnego dostępu. Jest jak jest, czyli od 9 miesięcy nie działa. A ile poszkodowanych osób rzeczywiście jest, nie wiem. W szukajce pokazuje mi 9 użytkowników. I teraz pytanie czy tylko 9 osób, korzystało ze zdalnego dostępu? Cytuj
knedel Opublikowano 15 Grudnia 2018 #274 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Ja korzystałem zdalnie z e-multifuna. Obecnie jakoś radzę sobie przez IP sterownika w sieci lokalnej i aplikację eMultifunAnalyzer2 napisaną w Javie. Ale to mi działa tylko lokalnie w domu, nie bawiłem się w przekierowanie portów etc. eMultiFunAnalyzer2.zip Cytuj
rymol Opublikowano 15 Grudnia 2018 #275 Opublikowano 15 Grudnia 2018 (edytowane) knedel możesz napisać coś bliżej? działa ci bezpośrednie połączenie po adresie sterownika? czy trzeba kopiować dumpa z karty SD? EDIT: OK, już mam, trzeba odpalić z run.but a nie z pliku jar, a ścieżka powinna wyglądać tak: http://{ip-sterownika}/dump.txt Edytowane 15 Grudnia 2018 przez rymol Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi