Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Matejko1 napisał(a):

@PioBin Ja nie robię insynuacji, że jak komentujesz tanie kotły to po to aby się przyczepić, więc daruj sobie takie przytyki i złośliwości.

Problem z hałasem w kotłach z dmuchawą jest przecież stary. I jest to na filmach Youtube, które można obejrzeć i odsłuchać. Jak chcesz możesz je sobie znaleźć i linkować dla potomnych.

Nie zmienaj postow i nie zycze sobie zebys sie do mnie zwracal na forum. Juz dawno przejzalem na oczy z kim mam do czynienia.

Ja nie napisalem nic do Ciebie i o Tobie.

Opublikowano (edytowane)

@PioBin Ja nie robię wywodów, iż skoro @Piobin faworyzuje drogie kotły z drogą elektroniką to nie powinien szukać dziury w całym w innych kotłach gdy tej dziury nie ma, więc proszę sobie takie insynuacje, przytyki i złośliwości darować.

@PioBin Ja nie robię insynuacji, iż dawno przejrzałem na oczy z kim mam do czynienia, więc proszę sobie takie insynuacje, przytyki i złośliwości darować.

Ty masz kocioł podajnikowy na pellet, a mowa jest o kotłach zasypowych a o tych są filmy. Podajnikowymi nie interesowałem się na tyle, żeby zastanawiać się nad hałasem dmuchawy.

Edytowane przez Matejko1
  • Haha 1
Opublikowano

Skoro kolego @Matejko1 poczul sie personalnie dotkniety wiec moze mam racje?

Zadnych marek kotlow nie faworyzuje.

Cenie technologie i inzynierie, konstrukcje i pomiary, pomysl i innowacyjnosc, postep!

W Twoim kotle tego brak!

Opublikowano

O, się zaczyna.🫤

Opublikowano (edytowane)

@PioBin Ja nie robię insynuacji, że skoro ktoś poczuł się personalnie dotknięty przytykami czy złośliwością to racją jest iż należy mu robić przytyki i złośliwości, więc proszę sobie takie insynuacje, przytyki i złośliwości darować.

Ja nie robię insynuacji, że drogie kotłom z drogą elektroniką są Twoje, więc proszę sobie takie insynuacje, przytyki i złośliwości darować.

Ja cenie sens ekonomiczny inwestycji, bezawaryjność, technologie i inżynierie, konstrukcje i pomiary, pomysl i innowacyjnosc, postep!

Natomiast mam inny pogląd na kotły. Uważam, że różne kotły są dobre w zależności od sytuacji i żadnych nie faworyzuje.

Edytowane przez Matejko1
Opublikowano

Sie nakrecil.

Prosilem zeby juz do mnie nie pisal. Ja nie bede pisal do niego. Natomiast nie omieszkam skomentowac tego co wypisuje lub insynuuje.

Opublikowano (edytowane)

Ja nie robię wywodów, że @Piobin "się nakręcił" i tego typu przytyki i złośliwości proszę sobie darować.

Ja nie robię wywodów, że @Piobin coś "wypisuje" i tego typu przytyki i złośliwości proszę sobie darować.

Prosiłem aby @Piobin nie robił insynuacji i pewnie w zależności od potrzeby będę komentował.

Edytowane przez Matejko1
Opublikowano

Zaraz tu wpadnie 🕵️ i będzie nałożona blokada lub ⛓️💥.

Opublikowano

@maracz Ja nie mam fabryki kotłów ani laboratorium diagnostycznego.

A czy Ty w Twoim MPM-ie wyliczyłeś o ile poprawia sprawność zastosowanie sterowanie sondą lambda w porównaniu z sytuacją gdybyś wyłączył sterownie sondą lambda a resztę ustawień pozostawił bez zmian?

Opublikowano
2 godziny temu, maracz napisał(a):

@Matejko1 jaki Ty masz w ogóle kocioł? Jakie masz doświadczenia  ze spalaniem paliw stałych? 

Dobre pytanie…

38 minut temu, Matejko1 napisał(a):

@maracz Ja nie mam fabryki kotłów ani laboratorium diagnostycznego.

Skad normalnemu uzytkowikowi kotla przyszlo to do glowy?…

Opublikowano

Ja nie robię wywodów skąd normalnemu użytkownikowi jakim jest @Piobin przyszło to czy inne stwierdzenie do głowy, więc proszę o darowanie sobie tego typu złośliwości i przytyków.

Dobre pytanie to jest czy Ty w Twoim MPM-ie wyliczyłeś o ile poprawia sprawność zastosowanie sterowanie sondą lambda w porównaniu z sytuacją gdybyś wyłączył sterownie sondą lambda a resztę ustawień pozostawił bez zmian?

Opublikowano

Kwestionujesz wszystko, ale nie możesz rozpalić ognia 🙂 

Opublikowano
4 godziny temu, maracz napisał(a):

@Matejko1 jaki Ty masz w ogóle kocioł?

Jakie masz doświadczenia  ze spalaniem paliw stałych? 

Dołączam do pytania na które brak odpowiedzi a wydaje sie banalnie proste.

• Zgadzam się 1
Opublikowano

Możnaby się dołączyć do pytania czy Ty w Twoim MPM-ie wyliczyłeś o ile poprawia sprawność zastosowanie sterowanie sondą lambda w porównaniu z sytuacją gdybyś wyłączył sterownie sondą lambda a resztę ustawień pozostawił bez zmian?

Opublikowano

@Matejko1 Typie, ja rozumiem że można mieć różne poglądy i sposoby na temat spalania paliw stałych. Widzę/widzimy i czytamy co pokazują,piszą użytkownicy forum na ten temat. Ty jak widać jesteś mocny tylko w gębie, bo póki co, albo nie chcesz nic powiedzieć na temat własnych doświadczeń, albo ich w ogóle nie posiadasz. Dla mnie Twoja rola na tym forum jest co najmniej dziwna i niezrozumiała i genaralnie jesteś dla mnie niewiarygodny.

Opublikowano (edytowane)

@maracz Ja nie kieruje do ciebie określeń, że jesteś „Typem” więc proszę sobie tego typu złośliwości i przytyki darować.

Ja nie robię wywodów, że jesteś mocny w gębie bo póki co, albo nie chcesz nic powiedzieć na temat własnych doświadczeń, albo ich w ogóle nie posiadasz, tudzież albo że nie chcesz nic powiedzieć na temat pomiarów sprawności spalania z sondą lambda i spalania bez sondy lambda, albo tych pomiarów sprawności w ogóle nie posiadasz i że dla mnie Twoja rola na tym forum jest co najmniej dziwna i niezrozumiała i generalnie jesteś dla mnie niewiarygodny, więc proszę sobie tego typu złośliwości i przytyki darować.

Edytowane przez Matejko1
Opublikowano
2 godziny temu, Matejko1 napisał(a):

normalnemu użytkownikowi jakim jest @Piobin

To są jeszcze nienormalni? - chętnie ich poznam.

12 godzin temu, nightwatch napisał(a):

Miało być o kotłach to jest kocioł

To nie kocioł to magiel!

Opublikowano

A temat nie na temat dalej się ciągnie jak spaghetti western.🤓

Odnośnie sprawności spalania z sondą czy bez to chyba wszyscy ( prawie ) wiedzą ( lub nie ) że owa sonda daje przewagę do tylko 3% ( a czasem i mniej ) więcej niż bez. No ale, ale jak to, się ktoś zapyta. Ano takie wartości wychodzą na analizatorze - ale tylko podczas certyfikacji/badania urządzenia w laboratorium ( jeśli kto kolwiek wie jak takie badanie jest przeprowadzane ).

A jak wypada w domowej kotłowni ? Pewnie lepiej, a może się mylę.