Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Stalmark ekopionier 20kW za wysoka temperatura podajnika ST-755 z pid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nawet jak nie będzie dymić, to będzie śmierdzieć takim węglowym 'czadem'. Śmierdzi? 
Uszczelki na koszu może wymień na nowe.

To w koszu to chyba nie do końca jest woda, to może być taki kondensat co normalnie niszczy kominy, a u Ciebie trafia do podajnika.
Zrób jeszcze zdjęcie retorty podczas pracy  i węgla na niej - czy jest on taki sam jak w podajniku, czy zmielony na drobno? Pali się równo na całej retorcie? Mam przeczucie że to spalanie nie wygląda dobrze.

Opublikowano

Szukaj nie sczelnosc tego kosza.Jest tam,w koncu odpali ci caly zasyp,nie lekcewaž tego.Malutka dziurka,sczelinka....

Opublikowano

Zbiornik zasypowy najprawdopodobniej do wymiany  jak się go uderzy młotkiem tam gdzie jest ta korozja to pewnie wyleci dziura .

Opublikowano
10 godzin temu, bercus napisał(a):

Szukaj nie sczelnosc tego kosza.Jest tam,w koncu odpali ci caly zasyp,nie lekcewaž tego.Malutka dziurka,sczelinka....

Taka korozję znalazłem

20250127_220129.thumb.jpg.b1d01fff6bfe43cf850d3057ed955048.jpg

20250127_220043.thumb.jpg.7d06ad370e978660ce98beadf9d92237.jpg

20250127_220035.thumb.jpg.2613d6a118c80f82f0e1d13631c92df2.jpg

Opublikowano

szukaj dziury, korozja wiadomo że będzie w różnych miejscach w kilkuletnim żelastwie i nie da się tego uniknąć, ale jak przerdzewiało na wylot to będzie wiadomo gdzie jest problem. Choć ja bym obstawiał że raczej uszczelka pod klapą - można takie uszczelki z klejem kupić na metry i wymienic. Sam kosz nie wygląda na tak skorodowany żeby się rozpadał.

Opublikowano

Tego musisz podlubac,bys wiedzial,czy jest to dziurawe i miec rowno przygotowany klej do poprawienia.Dziwi mnie ale ta klapa kosza,že nie jest plaska,podejzrewal bym jej,že nie sedzi w tym wungli calkowo o.k.,czy zle cos polapalen na zdejcjach i jest plaska?Niesczelnosc musisz znalazc sam,tej my na internetach nie wyszukamy.