Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Ten temat został zamknięty. Proszę o korzystanie z nowych tematów:

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisałem, że dla przykładu struktura konstrukcji zewnętrznej auta się pokrywa. Takimi wozami rozwożą węgiel w składach opału.

Opublikowano (edytowane)

A bo, to raz..

https://www.dostawczakiem.pl/pocztowe-iveco-daily-wazylo-12-100-kg-przy-ladownosci-480-kg/

---------------------------------------------------------------------------------------------------

https://www.dostawczakiem.pl/pocztowe-iveco-daily-niesprawne-i-przeladowane-o-5-ton/

---------------------------------------------------------------------------------------------------

https://www.dostawczakiem.pl/pocztowe-iveco-daily-wazylo-9200-kg-co-na-to-poczta-polska/

Edytowane przez XZONE
Opublikowano

podwykonawca, pare lat temu jak kupowałem miał w workach to mi przywozili właśnie podwykonawcy różnymi takimi rozpadającymi się złomami z których lał się olej i w ogóle tego nie gaslili, bo potem już by nie odpaliło, złoci ludzie, ci to wjeżdżali wszędzie, węgiel miałem 50cm od okienka 😉 teraz poczta obkupiła się we własne pojazdy i zatrudniają kierowców, no ci są odpowiedzialni finansowo za powierzony sprzęt i żadne osdstępstwa od bezpiecznych zasad nawet na milimetr nie wchodzą w rachubę...

• Zgadzam się 2
Opublikowano

+ kierowca oferma i mamy jak mamy.

2 godziny temu, XZONE napisał:

taki dupnym tirem mi przyjechał zdjęcia dla podglądu: 

Miałem to samo, foch, zostawia na ulicy/chodniku, albo odjeżdża. 

Gdyby powiedział mi normalnie, Panie nie umiem/boję się wjechać, a tak mnie zagotował bo w 4m bramę w którą tir z naczepą potrafi wjechać nie potrafił wykręcić, łajza jedna.

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie aby rzucić i spier... bo ma inny węgiel do rozwieźienia ponad 12 ton jeszcze tego Karlika miał i czas go naglił ewiedetnie istny gbur zero dogadania się...

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie cytować ostatniego postu
Opublikowano

Ludzie co wy się czepiacie tych kurierów.

Miał dowieźć i rozładować to to zrobił. Oni nie są od tego żeby wam zrobić tylko żeby obskoczyć jak najwięcej punktów możliwie najszybciej.

Idę o skrzynkę piwa że jak byście byli na jego miejscu i co drugi klient by brynczał żeby mu tam pokombinować podjechać to też byście go olali

Gość ma płacone kilometry i punkty, do tego musi pilnować czasu pracy i robić przerwy, przez co jego chęć pomocy może go kosztować często dniówkę za free

Nie jestem kierowcą i sam za nimi nie przepadam, ale ludzie troche empatii i zrozumienia a nie tylko psioczyć i narzekać

• Zgadzam się 2
Opublikowano

ja psioczę tylko troszkę a to tylko dlatego, że kupując od lat wielu i to głównie przez internet posiadam pewną skalę porównawczą - przedostatnio jak kupowałem zasypowca to chudziutki malutki chłopaczek (chyba GLS) zjechał ze mną z tym kotłem na paleciaku po pochylni pod same drzwi piwnicy, przez 2 progi, zakręty itp, o jeżdżeniu autem po nieutwardzonym podwórku nawet nie wspomnę, zrewanżowałem się jakoś finansowo o ile pamiętam - a poczciarz pod bramę i ani kroku dalej 😉 nauczony doświadczeniem obecnego kotła nie kupowałem już "na allegro" tylko od instalatora/przedstawiciela producenta z gwarancją wniesienia do piwnicy... Któraś firma sprzedaje ekogroszek z wysyłką jas fbg - wszyscy tam strasznie psioczą na tego kuriera, u mnie był ze dwa razy, no złoty człowiek, wypakował niby na ulicy bo wjazd niepewny ale potem dymał z tym paleciakiem we wskazane miejsce bez żadnego grożenia siekierą czy coś 😉 i to miał tylko takiego ręcznego, nie elepstrycznego jak poczciarz, który tylko pod bramę i ani kroku dalej 😉 Ja sam kurierowi łapówek proponował nie będę, on mi na ulicy a ja dziękujędowidzenia, bez szantażu, gróźb czy przekupstwa, jakby był miły i podjął trud wypakowania gdzieś bliżej to pieniążek jakiś bez wątpienia by się znalazł, ale on pewnie już nauczony, że nie zawsze się znajduje, tylko się namanewruje a na koniec w zamian jakieś burczenie że paleta krzywa otrzyma... Życie

Opublikowano
20 godzin temu, XZONE napisał:

Nie byłoby nawet szans wjechania w alejkę albo przywiezienia paleciakiem węgla gdyby przyjechał samochodem takim jak na 1 zdjęciu nie byłoby problemu... Czy istnieje jakaś możliwość na przyszłość by zadzwonić do oddziału poczty-polskiej i ustalić transport bo mimo, że była informacja dla kuriera nic to nie dało wysłali TIR-a zamiast małego ciężaraka. Jestem tak zniesmaczony faktem, że 3t węgla 50m od domu musiałem na taczce wozić w godzinach szczytu.

To mnie ubawiłeś😆🤣, proponuję na przyszłość zamów sobie z HDS-em to Ci za płot postawi pod samą kotłownię . Busem pod dom palety z węglem i do tego jeszcze elektryczny "pieskek"🤦‍♂️ no tak klient kupił węgiel po taniości a firma kurierska usługę ma świadczyć pro bono

Opublikowano
W dniu 23.12.2021 o 10:00, arthek napisał:

Panowie jaki związek ma to o czym teraz dywagujecie z tematem tego wątku ?

20 godzin temu, XZONE napisał:

2t tylko i wyłącznie pytam bo chce wiedzieć jak jest. 2t busem do 3,5. dla jasności. Dziś były 3, to liczyłem na małego ciężaraka

18 godzin temu, XZONE napisał:

Napisałem, że dla przykładu struktura konstrukcji zewnętrznej auta się pokrywa. Takimi wozami rozwożą węgiel w składach opału.

Każdy ! samochód rozwożący węgiel na składach jest przeważony. Każda wywrotka bez windy ma rzeczywistej ładowności góra 900kg. Kontener z windą ma jeszcze mniej. Krokodyle już się grubo biorą za to.
Nikt nie kupuje samochodów z większą ładownością, bo zmieniają się uprawnienia, normowany czas pracy, rozliczenia czasu pracy, zupełnie na cena za pracę dla kierowcy.

Opublikowano
17 godzin temu, KarolBl napisał:

Ludzie co wy się czepiacie tych kurierów.

Miał dowieźć i rozładować to to zrobił. Oni nie są od tego żeby wam zrobić tylko żeby obskoczyć jak najwięcej punktów możliwie najszybciej.

Uważasz, że stawianie palety na pasie drogowym drogi wojewódzkiej jest ok ?

Opublikowano (edytowane)

Nie zdążył, ale taki miał plan.  Do tego foch! "Odbiera Pan, czy nie ?! Bo odjeżdżam! "

Edytowane przez o6483256
Opublikowano

Cześć,

Zastanawiam się kiedy zostanie uruchomiony ponownie sklep pgg. Na stronie jest 09.01.2022 jednak przeglądając aktualności mamy informację o nowym ekogroszku dostępnym od 10.01.2022. Czyli odpalamy sklep bez "nowego" produktu? Trochę to dziwne.

2022-01-08_19h48_34.png

Opublikowano

W niedzielę przecież sklepu nie otworzą. Przerwa jest do 9.01, to pewnie podali włącznie. Oj w poniedziałek będzie się działo. Coś też podejrzewam, że procedura kupna też się zmieni.

Opublikowano (edytowane)

Raczej obstawiam zmianę w sposobie "dodawania" towaru. Ktoś z obsługi sklepu rano wprowadzi ilość ekogroszku na dany dzień a jakiś automat będzie losowo wystawiał po np 1 - 2 tony. Takie działanie "zwiększy" ilość zadowolonych klientów a "zredukuje" osoby kupujące po 5 ton.

Sprawdzimy w poniedziałek ... 🙂

Edytowane przez melon81
Opublikowano

Nie liczyłbym na duże zmiany. Póki co dwie są pewne nowy ekogroszek i wyższe ceny. Ilość może też nie być duża skoro pisali tutaj, że dostali z bieżących dostaw, chodzi o datę pakowania. Palę karlikiem już 3 tygodnie, największy minus to dużo popiołu. Jest suchy i kaloryczny, ale jak ktoś nie ma czasu wybierać popiołu co 2-3 dni to lipa. A na pewno są takie sytuacje, że ktoś zasypuje na tydzień bo po prostu nie ma czasu chodzić do pieca. Cena 1020zl z dostawą nadal atrakcyjna, ale na rynku ceny powoli spadają. Zosbyczymy jak nadejdą mrozy. 

Opublikowano

Popiołu jest tyle że masakra- tylko cena go ratuje... a ten sobianek to krajowy ekogroszek czy pochodzenia wschodniego? nie znam krajowego ekogroszku co spala się na popiół z papierosa a palę ekogroszkiem już 16 lat.

Opublikowano

Ja palę Greenpalem. W sumie to odpad z Karlika i popiołu wychodzi mu zawsze około 7% czyli zgodnie z tym co podają do 10%
Wam wychodzi więcej?

Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzi o popiół, to czy z Karlika czy Pieklorza zawartość jego podobna.

Edytowane przez XZONE
Opublikowano
11 minut temu, Sławek007 napisał:

Ja palę Greenpalem. W sumie to odpad z Karlika i popiołu wychodzi mu zawsze około 7% czyli zgodnie z tym co podają do 10%
Wam wychodzi więcej?

tutaj chodzi o objętość popiołu, a ta jest bardzo duża.... wagowo jest ok

Opublikowano

Realnie jeden kit jak dużo popiołu jest, sądzę że bardziej powinien nas interesować koszt uzyskania energii z danej objętości węgla, czy muszę wywalić popiół raz na dzień czy co dwa dni to co za różnica, zajmuje to z lekkim przeczyszczeniem pieca 5min więc jak dla mnie luz. W domu rodziców Pieklorza schodzi z 40kg na dzień, 300m2 nieocieplony budynek. Raz na dzień z 5kg popiołu, objętościowo wygląda więcej. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.