Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Koledzy mam problem z panelem pokojowym. Musiałem przenieść go w inne miejsce i pozarabiać na nowo wtyczki. Po podłączeniu dioda świeci na pomarańczowo, ekran jest niebieski, a panel ciągle piszczy. Może ktoś coś doradzi. 

Opublikowano

Za długi kabel masz kolego.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jak masz oryginalny kabel do panela to sprawdz kolory we wtyczkach z obu stron bo jest robiony inaczej niż kabel do telefonu.

LG-G4 by Tapatalk

Opublikowano

Kabel jest oryginalny. Wcześniej działał na tej samej długości kabla. 

Opublikowano

Trzymając wtyczkę zatrzaskiem do dołu kolory od lewej: czarny, czerwony, zielony, żółty. Kabel jest oryginalny. Przeciagalem go przez ścianę i musiałem obciąć stare wtyczki, a później zarobić od nowa. 

Opublikowano

Wszystkie są tak samo zarobione. 

Opublikowano

Wszystkie przewody są podłączone w tej samej kolejnosci w jakiej wychodzą ze sterownika. Czyli czarny, czerwony, zielony żółty( zatrzask do dołu, od lewej strony). Ze sterownika idzie przewód na spliter z zasilaczem i dalej do panelu pokojowego. 

Opublikowano

Tak ten. Mój ma max 1.50m

Opublikowano

Jak bede w domu to sprawdze kabel, ktorego uzywam do wgrywania softu do panela. Uzywam dlugiego czarnego. Podłaczenie ze strony 6 instrukcji.

LG-G4 by Tapatalk

Opublikowano

Znalazłem instrukcje. Mam podłączone jak na stronie 7.

Opublikowano

Czyli przewody na dwóch końcach są podłączone odwrotnie?

Opublikowano

Jest dokładnie jak na foto u kolegi.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A jak długi może być kabel do panelu pokojowego? Kuzyn mnie męczy żeby podłączyć mu panel a poszło parę metrów przewodu. Zasilacz ze spliterem w kotłowni panel w sumie niedaleko,ale przewód do niego przeprowadzony na poddasze i zjechany na dół. Jest go pewnie ok 15-18 m.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Miałem podobnie, spróbuj najpierw podłączyć spliter z ekranem plus zasilanie i sprawdz czy piszczy, jeśli nie dopiero wtedy podłącz do sterownika.

Opublikowano

Sprawdź zasilacz