Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Temperatura powrotu jest około 45* zasilania 49*

Zdaje się ze nie ma zaworu mieszającego i temp. powrotu podniesiona przez cwu.Spróbowac wyłączyć

Edytowane przez konopka
Opublikowano (edytowane)

Jeśli wyłączy sie cwu to spalanie rośnie dość drastycznie i efekt jest taki sam spieki że zatykają palnik

Edytowane przez KamilCK
Opublikowano

Dlatego też mówię że Do Witkowskiego się odezwać, ten palnik to jest jego produkcja własna, bardzo nie udana.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Panowie o jakim palniku witkowskiego jest mowa 

osobiście posiadam APRQ i jestem zadowolony jak na razie 

Opublikowano (edytowane)

Jest to możliwe bo klika groszków sprawdziliśmy i na każdym efek taki sam czasem troszkę lepiej czasem gorzej.

Zastanawiam się czy nawet u niego pellet by się nie spiekał :)

Pelllet nie spełniający normy też się spieka

Tak ten kwadratowy to jest APRQ . Możliwe że dyszą palnika była też źle zamontowana . Bo z tego co pamiętam na jednym boku jest mniej otworów , ale jak powinna być zamontowana nie mam pojęcia .

Edytowane przez gaizka2
Opublikowano

Ja rowniez mam aprq i nic takiego sie nie dzieje.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

4 różne rodzaję węgla testowaliśmy i wszstko się zlewa w jeden wielki kalafior i zatyka palnik może wina palnika bo nie idzie ustawić nawet jak powietrze dam na 15% to spieki się robią

Opublikowano (edytowane)

Może jakaś wadliwa seria . Nie wiem nie mam pojęcia. Sam jestem ciekawy rozwiązania tego problemu .

A może dmuchawy za mocne ? Koledzy co mają też APRQ jakie mają dmuchawy ?

Edytowane przez gaizka2
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem właśnie ale w poniedziałek zadzwoni do Witkowskiego bo nie da się ustawić próbowałem wszstkiego juz

Tak wyglada palnik c31b1dbf093082d3747e63415473cabc.jpg

Edytowane przez KamilCK
Opublikowano

A co tam się tak piecze?

Węgiel czy popiół?

Opublikowano

Ze zdjęć, to tak jakby to popiół się spiekał.

Opublikowano

Pisałeś, że kocioł nie dobija do zadanej, a z wykresu widać, że idzie na ok.70 -80% , przy mocy 20kW, to daje ok 15 -16 kW.

To tam potrzeba węgla,  a wcześniej widziałem, że na korekcie było ujęte 20%. Samym powietrzem i popiołem to się nie napali.

Próbowałeś dać więcej węgla i powietrza? Wygląda, że tam po prostu potrzeba mocy.

Może to właśnie popiół się tak piecze, bo nie ma tam dostatecznie dużo węgla, który by zwyczajnie wypchnął z palnika popiół.

Nie wiem, trudno to tak z fotki właściwie ocenić...

Opublikowano

Ten palnik to kiedy był czyszczony?

Opublikowano

Zgarnia spieki, a od boków wgłąb palnika na głębokość haczyka to też przeczyszczone? Czy tylko górę przegarnia?