Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moze glupie pytanie. A woda w instalacji jest? Moze trzeba dopuscic?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

I od początku takie zlewy się robiły? Wrzuć może swoją instalację na forum instalację co/cwu może tam koledzy się wypowiedzią czy coś jest nie tak. Nie wydaje mi się że to kwestia nastaw jest . Tylko gdzieś popełnionego błędu w instalacji albo w palniku.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie wiem nie znam się na tym na tyle żeby móc tu polemizować. Gdzieś jest błąd i jeżeli przerobiliscie już różne ustawienia, różne ekogroszki , a efektu większego brak to wydaje mi się że trzeba szukać gdzieś indziej też.

Opublikowano (edytowane)

Tak zgadza się że instalacja nie ma na to wpływu .a może spróbować z mniej kalorycznym eko.moze zrobić próbę na czeskim

Edytowane przez MarekDabrowski
Opublikowano

Ja już walczę z tym z miesiąc i tyle się udało że weszliśmy ze spalaniem z 53 na 40kg A dalej to samo

Opublikowano (edytowane)

Jedno pytanie z tego nie masz zaworu 3d ani 4d a pompa co chodzi cały czas jeśli pompa chodzi cały czas to przy tylu metrach może być problem żeby zejść ze spalaniem a szczególnie jeśli dom jest nieocieplony

Opublikowano (edytowane)

Powiem tak mam piec na eko drugi sezon instalacja najpierw była bez zaworu i pompa chodziła nonstop spalanie 45kg po zamontowaniu zaworu i termostatu pokojowego który odłącza pompę po osiągnięciu temperatury w pomieszczeniu zszedłem na 28-31 kg po zakupie ster timel jest średnio 18-23 kg dom 200m2 nieocieplony wnioski wyciągnij sam.

Opublikowano (edytowane)

piec przestal dobijac do temperatury zadanej niestety.

Jak już wszystko było próbowane i jak nie dobija do zadanej to może za mało paliwa dostaje?

Korektę wcześniej widziałem, że masz na -20%.

PS

wiem, że dążycie do zminimalizowania zużycia ale jak teraz nie dobija do zadanej to chyba jest za mało paliwa

Edytowane przez carlo
Opublikowano (edytowane)

Jeśli podajecie jak to wam malo pali kociol to podajcie tez kalorycznosc i cene tego groszku. Marek Jesli masz termostat pokojowy to na grzejnikach masz glowice termostatyczne?

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez drixster
Opublikowano (edytowane)

Nie mam głowic jak mam w jakimś pokoju zacieplo to zakręcamy grzejnik bo wszędzie mam po dwa aktualnie eko bobrek 28mj cena u mnie 980 za tone

Opublikowano

Tomek , jak to nie problem to dłubnij jeszcze tak w panelu pokojowym ,aby sygnał dzwiekowy po przekroczeniu temperatury był ciągły tak jak to jest w sterze przy kotle.

Tak właśnie będzie. Temp. alarmu można ustawić sobie dowolnie. Dźwięk w sterowniku i na panelu pokojowym.

Opublikowano

Witam

Panowie mam taki " feler " siłownik na mieszaczu co 4-5 dni muszę pozycjonować go ponieważ rozjeżdzają się

wartości w sterowniku  z wartością na skali siłownika  np sterownik pokazuje 36% , a skala na mieszaczu 50% , siłownik wpisany dobrze - 60 sek .

Co  radzicie

Opublikowano

Tak . Sterownik aktualizowany kilkakrotnie  i ten felerek z siłownikiem występował zawsze

od momentu zakupu siłownika.